Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

QUOTE(kisule @ 2010 06 21, 15:39)
aciu labai  4u.gif  4u.gif .Reiks ilgajam savaitgaliui skanumeli padaryti  ax.gif
Tai tesla kaip isklojat formos dugna subadot ir dedat kad apkeptu 15 min cia be idaro? As gerai supratau..o paskui kiek dar kepasi?

as atsiprasau,net nemaciau ,kad ne visa recepta nukopijavau doh.gif blush2.gif


Riešutų sluoksnis
Puode sumaišyti sviestą, cukrų ir medų. Nuolat maišant užvirti ir pavirti 2 min. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti ir sudėti ant apkepto tešlos pagrindo.

Dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 – 25 min., kol riešutai įgaus auksinę – karamelinę spalvą.
gerai atausinti

P. S. Jeigu vietoje rudojo cukraus naudosite paprastą baltą, jo į karamelę berkite ne daugiau kaip 1/2 puodelio. Puodelis - 236 ml .
Atsakyti
Aš irgi norėčiau surasti Elguvos torto Gundanti avietė receptuką:

Gal kuri turite netyčia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 21 birželio 2010 - 23:24
QUOTE(Briliantas @ 2010 06 20, 20:00)
Tiramisų pagal Beatą smile.gif

Mirtis alyvose karsta.gif Mano mylimiausias desertas wub.gif

QUOTE(Nova @ 2010 06 20, 21:55)
Varškės tortas su juodaisiais serbentais

O čia irgi smūgis į paširdžius - aš irgi tokio noriu thumbup.gif

Na, ir mano desertukas ax.gif

Bandelės su cinamonu

user posted image

Tešlai:
500 ml pieno
2 arb.š. sausų mielių (arba 25 g šviežių)
140 g cukraus
600 – 700 g miltų
150 g margarino ar sviesto
1 arb.š. druskos


Įdarui:
3 valg.š. (42 g) minkšto margarino ar sviesto
3 valg.š. malto cinamono
3 valg.š. cukraus
1 arb.š. vanilės

1 kiaušinis

1. Pieną, sviestą ar margariną, cukrų ir druską pakaitinti puode, kol ištirps margarinas ar sviestas.
2. Miltus sumaišyti su sausomis mielėmis.
3. Pusę miltų mišinio išsijoti į pieno mišinį, išmaišyti. Tuomet suberti likusius miltus ir užminkyti tešlą.
4. Išminkytą tešlą uždengti ir šiltai kildinti apie 30-40 minučių, kol pakils dvigubai.
5. Pakilusią tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Kiekvieną iš jų ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus iškočioti į 40 – 50 cm. dydžio 0,5 – 1 cm storio keturkampį.
6. Įškočiotą tešlą ištepti minkštu sviestu, pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
7. Tešlą suvynioti kaip vyniotinį, “siūle” į apačią. Supjaustyti 3-4 cm. griežinėliais. Kiekvieną per vidurį paspausti pirštais.
8. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (“siūle” į apačią), aptepti paktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.
9. Kepti iki 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių.

Orginalas - Sonatinos 4u.gif
Atsakyti
Saulėta, bandeles wub.gif labai skaniai atrodo thumbup.gif tikrai bandysiu kepti
Atsakyti
Mano vakarykštis angel food pyragas:

user posted image
1 1/4 puodelio (125 g.) miltų (originalus receptas rašo "cake flour")
1 1/2 puodelio (300 g.) cukraus
1 1/2 puodelio (360 ml) kiaušinių baltymų (maždaug 12 baltymų)
1 a.š. vyno akmens (cream of tartar)
1/2 a.š. druskos
1 š. citrinos sulčių
2 a.š. vanilės ekstrakto
1/2 migdolų ekstrakto

