Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

QUOTE(IngridaHA @ 2010 04 23, 15:15)
Aciu uz atsakyma,bet jau pyragas ant stalo-siaubingo skonio.... visas persisunkes riebalais.Atrodo visas vaziuos i siuksline.Mazoji taip lauke,persikus deliojo ant virsaus...o cia -fu fu fu.....
Dejau 2st.pieno. doh.gif netaip supratau recepta. blush2.gif
visgi manyciau reiktu maziau tu riebalu deti,nes jei teslos butu dar maziau-riebalu butu dar didesis kiekis( pagal proporcijas)\
Zodziu nekepsiu daugiau schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

Gaila,kad nepavyko-man tas receptas irgi itartinai skamba g.gif geriausia tesla kur viskas issimaiso,tada aisku...
Atsakyti
As dedu i ta varskes pyraga 1 - 1,5 nubraukto sausktelio kepimo milteliu (i tesla), ir kokius 2-3 saukstus grietines, ir 1 sauksta manu kruopu (i idara). Valgau net atsisildzius mikrobangej, taip dar skaniau! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2010 04 23, 14:55)
ir aš jį kepiau, tikrai skanus, tik labai birus, neina normaliai viso gabaliuko paimti visas i trupinius subyra, vat tas jame man ir nepatinka g.gif

o man niekas nebyrejo, graziai pjaustesi ir skaniai valgesi lotuliukas.gif nieko nekeiciau, viska dariau pagal recepta, tik i varske pridejau razinu ir dziovintu abrikosu ax.gif niam niam
Atsakyti
Na kadangi jau vėl šeštadienis, tai keliu savo naują pyragėlių receptuką, kurio aprašymą rasite mano bloge kategorijoje kepimo paslaptys.

user posted image



---------------------------------------------------------------------------------------

Mano darbai, mano blogas
Atsakyti
O cia mano surio tortas.Skanus ir visiems sveciams patiko.Recepta radau supermamose,bet rasau dar karta jai kas praleido.

user posted image


Pagrindas:
300 gr. šokoladinių sausainių,100-150 gr. sviesto
Įdaras:
500 gr. maskarponės sūrio,200 ml 33-35% grietinėlės
150 gr. cukraus
20 gr. želatinos
Papuošimui:
30 gr. juodojo šokolado (nebūtina)
Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40-60 min, kad išbrinktų.
Pagrindui blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į 24-26 cm. torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.
Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neviriname). Ataušiname. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome. Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome. Apibarstome tarkuotu šokoladu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo onute33: 24 balandžio 2010 - 16:08
QUOTE(kisule @ 2010 04 23, 09:20)
Ambasadorų Medutis
Manau cia sitas tortukas  thumbup.gif  mirksiukas.gif  4u.gif

kepiau vakar šitą tortą ir prasikeikiau doh.gif tie blynai tokie kaip guminiai.. o kaip sunkiai nuo kepimo popieriaus plėšėsi.... doh.gif daugiau tokio nekepsiu, man jis labai daug nervų ląstelių sudegino smile.gif

skonio tai man tinka, o MB - ne. Skonio reikalas... mirksiukas.gif
Atsakyti
Varskes pyragas:
Tesla:
200 g sviesto arba margarino, 0.5 stikines cukraus, 1 saukstas vanilinio cukraus,2 stiklines miltu.
Idaras:
0.5 kg varskes, 3 - 4 kiausiniai, 0.5 stiklines cukraus.
Pats procesas:
sviesta sutarkuoju per burokine tarka, sumaisau su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri mase is miltu ir juose issivoliojusiu sviesto gabaliuku.Idarui sumaisau varske, cukru ir kiausinius.
Kepimo inda patepu sviestu, suberiu puse miltu-sviesto ar margarino-cukraus misinio, islyginu, ant jo uzpilu varske, o ant virsaus vel miltu-sviesto ar margarino -cukraus misinio.
Kepu 200 laipsniu karstumo orkaiteje viena valanda.


Merginos, maciau ne viena kepete pagal si Tigreiko pasiulyta recepta. Noriu paklausti tu, kurios ji isbande: ar reikia isminkyti tesla ir paskui ja sutarkuoti (na kaip trupininiui), ar minkyti visai nereikia, o tik ismaisyti ir tiesiog ta biria mase paskleisti ant skardos? Kazkaip keistai man atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 04 25, 11:50)
Varskes pyragas:
Tesla:
200 g sviesto arba margarino, 0.5 stikines cukraus, 1 saukstas vanilinio cukraus,2 stiklines miltu.
Idaras:
0.5 kg varskes, 3 - 4 kiausiniai, 0.5 stiklines cukraus.
Pats procesas:
sviesta sutarkuoju per burokine tarka, sumaisau su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri mase is miltu ir juose issivoliojusiu sviesto gabaliuku.Idarui sumaisau varske, cukru ir kiausinius.
Kepimo inda patepu sviestu, suberiu puse miltu-sviesto ar margarino-cukraus misinio, islyginu, ant jo uzpilu varske, o ant virsaus vel miltu-sviesto ar margarino -cukraus misinio.us,
Kepu 200 laipsniu karstumo orkaiteje viena valanda.
Merginos, maciau ne viena kepete pagal si Tigreiko pasiulyta recepta. Noriu paklausti tu, kurios ji isbande: ar reikia isminkyti tesla ir paskui ja sutarkuoti (na kaip trupininiui), ar minkyti visai nereikia, o tik ismaisyti ir tiesiog ta biria mase paskleisti ant skardos? Kazkaip keistai man atrodo  g.gifk


Imi salta sviesta, tarkuoji per burokine tarka, supili miltus, cukru, ir rankom maisai, makaluoji, ir gaunasi tokia biri mase. viena karta sudejau silta sviesta, tai gavosi minkoma tesla, bet skonis nenukentejo.
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2010 04 23, 14:55)
ir aš jį kepiau, tikrai skanus, tik labai birus, neina normaliai viso gabaliuko paimti visas i trupinius subyra, vat tas jame man ir nepatinka g.gif

o man niekas nebirejo, net dar silta laisvai galejai visa gabaliuka paimti i rankas

QUOTE(noriu zinoti @ 2010 04 25, 10:50)
Varskes pyragas:
Tesla:
200 g sviesto arba margarino, 0.5 stikines cukraus, 1 saukstas vanilinio cukraus,2 stiklines miltu.
Idaras:
0.5 kg varskes, 3 - 4 kiausiniai, 0.5 stiklines cukraus.
Pats procesas:
sviesta sutarkuoju per burokine tarka, sumaisau su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri mase is miltu ir juose issivoliojusiu sviesto gabaliuku.Idarui sumaisau varske, cukru ir kiausinius.
Kepimo inda patepu sviestu, suberiu puse miltu-sviesto ar margarino-cukraus misinio, islyginu, ant jo uzpilu varske, o ant virsaus vel miltu-sviesto ar margarino -cukraus misinio.
Kepu 200 laipsniu karstumo orkaiteje viena valanda.
Merginos, maciau ne viena kepete pagal si Tigreiko pasiulyta recepta. Noriu paklausti tu, kurios ji isbande: ar reikia isminkyti tesla ir paskui ja sutarkuoti (na kaip trupininiui), ar minkyti visai nereikia, o tik ismaisyti ir tiesiog ta biria mase paskleisti ant skardos? Kazkaip keistai man atrodo  g.gif

o as paprasciausiau sutarkuoju supilu miltus, cukru ir su saukstu gerai ismaisau ax.gif
Atsakyti
Rugiagele26 ir Deissy, dekui uz atsakymus 4u.gif
Na jei minkyti teslos nereikia, tai dar geriau, maziau darbo. Pasirode siek tiek keista, kad tokia biria mase supylus i skarda, viskas normaliai gaunasi... Bet jei jums viskas pavyko, tada ir as neisradinesiu dviracio smile.gif Dar karta aciu.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 04 23, 19:01)
As dedu i ta varskes pyraga 1 - 1,5 nubraukto sausktelio kepimo milteliu (i tesla), ir kokius 2-3 saukstus grietines, ir 1 sauksta manu kruopu (i idara). Valgau net atsisildzius mikrobangej, taip dar skaniau!  thumbup.gif

vat maniškis ir sako gal manš reikėjo dėti g.gif o tu tuos manus išmirkai piene ar ne? g.gif

QUOTE(nesusipratele @ 2010 04 23, 19:52)
o man niekas nebyrejo, graziai pjaustesi ir skaniai valgesi  lotuliukas.gif nieko nekeiciau, viska dariau pagal recepta, tik i varske pridejau razinu ir dziovintu abrikosu  ax.gif niam niam

na man nesigavo ir dar biske persaldinau doh.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2010 04 25, 12:21)
Imi salta sviesta, tarkuoji per burokine tarka, supili miltus, cukru, ir rankom maisai, makaluoji, ir gaunasi tokia biri mase. viena karta sudejau silta sviesta, tai gavosi minkoma tesla, bet skonis nenukentejo.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Deissy @ 2010 04 25, 14:02)
o man niekas nebirejo, net dar silta laisvai galejai visa gabaliuka paimti i rankas
o as paprasciausiau sutarkuoju supilu miltus, cukru ir su saukstu gerai ismaisau  ax.gif

tai jums gerai thumbup.gif

gal dar nuo verskes priklauso, net nežinau, na reiks dar kanaors pameginti g.gif
Atsakyti
As tik sauksta sausu manu idejau smile.gif

O ta tesla trupiniais tokia kad buna, tai nieko tokio, ji tokia ir turi but, viskas gaunasi. Ir valgyt ji siek tiek pravesusi, tada jis sustandeja smile.gif
Atsakyti