Galiu pasidalinti išbandytu receptu - ANTANINIAI obuoliai žiemai. Nu žeeeeuuuureiiiii paprasta
Susirenku nepernokusius antaninius obuolius, nuplaunu, išpjaustau sėklalizdžius, jei pasitaiko - kritimo žymes, šiaip sužeidimus, ir sudedu į 3 litų stiklainius. Prikišu trilitrinius iki pat kaklo, nes mes labai mėgstam tuos konservuotus obuolius žiemą prie keptos vištos ar šiaip pagraužti.
Taigi, sudedu obuolius. Užverdu paprastą vandenį, užpilu tris trilitrinius stiklainius (mano toks puodas tam skirtas), palaikau šiek tiek ir nupilu atgal. Tada į tą nupiltą trijų trilitrinių stiklainių vandenį įpilu tik 1 kg cukraus. Ir vėl užvirinu vandenį. Belaukdama, įmetu į stiklainius po 1 ar 2 gvazdikėlius. Užpilu užvirusiu sirupu ir užsuku metaliniais konservuojamais dangeliais.
Stiklainių nei po kaldra, nei po kilimu nekišau. Tik apvertusi pusdienį palaikau, paklausau, ar "nešneka" kuris dangtelis. Ir į rūsį.
Žiemą būna ir kompočiuko, ir užkąsti. Ir labai paprasta.
Manau, kad taip pat galima konservuoti ir alyvinius obuolius. Tik jie patyžta, dėl to aš jų nebenaudoju. Arba reiktų pasiskinti tvirtesnių nuo medžio.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...