Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Makra @ 2010 05 31, 13:34)
Si recepta radau senoje ir labai retai varstomoje mamos knygu spintoje. Knyga "Gardus valgiai" isleista 1992m.
Varske sudedama i dubeni ir ant jos stambiai sutarkuojamos bulves. Bulviu turi buti tiek pat kiek ir varskes. Imusamas kiausinis, sudedami prieskoniai ir ismaisoma iki vienalytes mases.
Imame teslos mazdaug sauksta, ranka suspaudziama i kamuoleli, gerai apvoliojame miltuose ir kiek suplota dedame i skarda patepta sviestu. Tada paploteliu virsuje padaroma maza duobute ir i ja dedama po maza gabaleli sviesto. Karstoje orkaiteje kepama kol graziai pagels apie 20 min.
Toj knygoj buvo rekomenduota valgyti su svieziu morku salotomis, taigi sutarkavau keleta morku ir sumaisiau su majonezu (rinkausi Kedainiu majoneza su medumi ir garstyciomis, tai jokiu papildomu prieskoniu ir nereikejo)
Jei atvitrai, tai nezinau ar man buvo labai skanu, bet vaikai surijo godziai, o ir vyras nesiskunde  ax.gif

Ryt zadu si patiekala daryt,nes vyras baisiai megsta svilpikus,(manau cia bus kaskas panasaus)norejau paklaust ar bulves su lupenom,ar be reikia issivirt?
Atsakyti
QUOTE(jurga r @ 2010 06 02, 11:56)
As visada pirma pakepinu mesa ant keptuves,o paskui kartu dar patroskinu,man taip skaniau o ir mesyte buna minkstesne.

Tai aš supratau, kad apkepinat, bet kodėl apkepintą netroškinat su daržovėm kartu klausiau blush2.gif Nes parašyta: apkepinu mėsytę patroškinu, o kai išsitroškina daržovės sudedu mėsą rolleyes.gif Tai galvoju, kad apkepinus skanu būtų su daržovėm kartu troškinti, ar per mažai mėsai laiko taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(vij@ @ 2010 06 03, 12:16)
Tai aš supratau, kad apkepinat, bet kodėl apkepintą netroškinat su daržovėm kartu klausiau blush2.gif Nes parašyta: apkepinu mėsytę patroškinu, o kai išsitroškina daržovės sudedu mėsą rolleyes.gif Tai galvoju, kad apkepinus skanu būtų su daržovėm kartu troškinti, ar per mažai mėsai laiko taip g.gif

nu tai kad apkepta patroskinu su darzovem,juk rasiau g.gif
Atsakyti
Saulėta., tarta pasakiška. Dingsta akimirksniu nuo stalo smile.gif Jau du kartus spėjau iškepti.
Atsakyti
sveikos nuostabiosios seimininkes 4u.gif gal galetumet padeti, noreciau vyrui su tecio diena iskept sonkauliuku aplipdytu farsu, bet niekur nerandu recepto, gal kas galetu imesti, aciukas g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaimis @ 2010 06 03, 14:20)
sveikos nuostabiosios seimininkes 4u.gif gal galetumet padeti, noreciau vyrui su tecio diena iskept sonkauliuku aplipdytu farsu, bet niekur nerandu recepto, gal kas galetu imesti, aciukas g.gif

turit omeny sonkauliais apjuosta farsa? smile.gif T.y., kelma? Labai paprasta- padarot farsa, kaip kotletams. Jaunesnio parsiuko sonkauliu juosta pamarinuojat, apjuosiat farsa, surisat ir kepat. Is pradziu pridengta folija, paskui atidengta.
Va cia yra nebloga iliustracija
http://sigitosvirtuv.../kelmas-37.html
Atsakyti
As kepu maziukus kelmukus, man skaniau, daugiau sonkauliuku apskrudusios mesytes, nors jei norisi daugiau farso, skanu ir didelis, tik didelis stala labai papuosia, cia senai kepti mano sonkauliukai su farsu, gal patiks
http://www.supermama...?...6824&st=480
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2010 05 31, 13:34)
SAUSAI KEPTI BULVIU SU VARSKE PAPLOTELIAI
Jei atvitrai, tai nezinau ar man buvo labai skanu, bet vaikai surijo godziai, o ir vyras nesiskunde  ax.gif

Gaminau siandien si patiekala,negaliu ir as pasakyt,kad labai skanu buvo,suvalgem,nes valgyt norejom,vyras pasake,kad tikri svilpikai,i kuriu mase neieina varske daug skanesni. ax.gif Bet pabandyti vertejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 06 01, 21:05)


mes ir tokius sumustinius darome, labai skanu thumbup.gif
tinka pusryciams ir vakarienei, prie alaus ar vyno rolleyes.gif
Atsakyti
Vistiena su darzovem .Vistienos file supjaustyti juostelem,paprieskoniuoti,palikti kelias val. pasimarinuoti.Tuomet apkepti ikaitintoje keptuveje,apkepuse vistiena sukresti i puoda pilti vandens ir toliau troskinti su darzovemis,as dejau saldytu darzoviu misini (mazos morkytes,zirneliai,ziediniai kopustai),kai darzoves suminksteja,dar idedu smulkintu krapu ir uzpilu grietinele,kelias min.dar patroskinti.Greitas ir skanus patiekalas.Valgem su virtais ryziais.user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurga r: 04 birželio 2010 - 20:41
QUOTE(mergyte83 @ 2010 06 02, 12:12)
sauleta, tau  4u.gif  uz puikius patiekalus  thumbup.gif

blush2.gif Nėra už ką smile.gif Aš savo ruožtu taip pat galiu padėkoti visoms visoms, kurios čia parodo savo virtuvės šedevrus bigsmile.gif

QUOTE(RAsme @ 2010 06 03, 12:50)
Saulėta., tarta pasakiška. Dingsta akimirksniu nuo stalo smile.gif Jau du kartus spėjau iškepti.

Labai džiaugiuosi! thumbup.gif

QUOTE(Camea @ 2010 06 04, 12:16)
mes ir tokius sumustinius darome, labai skanu  thumbup.gif
tinka pusryciams ir vakarienei, prie alaus ar vyno  rolleyes.gif

Aha, tikrai labai universalus užkandis, visiškai pritariu biggrin.gif
Atsakyti
Kaip tylu čia ax.gif

Atnešu rimtus, sočius, visai nevasariškus pietus. Bet skanius tongue.gif

user posted image

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

2 stiklinės (225 g) avižinių dribsnių
2 valg.š. (40 g) manų kruopų
mėgstamų prieskonių
300 ml pieno
2 kiaušiniai


Padažui:
1 svogūnas
gabalėlis sviesto
215 g vištos krūtinėlės
šlakelis grietinėlės
druska ir pipirai
saujelė krapų


1. Avižinius dribsnius, manų kruopas ir prieskonius sumaišyti.
2. Pieną pakaitinti, užpilti mišinį ir išmaišyti. Pabrinkinti 20 minučių.
3. Į tešlą įmušti kiaušinius ir labai gerai išmaišyti.
4. Formuoti blynelius ir kepti įkaitintame aliejuje.
5. Padažui smulkintą svogūną pakepinti svieste, kol suminkštės.
6. Suberti kubeliais pjaustytą vištieną, pakepinti ir įpilti grietinėlės.
7. Pagardinti druska, pipirais, krapais ir išmaišyti.
8. Blynelius patiekti su paruoštu padažu. Skanaus!
Atsakyti