Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

o ka duoda tas rudas cukrus? jeigu jo neturiu kuo galiu pakeisti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2010 05 03, 19:05)
o ka duoda tas rudas cukrus? jeigu jo neturiu kuo galiu pakeisti? blush2.gif

siaip tai spalva ir biski biski karamelini skoni mirksiukas.gif o pakeisti gali baltu, tik jo maziau reikia nei rudo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 05 03, 20:46)
siaip tai spalva ir biski biski karamelini skoni  mirksiukas.gif  o pakeisti gali baltu, tik jo maziau reikia nei rudo  4u.gif

dekui mirksiukas.gif manau jei tik del spalvos,tai net nepirksiu specialiai g.gif planuose turiu is bandyt javainiu batonelius ir marmeladinius saldainius wub.gif
Atsakyti
Naujas isbandytas tortukas Mamos dienai smile.gif

Mangų - persikų tortas

user posted image

Ingridientai 20 cm. skersmens tortui:

Tešla

100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus

Įdaras

150 konservuotų mangų
50 gr. cukraus
150 gr. persikų arba mangų jogurto
250 gr. grietinėlės (35 %)
15 gr. želatinos
45 ml. vandens

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.

Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.

Kremas. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su mangų mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.

Torto surinkimas. Biskvitų kraštus apipjauname 2-3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3-4 h. Sustingusį papuošiame konservuotais persikais. Skanaus!

P. S. Tortas labai skanus, drėgnas ir labai gaivus...
Atsakyti
Motinos dienai kepiau rožinį mozūrą.

user posted image

Pats kepimas labiau panašėjo į eksperimentą chemijos laboratorijoje mega_shok.gif . Vaizdelis - kai priprato akis - visai nieko (ir nė iš tolo nesiekia Novos mangų-persikų torto), bet skonis tai tikrai geras.

Originalus receptas

400 g migdolų,
400 g cukraus,
3 citrinos,
1,5 stiklinės rožių uogienės

Glajui:
600 g cukraus,
2-3 apelsinai.




400 g išgliaudytų saldžiųjų migdolų sugrūsti su 400 g cukraus į vientisą masę, įspausti trijų citrinų sultis. Išmaišyti, sukrėsti ant išklotų paplotėlių ir iškepti nekarštoje krosnyje. Kai atšals, storai aptepti rožių uogiene ir užpilti šiuo glajumi: 600 g cukraus patrinti į du apelsinus, užpilti dviejų arba trijų apelsinų sultimis, išvirti tirštą sirupą ir trinti, kol taps kaip kremas. Užpilti juo mozūrą ir apdžiovinti.

Gamybos komentarus ir fotografijas rasite čia.
Atsakyti
kiek tortuku skaniu prikepusios thumbup.gif
Atsakyti
ZELVIENE, kepiau ir aš tuos sausainėlius. Skanūs gavosi. Dėkui už receptuką
Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2010 05 04, 12:16)
1,5 stiklinės rožių uogienės


jos pakeisti turbut nelabai imanoma kazkuo?
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 05 04, 08:52)
Naujas isbandytas tortukas Mamos dienai smile.gif


Labai skaniai atrodo tortukas, reikes isbandyti. Biskvito sulaistyti nereikia? Ir kokiu kiekiu vandens uzpili zelatina? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2010 05 04, 21:07)
Labai skaniai atrodo tortukas, reikes isbandyti. Biskvito sulaistyti nereikia? Ir kokiu kiekiu vandens uzpili zelatina? 4u.gif


Laistyt biskvito tikrai nereikia, nes nuo kremo tortas labai slapias ir gaivus. O zelatina uzpilu 45 ml vandens, receptuke irasytas vanduo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2010 05 04, 18:19)
ZELVIENE, kepiau ir aš tuos sausainėlius. Skanūs gavosi. Dėkui už receptuką


Prasom wink.gif Receptukas ne mano, tik gal atgaivinai ji lotuliukas.gif Bet mums labai irgi patiko...labai greit ju neliko thumbup.gif


O is kur tos roziu uogienes gauti? blush2.gif
Atsakyti
Kai pamatau Novos nuotraukas su tortais swoon.gif Ir ilgai dar guliu negalėdama atsikelti lotuliukas.gif Šokas nu cool.gif Aš labai silpna saldumynuose,gal todėl kad nelabai juos mėgstu blush2.gif


Bet labai myliu pirktinę bemiegę tešlą lotuliukas.gif Ji mano gelbėtoja blush2.gif
Sausainiai su obuoliais.
Paprasta kaip du kart du.
Obuolius supjaustome skiltelėmis.
Tešlą juostelėmis.
Apsukame aplink obuolio gabaliuką tešlos juostelę.
Sutepame kiaušiniu,dedame į skardą.
Kepame apie 20 min.

Skanaus 4u.gif


user posted image

user posted image
Atsakyti