Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

[quote=ugne23,2010 07 07, 20:57]
Varskes - braskiu pyragas 4u.gif

Pagrindas - 2 pok. sausainiu ir pakelis sviesto
Kremui 3 pok. varskes su stikline cukraus ( viska blenderiu issuku, varske lieka kaip kremine ) ir indelis grietineles 30 procentu riebumo isplaku i bendra mase su zelatino pokeliu ( istirpintu karstam vandenuke )rolleyes.gif
Sluoksnins varskes - pjaustytos braskes ir vel varske . Ant virsaus totines zelatinos, reikejo pora pakeliu mazu
, vieno mazokai buvo. Pora valandu saldytuve ir SKANAUS thumbup.gif



Labai skaniai atrodo... thumbup.gif Būtinai pasigaminsiu,tik norėjau paklausti,o koks želatinos pokelis(kiek gr.)? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikka: 09 liepos 2010 - 13:05
"Maximos" varškinės spurgos - receptas, rastas SM smile.gif

user posted image

Apie 30 mažų spurgyčių

180 gr. varškės (pakelis)
1 didelis kiaušinis
110 gr. miltų
50 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
15 gr. vanilinio cukraus
3 gr. sodos
5 gr. acto (sodai gesinti)
aliejaus virimui

Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos!

Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu. Pasveriame miltus, dedame juos šalia. Tuo tarpu imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu. Paliekame tešlą pastovėti apie 20 min., kad išbrinktų miltai.

Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę. Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški.
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2010 07 09, 13:04)

Varskes  - braskiu  pyragas  4u.gif

Pagrindas  - 2 pok. sausainiu ir pakelis sviesto
Kremui 3 pok. varskes su stikline cukraus ( viska blenderiu issuku, varske lieka kaip kremine ) ir indelis grietineles 30 procentu riebumo isplaku i bendra mase su zelatino pokeliu ( istirpintu karstam vandenuke )rolleyes.gif


Dariau cool.gif
Skonis ir išvaizda- 10 balų thumbup.gif , bet pagrindo kietumas buvo nesuderinamas su viršumi schmoll.gif Labai sunku dalinti gabaleliais, kurie laaabai greit buvo suvartoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 5imute: 10 liepos 2010 - 17:20
[quote=vikka,2010 07 09, 14:04]
[quote=ugne23,2010 07 07, 20:57]
Varskes - braskiu pyragas 4u.gif


Labai skaniai atrodo... thumbup.gif Būtinai pasigaminsiu,tik norėjau paklausti,o koks želatinos pokelis(kiek gr.)? rolleyes.gif
[/quote]


as dedu 20gr pokeli zelatino, toki http://www.oetker.lt...riedai/zelatina
Papildyta:
QUOTE(5imute @ 2010 07 10, 18:18)
Dariau  cool.gif
Skonis ir išvaizda- 10 balų  thumbup.gif  , bet pagrindo kietumas buvo nesuderinamas su viršumi  schmoll.gif  Labai sunku dalinti gabaleliais, kurie laaabai greit buvo suvartoti  biggrin.gif


tada reikia deti maziau sviesto arba daugaiu sausainiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 07 09, 16:28)
[color=purple][size=7]"Maximos" varškinės spurgos





aciu uz recepta,pavyko puikiai
Atsakyti
QUOTE(2jolitka @ 2010 07 11, 00:31)
aciu uz recepta,pavyko puikiai



super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(5imute @ 2010 07 10, 19:18)
Dariau  cool.gif
Skonis ir išvaizda- 10 balų  thumbup.gif  , bet pagrindo kietumas buvo nesuderinamas su viršumi  schmoll.gif  Labai sunku dalinti gabaleliais, kurie laaabai greit buvo suvartoti  biggrin.gif



Aš tai panašaus torčiuko pagrindui renkuosi biskvitinius sausainius-pirštelius, sulaistau sultimis ir būna liuks thumbup.gif
Pabandykit, gal labiau patiks.
Atsakyti
labukas. gal zinot skanu varskes - vysniu pyraga? noreciau receptuko. blush2.gif
Atsakyti
Pyragas su rabarbarais, varške ir trešnemis
Tešla
300 ml miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. Vanilės
1 š pudingo miltelių
150 g rabarbarų
200 ml šaldytų trešnių
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Rabarbarus nulupti, supjaustyti ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.

Galima deti bet kokias uogas.
[attachmentid=201182]
Atsakyti
QUOTE(laumupė @ 2010 07 11, 11:40)
Aš tai panašaus torčiuko pagrindui renkuosi biskvitinius sausainius-pirštelius, sulaistau sultimis ir būna liuks  thumbup.gif 
Pabandykit, gal labiau patiks.

notworthy.gif teks bandyti
Atsakyti
QUOTE(5imute @ 2010 07 10, 18:18)
Dariau  cool.gif
Skonis ir išvaizda- 10 balų  thumbup.gif  , bet pagrindo kietumas buvo nesuderinamas su viršumi  schmoll.gif  Labai sunku dalinti gabaleliais, kurie laaabai greit buvo suvartoti  biggrin.gif

O man kaip tik sausaininis pagrindas labai skanu prie tokių tortų, nesuprantu kodėl jums kietas gaunasi ar trupantis labai... aš tai dedu du pakelius sausainių ir apie 125 gr. sviesto. Sausainius susmulkinti gerai reikia, bet ne į miltus, gerai sumaišyti su sviestu, skardą iškloti, ir į šaldymo kamerą 10-15 min. Dar tie sausainiai padrėksta nuo pagrindo tai labai gražiai pjaustosi ir nėra tikrai kieti.
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 07 11, 08:01)


Ir as, ir as noriu pasisakyti, kad savaitgali bandziau siu spurgu recepta ax.gif . Aciu autorei 4u.gif
Rezultatas pranoko lukescius, tik pas mane isejo maziau-apie 20 vnt., greiciausiai didesnes dariau g.gif
Kazkur buvau skaiciusi, kad i alieju reikia ideti zalia bulve, taip maziau aliejaus i spurgas isigeria. Gal kas bandet? Idomu, ar tai padeda.
Atsakyti