Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

QUOTE(KibirVibir @ 2010 06 19, 21:33)
bet tai paskui kepti reikia turbut?  biggrin.gif  kokia temp., kiek laiko?

na taip, apie 180 karscio kol pagels, laiko niekada neziurejau, bet greit iskepa, gal max kokia 10 min. nes kepu 2 skardose. Viena idedu kepti, tada pasiruosiu sausainiukus kitai, sudedu i skarda ir beveik jau buna iskepe tie kurie orkaitej. Tad juos isimu, dedu jau paruosta skarda ir vel ruosiu kita. Tiesa, skarda pabarstau miltais blush2.gif
Atsakyti
Tiramisų pagal Beatą smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

http://www.beatosvir...4/tiramisu.html
Atsakyti
As kaip visada - su tortais biggrin.gif Turejau saldytu serbentu ir vis galvojau, kur juos panaudot. Ir sugalvojau stai toki pyragiuka! Man labai patiko, toks saldziarugstis. Be to, cia kazkas klause varskes torto recepto. Tai vat prasom smile.gif

Varškės tortas su juodaisiais serbentais

user posted image

20 cm. skersmens torto formai

Biskvitui:

1 kiaušinis
35 gr. miltų
45 gr. cukraus
15 gr. aliejaus
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. kepimo miltelių

Varškės kremui:

4 po 100 gr. saldūs varškės sūreliai (labai tinka "Mūsų" vaniliniai sūreliai)
200 gr. 35 % grietinėlės
50 gr. cukraus
15 gr. želatinos

Juodųjų serbentų užpilui:

200 gr. juodųjų serbentų (aš naudojau šaldytus)
60-100 gr. cukraus (pagal skonį)
10 gr. želatinos
2 v.š. vandens.

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu plakame, kol masė padvigubės. Plakdami pilame aliejų. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Į 20 cm. formą nuimamais kraštais tiesiame kepimo popierių. Pilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min. (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname, nuimame kepimo popierių.

Varškės kremas. Želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Sūrelius dedame į dubenį. Išmaišome iki vientisos masės, atsargiai dedame grietinėlę ir maišome, kol gausime vientisą, lygų kremą. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Dedame į formą biskvitą ir užpilame ant jo varškės kremą. Statome į šaldytuvą, kol sustings (stingsta pakankamai greitai).

Juodųjų serbentų užpilas. Želatiną užpilame 30 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Jei naudojate šaldytus, prieš tai atšaldykite ir su visomis sultimis pilkite į puodą. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Atvėsiname (!) ir užpilame ant jau sustingusio varškės kremo. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį). Skanaus!

P.S. Labai skanus saldžiarūgštis tortas! Aš cukraus bėriau tik 60 gr. tad man kremo saldumas labai derinosi su rūgštoku užpilu smile.gif Jei norit saldžiau, tai į serbentus berkit gerokai daugiau cukraus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 20 birželio 2010 - 20:31
Trupiniuotis

Jums reiks:
3 kiausiniu
200 g grietines
200 g sviesto
miltu
indelio kondensuoto pieno

is kiausiniu, miltu, grietines ir sviesto padagaminame tesla. tesla padalijame i gabaliukus, kuriuos butu patogu tarkuot ir idedame i kamera kad susaltu. susalus, tarkuojame ant skardos isteptos sviestu ir kepame orkaiteje (180 laipsniu) apie 10-12 min, kol pasidarys kieti trupinukai. visa tesla iskepu per kokias 10 skardu. kadangi kepu is karto dvi skardas, tai visos teslos kepimas trunka mazdaug valanda. tuo paciu metu i puodeli su vandeniu istatome kondensuoto pieno indeli ir verdame apie valanda.

iskepus viska sumaisome su kondensuotu pienu, dedame i forma ir i saldytuva.


tiesa anyta sian pamoke,kad nevargt tarkuojant ,trupinius galima malt per mesmale.
user posted image

Papildyta:
Sonatinos Medaus – riešutų pyragas.
Smėliniam pagrindui:
100 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
1 1/2 puodelio miltų

Riešutų sluoksniui:
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
4 v. š. medaus
200 g plokštelėmis supjaustytų migdolų
as dar dejau saulegrazu,moliugu seklu

Smėlinis pagrindas
Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberti miltus, per daug nemaišant. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes tada iškepusi tešla bus kieta). Suvynioti tešlą į plėvelę ir atšaldyti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir iškloti 23 cm kvadratinės formos dugną, suformuojant neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Subadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min., kol kraštai pagels.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 06 20, 19:55)
As kaip visada - su tortais  biggrin.gif Turejau saldytu serbentu ir vis galvojau, kur juos panaudot. Ir sugalvojau stai toki pyragiuka! Man labai patiko, toks saldziarugstis. Be to, cia kazkas klause  varskes torto recepto. Tai vat prasom smile.gif




Nova - fantastika wub.gif Butinai isbandysiu. Tik as turiu serbentu syrupa, manau bus irgi neblogai g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2010 06 20, 23:00)
Nova - fantastika wub.gif  Butinai isbandysiu. Tik as turiu serbentu syrupa, manau bus irgi neblogai g.gif


Manau, kad bus gerai, nes uogos irgi sirupa isleido, kai viriau, tai beveik tas pats.

QUOTE(Ulė @ 2010 06 20, 21:09)
Trupiniuotis



Tai cia kaip koriukas, tik daug greitesnis budas, nes tarkuoti reikia, o ne pjaustyti mazucius gabaliukus thumbup.gif Reikes pabandyti kada su tarka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 21 birželio 2010 - 07:22
Ule ačiū, tešla trupiniuočio jau šąla biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Briliantas @ 2010 06 20, 19:00)

vaizdelis essen.gif essen.gif
Atsakyti
user posted image
[/quote]
Sakykit o kaip sudedi riesutu mase ant virsaus dar teslos uztarkuojat? Kazkaip neaiskiai gamybos procesas aprasytas blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=kisule,2010 06 21, 15:22]
user posted image
[/quote]
Sakykit o kaip sudedi riesutu mase ant virsaus dar teslos uztarkuojat? Kazkaip neaiskiai gamybos procesas aprasytas blush2.gif 4u.gif
[/quote]
user posted image

user posted image

iskloti dugna,supilti riesutu mase ir ant virsaus uztarkuoti teslos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 21 birželio 2010 - 14:43
aciu labai 4u.gif 4u.gif .Reiks ilgajam savaitgaliui skanumeli padaryti ax.gif
Tai tesla kaip isklojat formos dugna subadot ir dedat kad apkeptu 15 min cia be idaro? As gerai supratau..o paskui kiek dar kepasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisule: 21 birželio 2010 - 14:44
QUOTE(Nova @ 2010 06 20, 21:55)
As kaip visada - su tortais  biggrin.gif Turejau saldytu serbentu ir vis galvojau, kur juos panaudot. Ir sugalvojau stai toki pyragiuka! Man labai patiko, toks saldziarugstis. Be to, cia kazkas klause  varskes torto recepto. Tai vat prasom smile.gif




Kaip tik turiu saldytu juoduju serbentu ir galvojau kur juos padet, butinai isbandysiu thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Briliantas @ 2010 06 20, 20:00)
Tiramisų pagal Beatą smile.gif



Dariau sita tiramisu bigsmile.gif skonis nerealus thumbup.gif labai visi sveciai gyre blush2.gif net ir diplomuota kulinare sake, kad puikus tongue.gif
Atsakyti