Dubenyje sumaišyti pusę kiekio cukraus ir miltus, atidėti. Kitam inde išplakti baltymus, kol suputos, tada supilti druską, vyno akmenį, citrinos sultis ir plakti toliau iki standžių baltų putų ir po šaukštą supilti likusį cukrų, įplakti ekstraktus.
Po ketvirtį supilti miltų-cukraus mišinį ir išmaišyti keliais greitais judesiais, tarsi keliant baltymus į viršų visos masės, o ne maišant šaukštu paprastai - taip darant, baltymai gali sukristi.
Masę sukrėsti į neišteptą riebalais 25cm skersmens formą su skyle viduryje (naudojau kekso formą), išlyginti paviršių ir kepti ~40min 180 laipsnių temperatūroj. Iškepus iškart apversti pyragą ir pamauti ant butelio/stiklinės ar panašiai. Šitaip jį vėsinti reikia ~1,5val., tada atsargiai atkrapštyti nuo formos irrr patiekti!
Mano patirtis buvo kiek kitokia, nei sako receptas rolleyes.gif Pirmiausia, neįsivaizdavau, kur galėčiau gauti cream of tartar, vietoj jo dėjau ~ a.š. citrinos rūgšties miltelių. Be to, citrinos sultis pyliau iš akies, tad jų turbūt buvo irgi maždaug arbatinis šakštelis. Vietoj cake flour dėjau įprastus miltus + šakštą kukurūzų krakmolo. Nei vanilės, nei midolų ekstraktų nenaudojau, pyliau truputį migdolų esencijos, bet čia jau skonio reikalas. Ir dar- receptuose pastebėjau, kad cukrų naudoja miltinį arba bent jau su blenderiu truputį pasmulkintą - kadangi pirmam nesėkmingam bandymui išnaudojau miltinį cukrų, antram naudojau paprastą granuliuotą cukrų ir viskas gavosi visai šauniai. Dar viena linksma dalis prasidėjo, kai pamoviau jį atvėsti - po minutės visas pyragas iškrito iš formos biggrin.gif todėl vos vos sukrito, gaila. Nežinau, kaip reikės vėsint kitąkart. Kita vertus, bent jau nereikėjo vargti traukiant jo iš formos rolleyes.gif
O pyragas skanutis - labai lengvas, puikiai tinka su šviežiais vaisiais- jų rūgštumas puikiai atsveria pyrago saldumą. Žodžiu, ne paskutinis bandymas.
Atsakyti
kas tas vyno akmuo???? blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2010 06 22, 09:46)
kas tas vyno akmuo???? blink.gif  blink.gif


Vyno akmuo buna baltu milteliu pavidalu. Tai sudedamoji sodos ir kepimo milteliu dalis. Gaunamas brandinant vynuogiu sultis Naudojamas, kaip teslos kildintojas, taip pat beriamas i plakamus baltymus, beze, sufle ir i "angel cakes" (auksciau aprasytas receptas) nes daro juos tvirtesnius. Bet kiek skaiciau receptu su vyno akmeniu, daug kur rasoma, kad jis nera butinas. Vietoj jo galima iberti truputi citrinos rugsteles.
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 06 22, 10:01)
Vyno akmuo buna baltu milteliu pavidalu. Tai sudedamoji sodos ir kepimo milteliu dalis. Gaunamas brandinant vynuogiu sultis Naudojamas, kaip teslos kildintojas, taip pat beriamas i plakamus baltymus, beze, sufle ir i "angel cakes" (auksciau aprasytas receptas) nes daro juos tvirtesnius. Bet kiek skaiciau receptu su vyno akmeniu, daug kur rasoma, kad jis nera butinas. Vietoj jo galima iberti truputi citrinos rugsteles.

kaip idomiai bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
SOS, kažkada mačiau sm sausainiukus vaikiškus su ausytėm iš šokoladinių dripsnių, gal kas matėt skubiai reikia nuorodos. Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(_Ligitukas_ @ 2010 06 22, 12:30)
SOS, kažkada mačiau sm sausainiukus vaikiškus su ausytėm iš šokoladinių dripsnių, gal kas matėt skubiai reikia nuorodos. Dėkui.

Neringos bloge paziurek - http://www_neringa-b...s-suniukai.html
Atsakyti
cukrine angeliskai skaniai atrodo. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 06 21, 08:22)
Manau, kad bus gerai, nes uogos irgi sirupa isleido, kai viriau, tai beveik tas pats.
Tai cia kaip koriukas, tik daug greitesnis budas, nes tarkuoti reikia, o ne pjaustyti mazucius gabaliukus  thumbup.gif Reikes pabandyti kada su tarka smile.gif


Nova, o koriukui pjaustai? pagal kokį receptą kepi? rolleyes.gif

Atsakyti