Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Deiva1212 @ 2010 06 09, 15:02)
Kartą gaminau pagal kiaušinio-sūrio ir mėsos vyniotinio receptą. Labai tingėjau atskirai kepti pagrindą, tai visus ingredientus sumaišiau ir iškepiau. Skanu, tik atvėsęs man skanesnis pasirodė. smile.gif


Man skaniausia, kai atvesta, o paskui vel pasildai - tada toks prisirpes buna smile.gif
Atsakyti
zuvies kepsneliai Reikes:zuvies file,morku,svoguno,krapu,pipiru,druskos,kiausiniu(as dedu 2),krakmolo,majonezo.Zuvies file smulkiai supjaustyti,morkas sutarkuoti,svoguna susmulkinti,krapus taip pat,visus produktus sumaisyti skaninti pipirais,druska ir majonezu,deti i saldytuva,pries kepant musti kiausinius,berti krakmola ir vel viska gerai ismaisyti.Kepti keptuveje nedidelio dydzio kepsnelius.Labai skanu thumbup.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(jurga r @ 2010 06 09, 17:52)
zuvies kepsneliai

kaip jau skainia atrodo bigsmile.gif ir salotos thumbup.gif
gera mintis su žuvimi juos gaminti,nes panašiai su vištiena gaminu 4u.gif
Atsakyti
jurga r, baisiai apetitnai atrodo kepsniukai bigsmile.gif

sukirsčiau dabar porą mielai ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 06 02, 11:19)
Kiauliena su ananasais [/b]
Jums reiks: kiaulienos,morkų,ananasų konservuotų, pipirų,česnako,svogūno,šviežio imbiero,druskos,cukraus,sezamo sėklų,sojos padažo,miltų/krakmolo,pomidorų padažo.

Kiaulieną supjaustome gabaliukais.Įpilame sojos padažo ,dedame miltų,krakmolo,išmaišome ir paliekame pasimarinavimui.
Vėliau kiaulieną apkepiname aliejuje.
Morkas supjaustome kubeliais.Susmulkiname česnakus,svogūną,imbierą.Sudedame viską į keptuvę su aliejumi ir apkepiname.Sudedame ananasų gabaliukus ir pomidorų padažą.Suberiame sezamą.Ragaujame,jei  reikia,pagal skonį dedame druskos,cukraus,pipirų...
Sumažiname ugnį ir į padažą dedame kiaulieną.Patroškiname.Jei padažas tirštas galima įpilti sulčių nuo ananasų.Aštrumui galima dėti maltos paprikos.
Garnyrui ryžiai.

user posted image


Siandien sy recepta isbandandziau, tik nedejau imbiero,nes MB nelabai ji megsta. Patiekalas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2010 05 31, 13:34)
SAUSAI KEPTI BULVIU SU VARSKE PAPLOTELIAI

user posted image

Si recepta radau senoje ir labai retai varstomoje mamos knygu spintoje. Knyga "Gardus valgiai" isleista 1992m.
Taigi reikes:
250g varskes
3-4 virtos bulves
kiausinis
sviesto
prieskoniu (vegetos)
druskos (raso saukstelis)
cukraus ziupsnelis
miltu apvoliojimui
Padazui:
sviestas
grietine
prieskoniai

Varske sudedama i dubeni ir ant jos stambiai sutarkuojamos bulves. Bulviu turi buti tiek pat kiek ir varskes. Imusamas kiausinis, sudedami prieskoniai ir ismaisoma iki vienalytes mases.
Imame teslos mazdaug sauksta, ranka suspaudziama i kamuoleli, gerai apvoliojame miltuose ir kiek suplota dedame i skarda patepta sviestu. Tada paploteliu virsuje padaroma maza duobute ir i ja dedama po maza gabaleli sviesto. Karstoje orkaiteje kepama kol graziai pagels apie 20 min.
Toj knygoj buvo rekomenduota valgyti su svieziu morku salotomis, taigi sutarkavau keleta morku ir sumaisiau su majonezu (rinkausi Kedainiu majoneza su medumi ir garstyciomis, tai jokiu papildomu prieskoniu ir nereikejo)
Jei atvitrai, tai nezinau ar man buvo labai skanu, bet vaikai surijo godziai, o ir vyras nesiskunde  ax.gif

Gaminom siandien sita,tik dar pridejau apie 50gr.,per burokine tarka tarkuoto,fermentinio surio (neturejau sviesto tai dejau margarina,vietoj miltu pavoliojau krakmole ax.gif ).L.skanu thumbup.gif ,valgem su grybu padazu ir svieziu kopustu salotom.Aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2010 05 31, 13:34)
SAUSAI KEPTI BULVIU SU VARSKE PAPLOTELIAI

user posted image

Si recepta radau senoje ir labai retai varstomoje mamos knygu spintoje. Knyga "Gardus valgiai" isleista 1992m.
Taigi reikes:
250g varskes
3-4 virtos bulves
kiausinis
sviesto
prieskoniu (vegetos)
druskos (raso saukstelis)
cukraus ziupsnelis
miltu apvoliojimui
Padazui:
sviestas
grietine
prieskoniai

