Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Keberiokšt @ 2010 06 22, 14:23)
Labas dienas, Elena,
gal tu jau kokia kavinaite atidariusi esi? Ateic pietu 4u.gif  Baisiai graziai cia viska darai


Labas ir tau 4u.gif
Kai atidarysiu būtinai pranešiu hihihi.gif
Atsakyti
O as sviesta plaku mikseriu arba virtuves kombainu irgi greitai susiplaka 4u.gif smile.gif
Elena, jusu patiekalai thumbup.gif
Atsakyti
vajej kai cia tiek groziu tai gal as geriau nesigedinsiu 4u.gif namie kudikis, tai maisto ruosai isvis laiko nera, todel viskas pas mane, kad tik greiciau... blush2.gif jei yra tokiu kaip as tuomet siulau savo patiekalus:

Vistienos Uzkepele

Reikes:
2 vistos ketvirciu
3 nedideliu svogunu
2 vs. grietines
siek tiek pieno
6-7 vid. dydzio bulviu
prieskoniu
surio

vistiena isverdama pasudytame vandenyje, veliau nukauliname smulkiais gabaliukais. Keptuveje pasikepame svoguna kol suminkstes ir sudedame paruosta vistiena, siek tiek pabarstom prieskoniais. viska patroskiname ir ant galo idedame grietine ir dar paliekama porai min. pasitroskinti. Puode turime issivirti bulves (jas viriau nuo vistos likusiame sultinyje), isvirus nupilame ir apibarstome prieskoniais (negailint krapu, petrazoliu; druskos, pipiru...) ipilame siek tiek pieno ir viska sutriname (as trinu su blenderiu). i skarda ispilame bulviu kose, ant virsaus patroskinta vistiena, o paty virsu apibarstome tarkuotu suriu. ir mazdaug 15min (iki kol suris apskrus) kisame i orkaite. karscio nezinau, nes pas mus dujine, bet galbut mazdaug 180...Skanaus!

user posted image

Tarkuoti bulviniai blynai su lasisa

Reikes:
1kg bulviu
1 kiausinio
prieskoniu
grietines
sudytos lasisos
varskes (nebutinai)

Bulves sutarkuojame burokine tarka, imusame kiausini, pabarstome prieskoniais ir kepame blynus. Veliau juos pagardiname grietine su sudyta lasisa. (nuotraukoje 1 blynas pagardintas varske sutrinta su grietine ir lasisa), bet asmeniskai man skaniau buvo be varskes, o MB su varske. Skanaus!

user posted image

Be pavadinimo (kotletas biggrin.gif )

reikes:
smulkiai malto kiaulienos farso
1 svoguno
1 kiausinio
prieskoniu (butinai baziliko... wub.gif )
1-2 morku
1 bulves
surio gabaliuko

farsa ismaisome su kiausiniu, smulkiai pjaustytu svogunu ir prieskoniais. i skarda dedame folgos ir susiformuojame "dubenelius", i juos dedame po nemaza gabala farso. zalia morka ir zalia bulve susipjaustome siaudeliais ir juos sudedame ant paruosto kotleto. folija uzdarome ir viska pasauname i orkaite kokiai 45min...veliau istraukiame ir apibarstome suriu ir dar pasauname porai min. Skanaus!

user posted image

Kepta juros lydeka

reikes:
saldytos juros lydekos be galvos
1 citrinos
ivairiu zuvies prieskoniu (deje neparasysiu kokiu, nes nzn, kadangi gavau is vieno zmogaus spec misini, kuri naudoja prie traku esancioje upetakiu gaudymo sodyboje... 4u.gif )
siek tiek aliejaus
daug cesnako

zuvy atsildome, apipilame aliejumi, apslakstome mazdaug puses citrinos sultimis, ispaudziame nemazai cesnako ir paprieskoniaujame ivairiais prieskoniais. visa esme, kad zuvy reikia pamarinuoti ne maziau paros, tuomet ji gausis labai sultinga ir skani. skanaus! 4u.gif
user posted image
user posted image

tikiuosi nenusibodau.iki 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.. 4u.gif
"Cannelloni“ makaronai su faršu
200g makaronų "Cannelloni"
500g faršo (tinka kiaulienos,jautienos)
1 morka
1 svogūnas (aš naudojau raudonajį svogūną)
3vnt pievagrybių
200gr fermentinio sūrio (aš naudojau dvaro fermentini sūrį)
1 pomidoras
3 valg.šaukštai grietinės (naudojau Jogurtinę grietinę 10proc.)
čili pipiro miltelių, druskos, chaki prieskoniai be E. (galima naudoti įvairius prieskonius)
pora šakelių šviežių krapų.

Paverdame makaronus 3min kol suminkštėja.
Idaras: farša pakepiname,sudedame tarkuotą morką ir pievagrybius,dedame prieskonius.
Supjaustome kubeliais pomidora pakepiname,sutriname sakute,dedame grietinę,patroskiname 1min.
Į makaronus dedame idara,tada makaronus sudedame i inda,užpilame pomidorų padažu,užtarkuojame sūriu ir pabarstome šviežiais pjaustytais krapais. Šauname į orkaitę 250 laipsnių maždaug 5-10min.
Skanaus.. 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Renatuke_: 22 birželio 2010 - 19:23
QUOTE(_Renatuke_ @ 2010 06 22, 20:20)
Sveikos.. 4u.gif
"Cannelloni“ makaronai su faršu

Atrodo thumbup.gif
Renatuke nesupyk tik, as dar pridesiu nuo saves, kad taip pat labai skanu cannellonius darant i farsa deti saldzios paprikos, suteikia labai israiskinga skoni 4u.gif bet tada nededu pievagrybiu, ir pomidoru, o troskinu grietineles padaze thumbup.gif
zodziu variantu yra daug. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 06 22, 09:11)

nerealu wub.gif

QUOTE(Orkinta @ 2010 06 22, 18:06)
as tuomet siulau savo patiekalus:

geriau jau butumei nesiulus ... lotuliukas.gif nu skanus visi, o labiausiai tai zuvi prigriebciau thumbup.gif dabar pas mane toks zuvies metas uzplaukes smile.gif
Atsakyti
Orkinta as irgi tokius kepsnius kartais kepu folijoj,tik vietoj kiaulienos farso dedu jautienos,nes kudesne mesa ir dar dedu ant dugno a.s.sviesto.Tikrai labai skanus kepsniai thumbup.gif o Elena kaip visada su savo sedevrais 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2010 06 22, 22:28)
Atrodo  thumbup.gif
Renatuke nesupyk tik, as dar pridesiu nuo saves, kad taip pat labai skanu cannellonius darant i farsa deti saldzios paprikos, suteikia labai israiskinga skoni 4u.gif  bet tada nededu pievagrybiu, ir pomidoru, o troskinu grietineles padaze thumbup.gif
zodziu variantu yra daug. mirksiukas.gif

nepykstu,ner ko pykt,viskas ciki,kitakart pabandysiu deti saldzia paprika,o pievagrybiu nedet,dekui uz pasiulyma.. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga r @ 2010 06 22, 22:57)
Orkinta as irgi tokius kepsnius kartais kepu folijoj,tik vietoj kiaulienos farso dedu jautienos,nes kudesne mesa ir dar dedu ant dugno a.s.sviesto.Tikrai labai skanus kepsniai thumbup.gif

teisingai teisingai, pamirsau parasyti, kad ant folijos laseli aliejaus ar sviestuko reikia padeti,kad neprikeptu mesyte ir nepriliptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2010 06 22, 18:06)
vajej kai cia tiek groziu tai gal as geriau nesigedinsiu 4u.gif namie kudikis, tai maisto ruosai isvis laiko nera, todel viskas pas mane, kad tik greiciau... blush2.gif jei yra tokiu kaip as tuomet siulau savo patiekalus:



Na ir saunuole bigsmile.gif sitiek daug prigaminus. Paprasti bet labai skanuciai patiekalai thumbup.gif medali tau reikia 4u.gif 4u.gif 4u.gif Manau pas kurias mazi kudikeliai namuose, visos gamina maista "kad tik greiciau" ir man taip buvo, kai vaikai buvo dar mazuciai blush2.gif budavo "viskas viename" smile.gif
Atsakyti
Nežinojau kur dėti šį receptą,o pasidalinti juo žiauriai noriu lotuliukas.gif Tad dedu čia blush2.gif

Trešnių salsa

Trešnės (be kauliukų)
Mėtos
Citrina sultys ir žievelė tarkuota
Riešutų aliejus, jei neturite tada alyvų aliejus
Auksaspalvis sirupas dansukker arba cukraus pudros
Tarkuotas šviežias imbieras

Trešnės pjauname per pusę ir gražiai išimame kauliuką.
Mėtos lapelius susmulkiname ir beriame ant trešnių.
Likusios sudėtinės dalys lengvai išplakame su šakutės pagalba ir pilame ant uogų.
Gerai viską išmaišome,dedame į šaldytuvą.
Viską dedame pagal skonį, turi gautis saldžiai rūgštus padažas....
Gaunasi labai skanu.Tinka prie baltos mėsos ar žuvies.


user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 06 23, 08:45)
[color=darkviolet]Nežinojau kur dėti šį receptą,o pasidalinti juo žiauriai noriu  lotuliukas.gif Tad dedu čia  blush2.gif

Trešnių salsa


Elena, 4u.gif padažas fantastiškas,jau vien pažiūrėjus ,to užtenka,
Šaunuolė 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti