Įkraunama...
Įkraunama...

Ieškau gydytojos, kuri leistų gimdyt vertikaliai

Deimantuke, niekas niekur "nevaro".Moterys mes juk pacios galim pasirinkti kaip mums gimdyt.Prievarta jei jus nesigulsit niekas juk nepaguldys.bet kazkodel budamos ligininej besalygiskai paklustam "baltiems chalatams".as ne isimtis biggrin.gif Juk galim pamazu pradet keisti nusistovejusia tvarka, tam kad mums visoms butu lengviau 4u.gif O gydytojai juk irgi zmones - prievartos tikrai nenaudoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(samadeva @ 2012 05 29, 14:32)
Deimantuke, niekas niekur "nevaro".Moterys mes juk pacios galim pasirinkti kaip mums gimdyt.Prievarta jei jus nesigulsit niekas juk nepaguldys.bet kazkodel budamos ligininej besalygiskai paklustam "baltiems chalatams".as ne isimtis biggrin.gif Juk galim pamazu pradet keisti nusistovejusia tvarka, tam kad mums visoms butu lengviau 4u.gif O gydytojai juk irgi zmones - prievartos tikrai nenaudoja biggrin.gif

ar tikrai manot, kad "nevaro"? Tai norit pasakyt, kad mes visos kaip avys tik paklustam ir tiek visose ligoninese? Laukiu precedento ir niekaip nesulaukiu..

Juk nepulsi gydytojui i atlapus, kai jis atsisakys vertikalu gimdyma priimt? Manau, kad reikia but is anksto susitarus del vertikalaus gimdymo, o jus pabandykit susitart... ax.gif

Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 05 31, 14:56)
ar tikrai manot, kad "nevaro"? Tai norit pasakyt, kad mes visos kaip avys tik paklustam ir tiek visose ligoninese? Laukiu precedento ir niekaip nesulaukiu..

Juk nepulsi gydytojui i atlapus, kai jis atsisakys vertikalu gimdyma priimt? Manau, kad reikia but is anksto susitarus del vertikalaus gimdymo, o jus pabandykit susitart...  ax.gif

kodel kaip avys iskart doh.gif kokio dar precedento doh.gif gimdo taip moterys ir musu ligoninese ir net nesitare, tik retai kuriai uztenka nepasiduot gydytoju nurodymui, kad jie zino geriau..ir nieko cia keisto.dar nuo sovietiniu laiku like pas mus tas nuolankumas pries gydytojus, kazkaip ir as pati kartais save pagaunu, kad salia gydytojo as imu jausti "mazesne".tam galu galeyra vyrai salia musu gimdymo metu, kad stanginantis dar nereiktu ir irodynet , kad tu zinai kaip tau geriausia.nesitarus irgi taip galima pagimdyt, zinau atveju kai taip buvo, bet susitarus zinoma yra geriau.vat pabandysiu as greitai tai galesit manes paklaust smile.gif
kaip jis atisakys? biggrin.gif staiga pareiks, kad iseis is gimdyklos? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samadeva: 04 birželio 2012 - 12:31
QUOTE(samadeva @ 2012 06 04, 13:30)
kaip jis atisakys? biggrin.gif staiga pareiks, kad iseis is gimdyklos? g.gif  4u.gif

cia tiek ilgai mamos praso pavardziu gydytoju, PRIIMANCIU vertikalu gimdyma Vilniuje, tai jei zinot, ar turite precedenta pas kuri gydytoja - sakykit!! Busim labai dekingos..
O gal cia kokia paslaptis? smile.gif

o del to vertikalaus gimdymo - taip, gydytojas pasako, kad tokioje pozoje gimdymo jis nepriimines.. Atviru tekstu. Ir ka?
Atsakyti
nepaslaptis, tik manau, kad vis dar nera tokiu Vilniuje sad.gif

na as tai irgi netureciau nei jegu nei noro gimdymo metu gincytis su gydytoja (noreciau buti naglesne blush2.gif ), nes kai as keliu paklausiau, tai man tiesiog pasake, kad "mes tokiu gimdymu nepriimam" (potekstej - jei nori, atvaziuok ant stalo)
As antra irgi tikiuos vaziuoti i Kauna gimdyti pas gerb. Banga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(samadeva @ 2012 06 04, 14:30)
kodel kaip avys iskart doh.gif kokio dar precedento doh.gif gimdo taip moterys ir musu ligoninese ir net nesitare, tik retai kuriai uztenka nepasiduot gydytoju nurodymui, kad jie zino geriau..ir nieko cia keisto.dar nuo sovietiniu laiku like pas mus tas nuolankumas pries gydytojus, kazkaip ir as pati kartais save pagaunu, kad salia gydytojo as imu jausti "mazesne".tam galu galeyra vyrai salia musu gimdymo metu, kad stanginantis dar nereiktu ir irodynet , kad tu zinai kaip tau geriausia.nesitarus irgi taip galima pagimdyt, zinau atveju kai taip buvo, bet susitarus zinoma yra geriau.vat pabandysiu as greitai tai galesit manes paklaust smile.gif
kaip jis atisakys? biggrin.gif staiga pareiks, kad iseis is gimdyklos? g.gif  4u.gif

man akušerė pasakė, kad tokiu atveju (jei stūmimas vyks vertikalioj pozicijoj), ji galės tik morališkai mane palaikyt, nes kaip gi ji prieis ir matys ką nors? ai, nepuoliau ginčytis. juk jeigu ji niekad nepriiminėjo vertikalaus gimdymo, gal tada geriau aš atsigulsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo largoconfuoco: 06 birželio 2012 - 17:53
QUOTE(žydrynė @ 2010 11 23, 19:32)
Mane irgi domina šis dalykas ax.gif Vilniuje kaip supratau tai nepraktikuojama unsure.gif O gal kas žino kaip KMUK-e?Ar tikrai tik vienintelė gyd.B.Kulikauskaitė tai leidžia?

Tomas Biržietis KMUK thumbup.gif mamos žurnale rašė, kaip moteris gimdė pas jį vertikaliai, jo komentaras buvo. tikrai tolerantiškas
Papildyta:
QUOTE(largoconfuoco @ 2012 06 06, 17:53)
man akušerė pasakė, kad tokiu atveju (jei stūmimas vyks vertikalioj pozicijoj), ji galės tik morališkai mane palaikyt, nes kaip gi ji prieis ir matys ką nors? ai, nepuoliau ginčytis. juk jeigu ji niekad nepriiminėjo vertikalaus gimdymo, gal tada geriau aš atsigulsiu smile.gif

netiesa, gali. Pas BK taip pagimdžiau. Gydytoja turi pasilenkti/atsiklaupti/atsitūpti (jau nepamenu, kaip buvo), bet tikrai ir stebi, ir padeda, ir vandenis praduria, ir vaiką pagauna.
tiesa, atvykus į GN, kol nebuvo Bangos, akušerė mane "protino", kad niekas vertikaliai be lovos negimdo. Ji stūmime praktiškai nedalyvavo, išėjo į koridorių, nė nepasidomėjo, kaip visgi tas įmanoma. Visą darbą atliko gydytoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teplė: 06 birželio 2012 - 18:09
QUOTE(teplė @ 2012 06 06, 20:07)
Tomas Biržietis KMUK  thumbup.gif  mamos žurnale rašė, kaip moteris gimdė pas jį vertikaliai, jo komentaras buvo. tikrai tolerantiškas
Papildyta:
netiesa, gali. Pas BK taip pagimdžiau. Gydytoja turi pasilenkti/atsiklaupti/atsitūpti (jau nepamenu, kaip buvo), bet tikrai ir stebi, ir padeda, ir vandenis praduria, ir vaiką pagauna.
tiesa, atvykus į GN, kol nebuvo Bangos, akušerė mane "protino", kad niekas vertikaliai be lovos negimdo. Ji stūmime praktiškai nedalyvavo, išėjo į koridorių, nė nepasidomėjo, kaip visgi tas įmanoma. Visą darbą atliko gydytoja.

tai aš ir nemanau, kad negali - čia akušerė taip mano smile.gif reiškia, niekada nebandė/nenori.
Atsakyti
merginos, jeigu nesiruošiat griebtis į atlapus, gal galima pasikalbėti su vyru, kuris dalyvaus gimdyme, kad paaiškintų medikams jūsų teises, kai jums bus ne tas galvoj? g.gif sunkiai suvokiama, kad kas Kaune įmanoma ir praktikuojama, Vilniuje - draudžiama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(teplė @ 2012 06 06, 20:12)
merginos, jeigu nesiruošiat griebtis į atlapus, gal galima pasikalbėti su vyru, kuris dalyvaus gimdyme, kad paaiškintų medikams jūsų teises, kai jums bus ne tas galvoj? g.gif  sunkiai suvokiama, kad kas Kaune įmanoma ir praktikuojama, Vilniuje - draudžiama doh.gif

nu betgi nepriversi gydytojo daryt tai, ko jis nėra daręs ir nežino, kaip tai daryt g.gif sakyčiau ir nesaugu taip būtų. vis tiek būtų gerai, kad instruktuoti būtų, kaip priimt vertikalų gimdymą. tik reikia kalbėt apie tai, prašyt - susipras kažkada, kad reikia ir taip mokėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(largoconfuoco @ 2012 06 06, 18:28)
nu betgi nepriversi gydytojo daryt tai, ko jis nėra daręs ir nežino, kaip tai daryt  g.gif  sakyčiau ir nesaugu taip būtų. vis tiek būtų gerai, kad instruktuoti būtų, kaip priimt vertikalų gimdymą. tik reikia kalbėt apie tai, prašyt - susipras kažkada, kad reikia ir taip mokėt smile.gif

man atrodo, iš esmės ten tas pats kas gimdymas pusiau gulint, nėra daug mokslo. tereikia pasilenkti doh.gif gal sunkiausia fiziškai nusižemint biggrin.gif
kaip minėjau, jauna akušerė nė nesivargino užmest akį, pasimokyt, juk tiek darbo metų prieš akis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(teplė @ 2012 06 06, 19:39)
man atrodo, iš esmės ten tas pats kas gimdymas pusiau gulint, nėra daug mokslo. tereikia pasilenkti doh.gif  gal sunkiausia fiziškai nusižemint biggrin.gif
kaip  minėjau, jauna akušerė nė nesivargino užmest akį, pasimokyt, juk tiek darbo metų prieš akis doh.gif

taigi, karuna nukris tongue.gif
o ir mokytis nenori, manau. Kad gali - tikrai taip, bet kad nenori, va cia yra beda.. Nes reikia siek tiek pasidometi, pasimokyti, prisitaikyti prie gimdyves, paklusti jos prasymui, buti ne vadovaujancia, o palydinciaja gimties kelioneje.. Gal tik tai ir trukdo? g.gif
Kazkokia nesamone, ka? unsure.gif
As tai apsisprendziau - vaziuosiu i Kauna, nes kol kas nepavyksta Vilniuje kazka surast. O gaila, nes yra tikimybe nesuspeti verysad.gif
Atsakyti