Varske sudedama i dubeni ir ant jos stambiai sutarkuojamos bulves. Bulviu turi buti tiek pat kiek ir varskes. Imusamas kiausinis, sudedami prieskoniai ir ismaisoma iki vienalytes mases.
Imame teslos mazdaug sauksta, ranka suspaudziama i kamuoleli, gerai apvoliojame miltuose ir kiek suplota dedame i skarda patepta sviestu. Tada paploteliu virsuje padaroma maza duobute ir i ja dedama po maza gabaleli sviesto. Karstoje orkaiteje kepama kol graziai pagels apie 20 min.
Toj knygoj buvo rekomenduota valgyti su svieziu morku salotomis, taigi sutarkavau keleta morku ir sumaisiau su majonezu (rinkausi Kedainiu majoneza su medumi ir garstyciomis, tai jokiu papildomu prieskoniu ir nereikejo)
Jei atvitrai, tai nezinau ar man buvo labai skanu, bet vaikai surijo godziai, o ir vyras nesiskunde  ax.gif


reikes siandien pabandyti siuos blynelius, o bulves per burokine tarka tarkuojat?
Atsakyti
QUOTE(PILNATIS13 @ 2010 06 10, 09:18)
reikes siandien pabandyti siuos blynelius, o bulves per burokine tarka tarkuojat?

Taip as tarkavau per burokine tarka mirksiukas.gif
Due drops dziaugiuosi kad patiko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga r @ 2010 06 09, 16:52)
zuvies kepsneliai

kokia zuvies file naudojote? ir mazdaug kiek jos naudojote? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2010 06 09, 19:09)
kaip jau skainia atrodo bigsmile.gif  ir salotos  thumbup.gif
gera mintis su žuvimi juos gaminti,nes panašiai su vištiena gaminu 4u.gif

aš panašiai su kiauliena gaminu.Reiks pabandyti su žuvimi
Atsakyti
Kiaušinių ir faršo viniotinis kepamas pas mane jau gal kokie trys metai. Jis gaunasi nemažas. Tai aš supjaustau gabaliukais ir dedu į kamerą, labai čiki dalykas, kai reikia greitų pietų ar vakarienės smile.gif Ar kai vyras lieka be žmonos wink.gif Galima ekspermentuoti su įdaru smile.gif Labai skanu su daržovėm. Su grybais ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Nu merginos skanumynu kalnais vel prideje....as kazkaip seniai cia uzsukus buvau tad atsinesiu pora gamintu , gi ideju irgi is jusu semiuos 4u.gif

Lasisa pomidoru & zaliuju smidru patale

user posted image

lasisos ( pagal valgytoju skaiciu ir alki)
svieziu krapu bei petrazoliu ( butina taip pat isnaudoti si sviezuma!)
druskos, pipiru, cesnako
6 zaliu smidru
2 didesniu pomidoru
1 didelio svoguno

Pasakysiu taip: padazas gavos bent mums laaaaabai skanus, tad patarciau jo nepagaileti pakankamai pasidaryti!

Zuvyte susipjaustyti norimo dydzio gabaliukais, itrinti smukintomis zolelemis, druska, pipirais bei cesnaku ir leisti pasimarinuoti kol gaminsim padaza.

Svoguna susipjaustyti ne smulkiai ir alyvuogiu aliejuje kepinti iki skaidrumo ant letos ugnies. Aliejaus nepagaileti! Kai jie taps skaidrus, sudeti smulkintus pomidorus( jei norite, galite pries tai nulupti jiems odele) ir ant silpnos ugnies troskinti ~15- 20 min. Sudeti velgi svieziu zoleliu, smulkiai pjaustyto cesnako, druskos, pipiru. as paskaninau dar zuvies buljonu bei ipyliau ~ 50 ml grietineles. Kai man skonis jau patinkantis buvo, sudejau nuvirtus ir supjaustytus zaliuosius smidrus ir dar leidau pora min pasitroskinti, kad smidrai igautu skoni. Sia gauta mase supyliau i kepimo inda. Lasisa apkepiau ant labai ikaitintos grilines keptuves is visu pusiu (uztruko ne daugiau nei 5 min), uzdejau ant darzoviu ir ant apatines lentyneles padejus, pasoviau i ikaitinta 180° orkaite 15 min, kad si iki galo issitroskintu.

Pateikiau prie ryziu bei dar uzsitarkavau parmezano surio... nusipirkau tokio nerealiai skanaus, tai be jo dabar nieko nevalgau smile.gif Skanaus!

Versienos kepsniai troskinti su ankstinemis pupelemis

user posted image

versienos kepsneliu ( na kiek sirdis geidzia)
didesni svoguna, didesne morka
~ 300 g ankstiniu pupeliu
kelias cesnako skilteles
svieziu petrazoliu
druskos, pipiru
~ 300 ml skysciu ( vandens & grietineles pagal kiekvieno nora sanytki pasidaryti)

Mesyte pasiruosiau is vakaro. Ja truputeli paplojau, itryniau cesnaku, druska, pipirais bei smulkintomis petrazolemis ir palikau pasimarinuoti.

Kita diena kepsnelius apvoliojau miltuose ir apkepiau aliejuje is abieju pusiu kelias min. Alieju ispyliau o i keptuve sudejau sviesta ir jame apkepiau iki skaidrumo svogunus. Tada sudejau griezineliais pjaustyta morka ir dar kelias min pakepiau. Viska uzbarsciau gerais 2 v.s. miltu ir uzpyliau vandeniu & grietinele. Paskaninau druska, pipirais bei darzoviu buljonu, ispaudziau cesnako.

Pupeliu ankstis susipjausciau ir sudejau i keptuve, ant ju kepsnelius ir leidau viskam atidengtame inde ant silpnos ugnies ~ 25 min troskintis, kol pupeles isvire bei mesyte minksta buvo. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 10 birželio 2010 - 21:52