Jau kelis kartus dariau pievagrybius pagal šį receptą. Buvo labai skanu
GRYBAI MARINUOTI GARSTYČIOSE
- 1 l šviežių grybų (šaldytų, konservuotų)
Marinatas
- 3 v. š. saldžių garstyčių
- 5- 6 skiltelės česnako
- petražolės, krapai, juodieji pipirai ir t. t.
- 50 ml aliejaus
- 1 v. š. 8% acto
- 1/ 2 a. š. druskos
- Šviežius grybus (šaldytus atšildyti) apkepti, kol išsiskirs sultys.
- Apkeptus grybus (konservuotus) dėti į indelį ir sumaišyti su smulkintu česnaku ir žalumynais.
- Sumaišyti visus marinato ingredientus.
- Užpilti grybus, išmaišyti, uždengti ir dėti 6- 8 valandoms į šaldytuvą (per tą laiką kelis kartus pamaišyti).
P.S. jeigu mėgstate aštriau, įdėkite daugiau acto.
Jei neturite saldžių garstyčių (labai svarbus ingredientas), įdėkite į paprastas garstyčias šaukštą medaus.
QUOTE(milly @ 2006 03 27, 16:53)
mano megstamiausi sumustiniai -
kepta duona(as ja dar ir cesnaku istrinu), aptepta majonezu, o ant virsaus - zaliu, pjaustytu pievagrybiu riekeles.
ps. siuos sumustinius kartais barstau iv.prieskoniais
kepta duona(as ja dar ir cesnaku istrinu), aptepta majonezu, o ant virsaus - zaliu, pjaustytu pievagrybiu riekeles.
ps. siuos sumustinius kartais barstau iv.prieskoniais
Aš darau mažiau kaloringus: Fincrisp arba kokia tai duona tada tepamo varškės sūrelio su žolelėm (iš esmės tinka bet koks, esu valgius ir su sviestu) tada pjaustyti žali pievagrybiai ir biški beriu druskytės ir man dar labai tinka česnakas (beriu granulėm, arba poras pjaustytas, bet tada su sviestu reik daryt.)
Kaip saunu, kad radau si skyreli Mano vyras labai megsta pievagrybius, o as nelabai zinau, ka is ju gaminti o cia radau daug idomiu ideju
Niu bandžiau pati marinuoti pievagrybius, kad pigiau išeitų nei pirkti. Supjausčiau pievagrybius normalaus dydžio gabaliukais, įmečiau į vandenį virti, ten pat sumečiau papriką, pjaustytą lazdelėmis, svogūną, pjaustytą griežinėliais. Įbėriau truputį druskos, rūgščiosios druskelės, marinavimui skirtų prieskonių. Paviriau truputį ir vsio - galima valgyti. Puikus užkandis. O kai kitą kartą dariau, tai visas daržoves sudėjau į kątik išvalgytų pirktinių marinuotų agurkų skystį ir palaikiau šaldytuve. Nu skonis tikrai . O mano mažoji kaip valgė, buvau apakusi
Tiršta pievagrybių sriuba
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas
Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas
Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
QUOTE(neri.k @ 2006 04 05, 18:45)
Tiršta pievagrybių sriuba
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas
Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
4 šauštai sviesto,
3 šauštai pjaustytų petražolių,
4 šauštai miltų,
3/4 l karšto daržovių, mėsos arba paukštienos sultinio (tirpaus),
druskos ir baltųjų pipirų,
1/8 l grietinėlės.
Viena porcija apie 325 kalorijas
Grybai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi lakšteliais. Nuluptas svogūnas susmulkinamas. Ištirpdomi 2 šaukštai sviesto, jame pakepinami svogūnai su pievagrybiais. Sudedama pusė petražolių ir puodas nukeliamas nu ugnies. Kitame puode ištirpdomas likęs sviestas, suberiami miltai ir maišant gruzdinami kol paruduoja. Tada supilamas karštas sultinys. Sriuba maišant pavirinama, pasūdoma, suberiami pipirai. Sudedami grybai su svogūnais, įplakama grietinėlė. Sriuba apibarstoma likusiomis petražolėmis.
