Įkraunama...
Įkraunama...

Sausos mielės

blush2.gif Sveikos, man labai geda klausti....zinot siuo metu esu uzsieny, ir noriu issikepti mieliniu pyrageliu, bet nuejau i supermarketus tai pasiutau: vien sausos mieles...prasau patarkit, kiek ju deti??? Ir tesla daryti taip pat kaip su paprastomis mielemis?labai aciu:) blink.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
as ir pati iki siandien nezinojau, nes taip pat gyvenu ne Lietuvoj.Tai pirkau sausu latvisku mieliu , 14g pokeliais..ir issiaiskinau, kad vieno pokelio (14g) uztenka 0,5-1kg miltu..sekmes smile.gif
Atsakyti
sveikos. 7g sausu mieliu=21g normaliu. Visa aritmetika mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš visada tik ir perku ausas mieles. Man jos geresnės. Ir tešla geriau iškyla. Dedu taip "iš akies", bet gal tikrai gaunasi sausų reikia daugiau nei tų paprastų g.gif
Atsakyti
LIA,KIEK BANDZIAU JAS NAUDOTI VIS NEPAVYKDAVO SU JOM ISKEPT TAD NUSPRENDZIAU KAD GERIAUSIA IR PATIKIMIAUSIA SVIEZIOS VISADA GARANTUOTAI ISKAPSI KA NOREJAI
Atsakyti
O kaip su tomis sausomis mielemis elgtis, tiesiai i miltus suberti, ar pries tai kazkaip specialiai jas reikia ruosti?
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2009 05 18, 20:08)
O kaip su tomis sausomis mielemis elgtis, tiesiai i miltus suberti, ar pries tai kazkaip specialiai jas reikia ruosti?

mano mociute tai tiesiai i miltus deda, o as tai jas siek tiek pasildytam, tik neuzvirintam, piene pakildinu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 05 18, 20:50)
mano mociute tai tiesiai i miltus deda, o as tai jas siek tiek pasildytam, tik neuzvirintam, piene pakildinu smile.gif



Ir dedant tiesiai i miltus, tesla normaliai kyla? Nes vakar kepiau duona, naudojau sausas mieles, dejau tiesiai i miltus, tesla pakilo gal koki milimetra verysad.gif
Atsakyti
Niekada sausos mielės neatstos šviežių schmoll.gif , kepu šimtalapius aibę metų ir išbandžiau .
Tik rai kuruose receptuose jos dedasi sausos , daugumoj ant jų pilasi drugnas pienas ( pora didelių šaukštų ) ir vos puse arbatinio šaukštelio cukraus ( gali būti dar mažiau ) nes cukrus pagreitina jų kilimą , bet jei jo padauginsite - mielės nekils visai , jos žūna . Kai jos suputoja , tada imaišomos į tešlą .............21 g. šviežių mielių ---7 g . sausų , toks santykis smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 19, 09:26)
Niekada sausos mielės neatstos šviežių  schmoll.gif , kepu šimtalapius aibę metų ir išbandžiau .
Tik rai kuruose receptuose jos dedasi sausos , daugumoj ant jų pilasi drugnas pienas ( pora didelių šaukštų ) ir vos puse arbatinio šaukštelio cukraus ( gali būti dar mažiau ) nes cukrus pagreitina jų kilimą , bet jei jo padauginsite - mielės nekils visai , jos žūna . Kai jos suputoja , tada imaišomos į tešlą .............21 g. šviežių mielių ---7 g . sausų , toks santykis  smile.gif .



Aciu labai, bet jetau kaip sudetinga zaliam kepejui viska suganyti verysad.gif
Atsakyti
as kepiau spurgytes pagal cipciuka,tai dejau sausas mieles.dejau apie 20g,tai gavosi tiesiog nuostabios.
Atsakyti
tai kiek tam vienam mazam pakeli gramu ,nes gramu neraso doh.gif
Atsakyti