Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(jurga r @ 2010 05 20, 15:46)
aciu vysnele uz pagyras aciuks.gif dar vienos labai skanios salotos KREVECIU SU SKREBUCIAIS.



Jamu 4u.gif Labai skanu.Kaip tik vakar IKI krevečių su akcija nusipirkau hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Kibekė @ 2010 05 20, 04:36)
Salotos bus šiandien išbandytos, kadangi neturiu kur panaudot atidarytų konservuotų kukurūzų bei ananasų, o ir kitus ingridientus namuose turiu  ax.gif  super  4u.gif


Skanaus wink.gif

Siaip kazkaip kai persikraustem i JAV, pamegau labai salotas daryt, cia taip viskas paprasta - salotos buna susmulkintos, nuolautos, sudetos i maisukus, tad belieka tik iskrest i dubeni. Aisku, dazniausiai perkuos mums iprastas ir pjaustaus pati, bet kai ner laiko, super sprendimas. O i salotas jie deda viska - razinas, dziovintas spanguoles, pomidorus, agurkus, beveik ant visu - tarkuotas suris, morkos, riesutai (daznaiusiai skrudinti migdolai, labai skanu su karamelizuotas pekanais), aisku, paprikos, svogunai, marinuoti jelapenai nu ir viskas, ka randat biggrin.gif

Is prieskoniu cia populiarausi (kalbu ne apie salotas, o apskritai) - cesnakas, raudonelis, rosmarinas.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2010 05 20, 17:33)


Va, tik ką sušlamščiau porciją šitų salotų. Sakyčiau skonis įdomus ir man gana neįprastas, bet vistiek patiko smile.gif
Aš ir kai gyvenau ir dirbau Norvegijoje, tai kavinėje pirkdavo gatavus pakus salotų, ant kurių belikdavo tik suberti konservuotus kukurūzus ir voulia - salotos paruoštos ax.gif biggrin.gif nors aš pati, asmeniškai, tokių nepripažinau rolleyes.gif
Tiesa, migdolus keičiau lazdyno riešutais, kadangi tik tokių namie turėjau cool.gif ir dėjau dž. baziliko, be kurio dabar niekaip neišsiverčiu.
Papildyta:
Pamiršau pagirti jurga r, už paprastus, bet neprastus receptus. Tokie grynai mamiški, kasdieniški ir gardūs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 05 20, 09:34)
[color=darkviolet]Baklažanai  4u.gif
Vaizdelis gal nelabai  blush2.gif Bet labai skanu  cool.gif


tokias užkepėles darau su cukinija, į faršą dar dedu tarkuotų morkų, virtų ryžių, įvairių žolių
Atsakyti
Salotoms šiaip yra atskira tema wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 05 20, 22:47)
Salotoms šiaip yra atskira tema wink.gif 4u.gif

nu gal zmogus kudinas- tad pirmas, antras ir trecias patiekalas bus salotos thumbup.gif
Siiap tai jo- salotu temute irgi puki yra 4u.gif
Atsakyti
Mano MB mėgstamiausias patiekalas. Reikės: virtos dešros, pievagrybių, svogūno, makaronų, grietinės, kečupo, prieskonių (itališkos žolelės, bazilikas), alyvų aliejaus, sultinio kubelis. Labai paprastai gaminami makaronai: tuo tarpu, kai verda makaronai(naudoju spirales formos, nes kaip sako MB, geriausia į juos pribėga padazo biggrin.gif į įkaitintą keptuvę įpilam alyvuogiu aliejaus, sudedam kubeliais pjaustytą virtą dešrą(kitaip vadinama "Šlapianke"), svogųną ir smulkintus pievagrybius, apkepinus juos,labai labai nedideliame kiekyje ištirpinam kubeli sultinio ir supilam i keptuve, įberiam itališkų žolelių, kas neturi sviezaus baziliko, tiks ir dziovintas, patroškinam apie 5 min. (galima sultinio ir nedeti, bet tada reiktu berti truputi druskos, nes gaunasi "prieskas" skonis. Patroškinus dedama grietinės (pilu is akies apie 300 gr ir kečiupo apie 200 gr.) Viską išmaišom ir gaunam paprastą, bet labai skanų padažiuką. Išvirtus makaronus beriu i bendra puoda ir viska sumaisau. Kam nepatinka, galima atskirai deti i lekste virtu makaronu ir ant virsau padazo. Skanaus 4u.gif ( atrodo gal ir neskaniai, bet verta pabandyti).
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ELlJA: 20 gegužės 2010 - 21:20
Elija,viskas čia liuks atrodo mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 05 20, 22:47)
Salotoms šiaip yra atskira tema wink.gif 4u.gif

sutinku,bet siandien valgiau vien tik salotas tai ir idejau i sia temuke,ateiti pasitaisysiu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 05 20, 14:47)
Salotoms šiaip yra atskira tema wink.gif 4u.gif