ISBANDZIAU!!! fantastika, dar nesu valgius tokios skanios sriubos ir siandien vel gaminsiu
IDARYTI PIEVAGRYBIAI
Labai paprasta pasidaryti, bet man labai skanu...reikes:
1. pievagrybiu...geriau, kur didesnes galvutes
2. Rama varskes kremo, kur buna su raugintais agurkeliais..."Rama cream Bonyour"...lyg taip vadinasi.
Paruosimas:
Ispjaustyti kotelius ir smulkiai supjaustyti. Susmulkintus kotelius sumaisyti su ramos varskes kremu ir idaryti pievagrybiu galvutes.Tada idarytas pievagrybiu galvutes sudedam i skarda ir kepam orkaiteje apie 10 min-15 min.
Skanaus
Labai paprasta pasidaryti, bet man labai skanu...reikes:
1. pievagrybiu...geriau, kur didesnes galvutes
2. Rama varskes kremo, kur buna su raugintais agurkeliais..."Rama cream Bonyour"...lyg taip vadinasi.
Paruosimas:
Ispjaustyti kotelius ir smulkiai supjaustyti. Susmulkintus kotelius sumaisyti su ramos varskes kremu ir idaryti pievagrybiu galvutes.Tada idarytas pievagrybiu galvutes sudedam i skarda ir kepam orkaiteje apie 10 min-15 min.
Skanaus
QUOTE(zuvelyte @ 2006 05 26, 12:53)
IDARYTI PIEVAGRYBIAI
Labai paprasta pasidaryti, bet man labai skanu...reikes:
1. pievagrybiu...geriau, kur didesnes galvutes
2. Rama varskes kremo, kur buna su raugintais agurkeliais..."Rama cream Bonyour"...lyg taip vadinasi.
Paruosimas:
Ispjaustyti kotelius ir smulkiai supjaustyti. Susmulkintus kotelius sumaisyti su ramos varskes kremu ir idaryti pievagrybiu galvutes.Tada idarytas pievagrybiu galvutes sudedam i skarda ir kepam orkaiteje apie 10 min-15 min.
Skanaus
Labai paprasta pasidaryti, bet man labai skanu...reikes:
1. pievagrybiu...geriau, kur didesnes galvutes
2. Rama varskes kremo, kur buna su raugintais agurkeliais..."Rama cream Bonyour"...lyg taip vadinasi.
Paruosimas:
Ispjaustyti kotelius ir smulkiai supjaustyti. Susmulkintus kotelius sumaisyti su ramos varskes kremu ir idaryti pievagrybiu galvutes.Tada idarytas pievagrybiu galvutes sudedam i skarda ir kepam orkaiteje apie 10 min-15 min.
Skanaus
as labai ivairiai idarineju pievagrybius buna, kad su kumpiu (supjaustau gabaliukais, sumaisau su koteliais ir siek tiek majonezu arba grietine), su kiausiniu (koteliai, virtas kiausinis, majonezas ir ant viraus uztarkuoju surio), su pakepintais svoguniukais ir suriu na zodziu ka tik turiu po ranka namuose su tuo ir idarau
Ziuriu cia jau yra panasi sriubyte, bet kadangi maniske visgi truputuka skiriasi idesiu sita recepta dar ir cia. Cia bene mylimiausias patiekalas. Patiko net anytai, kuri siaip sriubu nevalgo.. nepatikejau kai paprase pakartot
Tagi: Grybu sriuba
Jums reikes (gaminant 4 asmenims):
2 svogunu
60g sviesto
2 cesnako skilteliu
500g grybu (as visada darau su pievagrybiais... )
1/4 stiklines miltu
2 1/4 stiklines pieno
1 1/2 stiklines jautienos sultinio (vegetarai gali rinktis darzoviu.. )
poros sauju svieziai supjaustytu petrazoliu
grietines patiekiant
Dideliam puode istirpinam sviesta, sudedam smulkiai supjaustytus svogunus ir sutrinta cesnaka. Ant vidutines ugnies pakepinam apie 3min (kol svogunas suminksteja..) Idedam supjaustytus grybus, pakepinam dar apie 5 min. Supilam miltus, pakepinam dar minute.
Supilame piena ir sultini. Gerai ismaisome. Uzviriname. Sriubytei pradejus burbuliuoti sumazinam ugni iki mazos. Verdam apie 15min. Jokiu budu neuzdengiam. Nuolat maisom. Sriuba isvirusi, kuomet gerokai sutirsteja, o grybai suminksteja. Pabaigoje imaisome petrazoles, o patiekdami ir slakeli grietines. Skanaus
Tagi: Grybu sriuba
Jums reikes (gaminant 4 asmenims):
2 svogunu
60g sviesto
2 cesnako skilteliu
500g grybu (as visada darau su pievagrybiais... )
1/4 stiklines miltu
2 1/4 stiklines pieno
1 1/2 stiklines jautienos sultinio (vegetarai gali rinktis darzoviu.. )
poros sauju svieziai supjaustytu petrazoliu
grietines patiekiant
Dideliam puode istirpinam sviesta, sudedam smulkiai supjaustytus svogunus ir sutrinta cesnaka. Ant vidutines ugnies pakepinam apie 3min (kol svogunas suminksteja..) Idedam supjaustytus grybus, pakepinam dar apie 5 min. Supilam miltus, pakepinam dar minute.
Supilame piena ir sultini. Gerai ismaisome. Uzviriname. Sriubytei pradejus burbuliuoti sumazinam ugni iki mazos. Verdam apie 15min. Jokiu budu neuzdengiam. Nuolat maisom. Sriuba isvirusi, kuomet gerokai sutirsteja, o grybai suminksteja. Pabaigoje imaisome petrazoles, o patiekdami ir slakeli grietines. Skanaus
Ar bandėt kada tokius mini sumuštinukus - fermentinį sūrį supjaustyti kubeliais ir su dantų krapštuku persmeigti vieną marinuotą pievagrybį ir vieną sūrio kubelį?
Labai skanu netikėjau, kol pati neparagavau
Labai skanu netikėjau, kol pati neparagavau
Mes vadinam ja karšta mišraine, bet labai skani ir šalta. Reikes:
5 didesnes morkos (sutarkuoti)
3 didesni svogunai
500g pievagrybių
300g krabų lazdelių
ind. koncervuotų kukurūzų
1š. miltų
1š. grietinės
1š. majonezo
vegetos
Viskas kepama keptuveje. Aliejaus reiktų nepagailėti, kad vėliau nereiktų dapilinėti. Pradžioje pakepinamos morkos ir svogunai, suminkštejus sudedami grybai, prieš baigiant kepti sudedamos krabų lazdelės, kukurūzai, miltai. Įdedama grietinė ir majonezas, ir ant stalo. Labai skanu!!!! Pamėginkit
Gaunasi pilna keptuvė 28cm skersmens. Tik nemažai laiko atima, nes reikia stovėt prie keptuvės, kad neprisviltų.
5 didesnes morkos (sutarkuoti)
3 didesni svogunai
500g pievagrybių
300g krabų lazdelių
ind. koncervuotų kukurūzų
1š. miltų
1š. grietinės
1š. majonezo
vegetos
Viskas kepama keptuveje. Aliejaus reiktų nepagailėti, kad vėliau nereiktų dapilinėti. Pradžioje pakepinamos morkos ir svogunai, suminkštejus sudedami grybai, prieš baigiant kepti sudedamos krabų lazdelės, kukurūzai, miltai. Įdedama grietinė ir majonezas, ir ant stalo. Labai skanu!!!! Pamėginkit
Gaunasi pilna keptuvė 28cm skersmens. Tik nemažai laiko atima, nes reikia stovėt prie keptuvės, kad neprisviltų.