O stai ir mano pirma karta gyvenime kepta duona

Kaip pirmam kartui, manau pavyko... raugo gavau is drauges.
Nuotraukoj virsus neapsviles, ten taip atrodo, vietom buvo tokia kaip matot pilka spalva, o ten ciut aliejum patepiau

kaip sakoma, nezinojau aju kaip issidirbinet


Raugą ištirpinti 1 litre šilto vandens.
> Įdėti :
> 1 stiklinę kviečių sėlenų ( gemalų )
> 1 stiklinę avižinių dribsnių
> 1 stiklinę sėmenų
> 1 stiklinę saulėgrąžų
> 1 šaukštą cukraus
> 2 arbat.šaukšt.druskos
> 1 kg kvietinių miltų
> Laikyti 1 parą,prieš kepant nuimti 1,5 šaukšto raugo ( kitam kartui ) .Kepti 1 val.10 min. 180 laipsnių C. Dėti į įkaitintą orkaitę. Raugą laikyti šaldytuve,geriausia iki 5 parų.
> Pastabos:
> - laikyti apie 10-12 val.,kad nebūtų per rūgštu
> - vietoj 1 stikl.sėmenų dėti 1/2 stikl.sėmenų ir 1/2 stikl.kmynų.
> - jei norime juodos duonos - dėti ruginiu miltus.