Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

brashke77, nuostabus patiekaliukas ir estetiškai pateiktas, vištiena labai mėgstama, tad tikrai bus išbandytas ir su tokiu nauju padažu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 06 08, 11:41)
Galbut kai kurios zinote sita patiekaliuka, bet kurios ne  - stai receptukas:

Kiaušinių-sūrio ir mėsos vyniotinis

user posted image

4-5 kiaušiniai
250 gr. majonezo
350 gr. fermentinio sūrio
500 gr. faršo
1 svogūnas
1 morka
druskos, pipirų

Pasiruošiame faršą. Svogūnus smulkiai supjaustome, morką smulkiai sutarkuojame, ir viską apkepiname, kol gražiai pagels. Sudedame į faršą ir išmaišome. Įberiame druskos, pipirų, ar mėgstamų prieskonių. Druskos nepadauginame, nes pagrindas bus pakankamai sūrus nuo sūrio ir majonezo.

Kepame pagrindą. Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame majonezą, išmaišome iki vientisos masės. Stambia (burokine) tarka sutarkuojame sūrį, beriame į kiaušinių/majonezo masę, išmaišome. Orkaitės kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (ant sienielių taip pat), supilame kiaušinių masę, paskirstome per visą skardą ir kepame 190 C orkaitėje 20 min. Tuomet vyniotinio pagrindą išimame, truputį atvėsiname (apie 5 min.). Sudedame ant jo faršą, paskirstome per visą pagrindo plotį, ir nuo trumpesniosios kraštinės suvyniojame į vyniotinį. Dedame atgal į 190C orkaitę, ir kepame dar 30-40 min. Skanaus!

P.S. Įdomaus skonio vyniotinis. Labai skanu su šviežių daržovių salotomis. Tinka valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį. Taip pat skanus ir šiltas, ir šaltas smile.gif



Labai skaniai atrodo drinks_cheers.gif
Kokie skardos apytiksliai ismatavymai kur kepat pagrinda? As viena karta seniai bandziau tai man per storas gavos, per maza skarda sad.gif.
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2010 06 15, 17:25)
Labai skaniai atrodo  drinks_cheers.gif
Kokie skardos apytiksliai ismatavymai kur kepat pagrinda? As viena karta seniai bandziau tai man per storas gavos, per maza skarda sad.gif.


skarda per visa orkaites dydi smile.gif
Atsakyti
Braske,super skaniai atrodo thumbup.gif pasidalink,jei dar liko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 06 15, 19:54)
skarda per visa orkaites dydi  smile.gif



aciu, bandysiu
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 15, 09:53)
Aguonėle, 4u.gif -Žaviuosiu Tavo išradingumu virtuvės labirintuose 4u.gif  4u.gif  4u.gif -jie tau skirti už Tavo išmonę.

oi aciu blush2.gif as nieko stebuklingo nedarau, tik bandau bandau ir dalinuos... be to stengiuosi mazai visokiu maisytu prieskoniu naudoti, kuo naturalesnius naudoti smile.gif

QUOTE(brashke77 @ 2010 06 15, 14:52)
Na, mano pietukai nebus tokie įspūdingi, kaip Aguonėlės ir Elenos, bet ,kad skanu buvo- tai faktas  cool.gif

na na nesikuklink 4u.gif geriau lekste arciau pastumk lotuliukas.gif

QUOTE(Renatina @ 2010 06 15, 15:04)
oooooo,dorada druskoje..... nostalgie..., dieviškai skani žuvis wub.gif
aguonele, gražios foto!

aciu 4u.gif
zuvis, pritariu nuostabi blink.gif
Atsakyti
brashke77 patiekaliukas super ir patiektas labai graziai thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
user posted image
Kijevo kotletas.
Receptas is cia, tik truputi patobulintas blush2.gif Mesyte sutryniau su vistienos prieskoniais is anksciau ir mano vistienos file buvo be kaulo smile.gif
http://giedrius-v.li....com/17388.html
Atsakyti
Labas vakarelis atkeliauju ir as su savo siandienos pietum biggrin.gif

Pacio pavadinimo patiekalo tiksliai nezinau,tik tiek zinau,kad tai is graiku virtuves ir ingridijantai gali nesutapti su orginaliu receptu,jai kas zinot pasidalinkit,nes manasis tai is lupu per lupas gautas biggrin.gif
Graikiskas misinys:
Proporciju nerasau nes visada gaminu is akies,pagal zmoniu skaiciu ir ka turiu.

Vistienos file (galima naudoti ir kiaulienos kumpi)
MARINATUI:
3skilteles cesnako isspausto.
Sojos
Alyvu aliejaus.
Pipiru.
Imbiero (jai megstate).


Bulviu
Melynojo svoguno (tinka ir paprastas)
Pomidoru
Alyvuogiu
Fetos surio
Paprikos(ivariu galima spalvu)
Pievagrybiu(jai norit)
Druskos.

PADAZUI:jogurto naturalaus
Majonezo
Pipiru
Citrinos sulciu
Cesnako(nepagailim)

Mesa supjaustome gabaliukais ir dedame i maiseli kartu su marinato ingridijentais,paliekam pasimarinuoti.Bulves supjaustome kvadrateliais(greiciau iskepa) Visas darzoves supjaustom gabaliukais tik svoguna pusziedziais,sudedame i kepimo inda pirma bulves,mesa,darzoves,apibarstome fetos suriu.Kepame 220C apie 35-40min.Kol viskas kepa,sumaisome viska padazui ir leidziame pastoveti saldytuve. thumbup.gif
Kaip pjaustyti galit pacios nuspresti,galima ir didesniais gabaliukais. g.gif
Atsakyti
Elena, Aguonele, brashke, visoms po 4u.gif uz grazias nuotraukas ir receptelius smile.gif
Atsakyti
Jei nieko pries neturite, tai atnesiu siandien Jums pietums Gyros su jogurtu 4u.gif

user posted image

O mesytei reikia:

~ 450 g kiaulienos sprandines
1 a.s. dziovinto paprastojo raudonelio (oregano)
1 a.s. dziovinto baziliko
2 skilteliu cesnako
druskos, pipiru
1 smulkinto cili pipiriuko (pasitaike tokie astrus, kad ojojoj)
2 svogunu

Mesyte susipjaustyti plonomis juosteles paliekant riebaliukus. Suberti visus prieskonius ir palikti pora val pasimarinuoti ( geriausia per nakti).

Svogunus susipjaustyti plonomis riekelemis. Keptuveje ikaitinti ghee sviesta (Butterschmalz) ir jame apkepinti mesyte kartu su svogunu iki grazaus rudumo. Uztruks 20-25 min, vis aisku pamaisant.
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 06 16, 13:17)
Jei nieko pries neturite, tai atnesiu siandien Jums pietums Gyros su jogurtu  4u.gif


erzines, ar ne? tongue.gif Nieko ner geriau uz mesyte su siuo jogurteliu wub.gif

Aciu visoms pagyrusioms mano vistiena su spinatu padazu 4u.gif
Dar partija spinatu jau paseta- laukite tesinio! To be continued.... cool.gif thumbup.gif
Atsakyti