Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(jurga r @ 2010 05 01, 21:55)
Varskes teslos cepelinai.

siandien dariau labai patiko, net nezinau ar tas skonis skiriasi nuo paprastu, bet man ta varske visai nesijaucia. As gal tik daugiau bulviu idejau, nes man atrode truputi daugoka ten varskes.
Aciu uz recepta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kruopa12 @ 2010 05 15, 18:56)
siandien dariau labai patiko, net nezinau ar tas skonis skiriasi nuo paprastu, bet man ta varske visai nesijaucia. As gal tik daugiau bulviu idejau, nes man atrode truputi daugoka ten varskes.
Aciu uz recepta wub.gif

prasom,prasom,tai todel jie ir skaitosi varskes teslos cepelinais,o kai dejot daugiau bulviu tai gal maziau ir varske jautesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurga r: 15 gegužės 2010 - 17:28
KIAULIENOS IR ZIEDINIU KOPUSTU KEPSNELIAI.Reikes:nedidelio ziedinio kopusto,300g.farso,svoguno,2 kiausiniu,3 v.s.miltu,2 skilteles cesnako,druskos,pipiru,petrazoliu,krapu.Gaminimas:ziedini kopusta isskaidyti ziedeliais,apvirti pasudytam vandeni 5min.,isemus sutrinti.Svoguna susmulkinti ir apkepti.Farsa sumaisyti su trintais kopustais,kepintu svogunu, musti kiausinius,smulkinta cesnaka,petrazoles,krapus,miltus,beryi druskos,pipiru ir gerai viska ismaisyti.Mase deti saukstu i ikaitinta alieju,kepti is abieju pusiu.Siuos kepsnelius valgem su virtais grikiais ir morku-zirneliu misraine.user posted image
Atsakyti
nu jau labai skanu,kaip as megstu kalafiora thumbup.gif reiks ismeginti
Atsakyti
Ir man jie skanus,ir mano vyrui jie patinka,dar galit pabandyt su vistienos farsu,nes su kiaulienos tai siek tiek riebesni gaunasi,bet ir tokie ir tokie skanus.
Atsakyti
Šiandieniniai pietūs - pica. "Dėjau ką turėjau" biggrin.gif

Malsenos miltinis mišinys picai
krabų lazdelės
kumpis (kurį dažnai keičiu daktariška dešra)
konservuoti ananasai
konservuoti kukurūzai
džiovintos slyvos
aišku, sūris smile.gif
pomidorų padažas/kečupas
dž. bazilikas

Užsiminkyti tešlą pagal pakuotėje nurodytą paruošimą, padą aptepti padažu, ant jo sukrauti visus ingridientus ir kišti 15-20min į įkaitintą orkaitę.
Pica gavos tokia saldžiarūgštė, nes šiaip, man viena iš mėgstamiausių yra Hawai rolleyes.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kibekė @ 2010 05 16, 11:47)
Šiandieniniai pietūs - pica. "Dėjau ką turėjau" biggrin.gif


mielai pasivaišinčiau thumbup.gif o padas nesigauna sausokas ?
Atsakyti
QUOTE(Julya @ 2010 05 16, 19:27)
mielai pasivaišinčiau  thumbup.gif  o padas nesigauna sausokas ?


Prašom mirksiukas.gif aš žinokit, per daug savęs neapkraudama su mielinėm tešlom dažnai nusiperku šį mišinuką. O man padas nėra sausas, tik kai pica atvėsta, jos kraštai labai kieti ir traškūs pasidaro, bet pats vidurys lieka minkštas smile.gif
Atsakyti
Karibietiški kiaulienos kepsneliai

user posted image

Rekomenduojama tokia gaminimo eiga:
1. Pamarinuokite mėsą;
2. Gaminkite ryžius su pupelėmis;
3. Paruoškite prieskonių mišinį ir išvoliokite jame kepsnelius;
4. Iškepkite kepsnelius;
5. Paruoškite vaisių salsą.

Marinatui:
1/2 puodelio rudojo cukraus
1/4 puodelio druskos
puodeliai karšto vandens (verdančio)
4 puodeliai ledo gabalėlių
2 apelsinų ir 1 limetos (laimo) sultys ir jų griežinėliai
4 kiaulienos su kaulu gabaliukai (bone-in pork chops. Kiekvienas 6 oz = 170 g svorio)

Apibarstymui:
2 V.Š. paprikos miltelių
1 V.Š. džiovinto raudonėlio (oregano)
2 a.š. maltų kmynų (ground cumin)
1 a.š. raudonojo pipiro lakštelių (dėjau per pus mažiau, nes tai - aštrus prieskonis)

Salsai:
1 V.Š. nesūdyto sviesto;
1 V.Š. alyvų aliejaus 1 obuolys, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis (recepte nurodyta naudoti Braeburn obuolį, tad jį ir naudojau)
1 plantain (toks neskanus banano giminaitis. Kitą kartą keisčiau jį mums įprastu bananu ir dėčiau troškintis kiek vėliau, negu nurodyta originaliam recepte, pvz., kartu su ananasu)
1/2 puodelio baltojo vyno acto
1/4 puodelio cukraus
1 mandarinas, nuluptas ir sukirstytas skiltelėmis (aš dėjau apelsiną)
3/4 puodelio supjaustyto gabalėliais ananaso (šviežio)

Marinatui į kokį patogų dubenį įdėkite patvarų didelį plastikinį maišą. Į jį supilkite vandenį, ištirpinkite jame cukrų ir druską, suberkite ledo gabalėlius, citrusų sultis ir riekutes (čia kad būtų aiškiau, bandysiu paaiškint - išspaudžiat iš tų vaisių sultis, o tada tai, kad liko, supjaustot riekelėmis ar kita patogesnia forma). Tada sumerkiate į marinatą kiaulienos gabaliukus, uždarote maišelį, jei tai įmanoma, ir dedate 1-2 val. į šaldytuvą.
Sumaišykite apvoliojimui skirtus prieskonius. Juose apvoliokite mėsą iš abiejų pusių (prieš tai, kas be ko, reikės ištraukti ją iš marinato ir gerai nusausinti, pvz., popieriniu rankšluosčiu). Kepkite kepsnius ant grotelių, maždaug po 3-5 minutes kiekvieną pusę.
Salsai ištirpinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros sviestą, pilkite aliejų, sudėkite obuolius ir plantain'us. Patroškinkite 2-3 minutes, tada supilkite actą ir cukrų ir dar pakaitinkite apie 3-4 minutes. Tada įmaišykite mandarino skilteles ir ananaso gabalėlius ir kepkite apie 1 minutę.

Prie šitų gėrybių rekomenduojama:
Ryžiai su pupelėmis

1 puodelis baltų ryžių
1 a.š. trinto česnako (aš dėjau dvi skilteles)
1/2 a.š. maltų kmynų
žiubsnelis raudonojo pipiro miltelių (cayenne pepper)
1 V.Š. alyvų aliejaus 1 skardinė raudonųjų marinuotų pupelių, marinatą nupilti ir pupeles nuvarvinti (15 oz = 425 g)
1/4 puodelio vištienos sultinio (aš dariau iš sultinio pusės kubelio) smulkintų šviežių svogūnų laiškų.

Išvirkite ryžius. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros, pilkite aliejų ir jame apskrudinkite česnaką, kmynus ir raudonojo pipiro miltelius (apie 1 minutę). Įmaišykite pupeles ir sultinį, palaukite, kol užvirs ir pakaitinkite apie 4-5 minutes. Prieš tiekiant į stalą, užpilkite ant ryžių pupeles ir apibarstykite svogūnų laiškais.

P.S. Labai tinkamas gaivumo ir pieskoniu derinys wink.gif Blog'e esu sudejusi nuorodas prie retesniu prieskoniu/vaisiu, kad butu aisku, apie ka eina kalba...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 17 gegužės 2010 - 15:32
super thumbup.gif
Atsakyti
KATU labai skaniai atrodo,nu bet ir ilgas cia procesas,o musu siandieniniai pietus TROSKINTA TRIUSIENA.Triusiena is vakaro usimarinavau,dejau pjaustyto cesnako,dziovintu ciobreliu,pipiru.Pries kepima apvoliojau is abieju pusiu miltuose ir i ikaitinta alieju.Kepiau kol graziai apskrudo,tada i puoda sudedam mesyte ant virsaus pjaustyto svoguniuko ir troskinam,kiek pasitroskinus sudejau saldytus zirnelius su morkomis,dar patroskinam,pries pabaiga uzpilti grietinele,uzbarstyti krapu.user posted image
Atsakyti
QUOTE(jurga r @ 2010 05 17, 19:21)
TROSKINTA TRIUSIENA.

dievinu triusiena wub.gif mielai priglausciau sia lekste pas save , nes skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti