Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

QUOTE(Elena @ 2010 04 27, 09:19)
Marmeladas (saldainiai )
Jums reiks:
100 ml šviežių apelsinų sulčių
100 ml vandens
5-6 šaukštai citrinos sulčių
2 stiklinės cukraus (apimtis 0,2 l)
1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
20 g želatinos

Želatina užpilkite apelsinų sultimis ir palikite brinkti.
Cukrų užpilkite vandeniu, įdėkite žievelės, užvirkite ir laikykite ant mažos ugnies 3 min., pastoviai maišydami kol ištirptų cukrus.
Nuimkite nuo ugnies, įdėkite želatiną ir maišykite tol, kol visiškai ištirps. Perkoškite gerai išspausdami žievelės.
Forma užklokite maistinę plėvelę , įpilkite masę ir įdėti 6-8 valandom (geriausia per naktį) į šaldytuvą.
Kai sustings, nuimame plėvelę,sudedame marmeladą ant paviršiaus pabarstyto cukrumi,supjaustome ir apvoliojame gabaliukus cukruje.
Skanaus  4u.gif


wow!!!! bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif mano patys mylimiausi saldumynai bigsmile.gif visada norejau juos ismokti pasigaminti namie, dabar bus puiki proga isbandyti thumbup.gif aciu uz recepta 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 27, 01:10)
Dėmesio dėmesio, atnešu tobulą pyragą! thumbup.gif Šimtas balų ir nė menkiausios abejonės wub.gif Labai labai rekomenduoju, laaabai! bigsmile.gif




atrodo ziauriai skaniai... tik mane gasdina TOKS cukraus kiekis doh.gif o dar sokoladas.... nebuvo per saldu? blink.gif
Atsakyti
Elena - tavo marmeladus butinai isbandysiu, tik noriu paklausti, kur pilti citrinos sultis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2010 04 27, 14:12)
Elena - tavo marmeladus butinai isbandysiu, tik noriu paklausti, kur pilti citrinos sultis? 4u.gif



Ojej...biobilio reikia lotuliukas.gif neparašiau doh.gif Į cukrų...kartu su žievelėmis 4u.gif
Atsakyti
Oi,Elena,kokie saldainiukai liuks!!!
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 04 27, 09:49)
Bus isbandyta  thumbup.gif ir atrodo, ir skamba skaniai ...
Papildyta:
Bet cia ziuriu nemaza skarda  g.gif nemazai pyrago gaunasi. Jau as jo noriu...

Taip taip, tikrai taip ir yra - labai skanu thumbup.gif
O skarda tikrai nemaža, aš taip paskaičiavau, kad bent 18 normalių gabalėlių gaunas. Bet tikrai, nemeluoju, akyse nykstantis pyragas, todėl dėl dydžio pergyvent nereiktų labai stipriai laugh.gif

QUOTE(Elena @ 2010 04 27, 10:19)
[color=darkviolet]Krepšeliai su obuoliais

Jau kaip man šitie patinka thumbup.gif Paprasta ir skanu bigsmile.gif

QUOTE(Fregata @ 2010 04 27, 12:07)
atrodo  ziauriai skaniai... tik mane gasdina TOKS cukraus kiekis  doh.gif o dar sokoladas.... nebuvo per saldu? blink.gif

Ačiū ačiū 4u.gif O cukraus nebijok biggrin.gif Iš tiesų mane irgi gąsdino, bet rizikavau... ir tikrai nenusivyliau, saldu, bet normos ribose, šokoladinis brownie ir turi būti saldus mirksiukas.gif Bet iš esmės tikrai per saldu niekam iš ragavusių nebuvo schmoll.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 04 27, 13:17)

Ojej...biobilio reikia  lotuliukas.gif neparašiau  doh.gif Į cukrų...kartu su žievelėmis  4u.gif


Na gal dar nereikia lotuliukas.gif
Artimiausiu laiku bus isbandyta, o sian darau eksperimenta su tavo zefyrais, kaip paversti saldainiais biggrin.gif
Atsakyti
Elena, saldainiukai nuostabūs wub.gif Ir krepšeliai gražūs ir neabejotinai skanūs 4u.gif
Atsakyti
laba, šeimininkės (nors ne tokia ir laba) sad.gif

bandžiau kepti tortuką, kurio receptą įkėlė Povila$, berods:

50g miltu
25g krakmolo
25g kakavos
140g cukraus
50g istirpinto sokolado
50g aliejaus
Keli lasai vaniles kvapo
1/4 arb. saukstelio druskos
1/5 arb. saukstelio citrinos rugsties

Kiausinius plakam neatskiriant tryniu nuo baltymu su druska ir citrinos rustim. Po 1min plakimo per 3 kartus supilam cukru ir viska dar plakam 10min (viskas priklauso nuo plaktuvo lotuliukas.gif ). Pilam alieju ir atsargiai ismaisom, po to istirpinta atvesusi sokolada ir vaniles kvapa, galiausiai per 4 kartus persijojam miltus, krakmola ir kakava (pries tai viska sumaise). Kepam 45min 170C orkaiteje be ventiliatoriaus.

Ganašui:

200g grietineles plakimui (as naudojau 36%)
200g baltojo sokolado (as naudojau "Princas")

Uzverdam grietinele ir pilam ant sulauzyto sokolado. Ismaisom kol sokoladas istirpsta. Paliekam saldytuve per nakti, kita diena isplakam. As piena uzviriau mikrobangu krosneleje, ir misini saldytuve laikaiu tik apie 5val, bet parasiau kaip is tikruju ruosiamas ganasas.

Sulaistymui:

100ml stiprios kavos su cukrumi
30g brendzio

Biskvita perpjaunam i 3 dalis, kiekviena dali sulaistom sirupu ir padengiam kremu.

tai va. tikrai ne pirmą kartą kepiau tortą, ne vieną kartą dariau ir ganašą, bet.. gal galite pasakyti kas čia man nutiko:

biskvitas iškepė kaip lepioška, toks tešlinis, atrodo, jokio purumo, žodžiu, neiškilo nei kiek, o ganašas po kokios minutės plakimo pradėjo virsti į sviestą. kaip buvę kaip nebuvę, sutepiau viską vos ne vos, bet matyt ryt viskas keliaus į šiukšledėžę. tai va, ką dariau ne taip? sad.gif dabar iš principo norisi šį tortą pagaminti, bet jei vėl teks mesti lauk tiek produktų....
Atsakyti
Javainių batonėliai - Receptas sveikų saldumynų mėgėjams smile.gif Pasigaminkite namie puikius javainių batonėlius be jokių dirbtinių priedų.

user posted image

3 stiklinės dribsnių
1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, obuolių, vyšnių, figų, bananų ar kt.)
saulėgrąžų
sezamo sėklų
80 gr. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus

Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. and vidutinės ugnies. Tuomet supilkite į maišelį ir per maišelį pakočiokite juos kočėlu, kad šiek tiek susmulkinti. Atskirai pekepinkite sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius sumalkite mėsmale arba smulkiai supjaustykite (man patinka, kai jaučiasi vaisių gabalėliai, tad aš pjausčiau). Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais.

Puode and vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, medų ir cukrų, kol gausite vienalytę masę. Dar kelias minutes pavirkite. Užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Kepimui skirtą formą ištepkite aliejumi, sudėkite dribsnių masę, ją tolygiai paskirstykite ir sudrėkintomis rankomis gerai paspauskite visą paviršių. Palaikykite šaldytuve apie 2 h., kol masė sustings ir pjaustykite norimo dydžio gabalėlais. Skanaus!

P.S. Tikrų tikriausi naminiai javainiai smile.gif Skonio net nėra ko lygint su sintetiniais pirktiniais. Nuo šiol juos gaminsiu tik namie smile.gif Vaisius galima dėti kokius tik mėgstate, tai pat galima įberti smulkintų riešutų. Jei norite pagreitinti gamybos procesą - galite naudoti vartojimui paruoštus Miuslius su įvairiais priedais, tuomet teliks viską tik užpilti sirupu ir sustingdyti.

Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvėlę ir laikykite šaldytuve.
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 27, 00:10)
Dėmesio dėmesio, atnešu tobulą pyragą! thumbup.gif Šimtas balų ir nė menkiausios abejonės wub.gif Labai labai rekomenduoju, laaabai! bigsmile.gif

Riešutinis brownie su kreminiu varškės sluoksneliu wub.gif

user posted image


Sakykite, o šį tortą galima dėti pvz. tas varškytes Mūsų, Miau ir t.t
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2010 04 24, 17:05)
O cia mano surio tortas.Skanus ir visiems sveciams patiko.Recepta radau supermamose,bet rasau dar karta jai kas praleido.

user posted image
Pagrindas:
300 gr. šokoladinių sausainių,100-150 gr. sviesto
Įdaras:
500 gr. maskarponės sūrio,200 ml 33-35% grietinėlės
150 gr. cukraus
20 gr. želatinos
Papuošimui:
30 gr. juodojo šokolado (nebūtina)
Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40-60 min, kad išbrinktų.
Pagrindui blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į 24-26 cm. torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.
Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neviriname). Ataušiname. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome. Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome. Apibarstome tarkuotu šokoladu.

onute33 vau kaip graziai atrodo thumbup.gif ko gero ir labai, labai gardus buvo essen.gif
Atsakyti