Labai persiprasau - cia as uzviriau kose ne vietoj idedama recepta, tiesiog pamaniau, kad tai visi "nesaldus" patiekalai su nuotraukomis, ateityje temas skaitysiu atidziau 4u.gif

Vištienos vėrinukai

user posted image


Rekomenduojama tokia gamybos eiga:
1. Pamarinuokite vištieną, ananasus ir papriką
2. Išvirkite ananasinius ryžius
3. Suverkite vėrinukus
4. Iškepkite juos
5. Apšlakstykite ryžius limetos sultimis ir pabarstykite saliero lapeliais

4 vėrinukams:
600 g (1 1/4 lb) vištienos krūtinėlių puselių (be kaulų ir odos)
230 g šviežo ananaso
1 didelė žalioji paprika
1 indelis kokoso pieno (14 oz = 415 ml)
1/2 puodelio cukraus
2 jelapeno pipirai (išimti sėklas ir supjaustyti juos riekelėmis)
1 a.š. druskos
1 limetos sultys

Vištienos filė, ananasą ir papriką supjaustykite 5 cm (2 inch) gabalėliais (reikės 12 gabalėlių vištienos, 8 gabalėlių paprikos ir 8 gabalėlių - ananaso). Sudėkite visus gabalėlius į didelį maišelį.
Sumaišykite kokoso pieną, cukrų, jalapenus, druską ir limetos sultis. Užpilkite pusę marinato ant paruoštų vištienos, ananaso ir paprikos gabalėlių. Marinuokite 15 minučių. Likusi pusė marinato bus reikalinga vėrinukų apšlakstymui.
Suverkite vėrinukus. Kiekvienam jų reikės po 2 iešmelius (aš naudojau medinukus, prieš tai pamirkiau juos vandenyje). Vėrimas vyksta tokia tvarka - vištienos gabalėlis, ananasas, paprika, vištiena, ananasas, paprika ir galiausiai vištiena. Gabalėlius patartina verti ant dviejų iešmelių, kad būtų lengviau vartyti kepimo metu.
Kepkite vėrinukus uždengtus ant grotelių, iki kol vištiena gerai perkeps - apie 8-10 minutes kiekvieną pusę, maždaug kas 3 minutes apšlakstykite paliktu marinatu.

Prie šių vėrinukų rekomenduojami pina-colada skonio ryžiai:
Ananasiniai ryžiai

1 1/4 puodelio vandens
1 skardinė ananasų sulčių (6 oz = 180 ml, man tiek gavosi nusunkus didesnę sakardinę marinuotų ananasų)
2 a.š. cukraus
1 a.š. sviesto
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. raudonojo pipiro lakštelių (aš dėjau per pus mažiau ir tai buvo gerokai per aštru)
1 puodelis ryžių (basmati ar jasmine ryžių)
pusės limetos sulčių
smulkintų šviežių salierų lapelių (jei gerai išsiverčiau šį žodį - "cilantro". Asmeniškai aš jį kitą kartą keisčiau petražolėmis)

Supilkite vandenį, ananaso sultis, cukrų, sviestą, druską ir raudonojo pipiro lakštelius į prikaistuvį ir visa tai užvirkite. Suberkite ryžius, uždenkite, sumažinkite virimo temperatūrą ir virkite apie 15 min. Nuimkite nuo ugnies, leiskite pastovėti apie 5 minutes, tada sumaišykite ryžius šakute.
Apšlakstykite limetos sultimis ir apibarstykite smulkintais saliero lapeliais.


Šaltinis: Cuisine Grilling.


P.S. Tikrai greit ir lengvai pagaminami vėrinukai. Ir velniškai skanūs, kartosim juos dar ne kartą. Tiesa, tik va šiandien, versdama receptą, radau patarimą, kad jelapenus pjaustykite ir išimkite sėklas su pirštinėmis, kad apsaugotumėte rankytes. Deja, mokaus iš savų klaidų - rankas man nuo jelapenų graužė porą dienų smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 21 gegužės 2010 - 06:54
QUOTE(jurga r @ 2010 05 20, 13:14)
mano seniai pamegtos SALOTOS SU SILKE.


Kokia silke naudojate? Ar tiktų aliejuje paruošta (na parduotuvėse kaip būna)?

QUOTE(ELlJA @ 2010 05 20, 22:16)
Mano MB mėgstamiausias patiekalas.


Panašiai ir aš gaminu, MB irgi labai mėgsta thumbup.gif Išbandysiu ir jūsų receptuką.
Atsakyti
[quote=V*i*k*a,2010 05 21, 10:29]
Kokia silke naudojate? Ar tiktų aliejuje paruošta (na parduotuvėse kaip būna)?

siaip tai darau su paprasta silke is surimo,bet kai patingiu isdorot ir iskaulinet nusiperku file aliejuje,vakar kaip tik pirkau sveriama silkiu file garstyciu padaze nu labai skani silkute net ir viena skanu valgyt thumbup.gif o man skanu ir su tokia ir su tokia.
Atsakyti