IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )


9 Puslapiai:  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> Sraigės, jų paruošimas ir receptai

Babaushe
post 2003 05 29, 19:58
Paskelbta: #1


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 436
Prisijungė: 2003 05 06
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:Liepa 2003 08 31

Apdovanojimų: 0


;) Mielosios turiu tokia egzotiska ideja labai noreciau prisigaudzius geru riebiu vynuoginiu sraigiu jas patiekti savo  [smiley=754.gif], tik deja internete nepavyko rasti receptu. Tai gal zinote ka galima ir reikia su tom sraigutem daryti? Tik nesijuokit...  [smiley=soka2.gif]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Vilva
post 2003 05 29, 20:15
Paskelbta: #2


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 489
Prisijungė: 2003 04 04
Vieta: Vilnius


Apdovanojimų: 0


Juoktis nesijuoksim ;), tik aš pati į tokius patiekalus atsargiai žiūriu ::), o jau savo vyrui tai tikrai negalėčiau įsiūlyt  ;D O tavo vyras lengvai pasirašo tokiems eksperimentams? ;D
Receptuką kažkur turėjau, jei neišmečiau, tai, kiek pamenu, tas sraiges reik piene mirkyt, po to kept svieste.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bea
post 2003 05 29, 20:16
Paskelbta: #3


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3450
Prisijungė: 2003 02 21
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas: Julius 2000.06.28
Antras vaikas: Elzė 2003.05.07
Trečias vaikas: galbūt kada nors...

Apdovanojimų: 0


kiek zinau reikia sraiges apvirti, o po to gaminti. klasikinis variantas: uzkeptos su cesnakiniu sviestu. dazneusiai tai daroma specialiame inde su duobutemis vienai sraigei (inde buna apie 9 duobutes). o shejp gali pasiskaityti receptu cia:
www.emerils.com
http://frenchfood.about.com/library/blescargottom.htm
arba tiesiog www.google.come

ieshkoti reikia "escargot" - tai yra valgomos sraiges pavadinimas priimtas kulinarijoje.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
#Mia#
post 2003 06 02, 03:09
Paskelbta: #4


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3146
Prisijungė: 2003 04 08
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:Panele 16m.
Antras vaikas:Panele 12m.
Trečias vaikas:Tikiuosi nebus

Apdovanojimų: 0


As siek tiek sunkesni recepta naudojau (jei viska tiksliai atsiminsiu), man patiko, vyras irgi valge:
sraiges pora dienu laikai ant miltu, kad issivalytu, bet reikia uzdaro indo, bet kad butu oro. Tada reiktu su sakute istraukti ir virti vyne maisytam su vandeniu, bet as pirmiau sumeciau i verdanti vandeni tada istraukiau. Virti apie 2-3 val, isimti supjaustyti, pakepinti svoguneliu su siek tiek vyno ar romu (ka turi), sumesti sraiges, pakepti ir vel sukrauti i kevalus, aisku ju lieka koks trecdalis, bet skanus.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Doma
post 2003 06 02, 19:43
Paskelbta: #5


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 470
Prisijungė: 2003 05 06
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:Sunus
Antras vaikas:Dukra

Apdovanojimų: 0


su sraigem atsargiai - skaiciau, kad negalima iskarto daug prisivalgyti, jos labai sunkiai virskinamas maistas, reikia priprasti  ::)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
dani
post 2003 06 03, 00:24
Paskelbta: #6


Unregistered










Pas mus taip pat pilnas miskas tu vynuoginiu sraigiu.. Vyras norejo pagaminti, tik receptuko neturejome ;) Bandysime ta sudetingaji - delikatesini pasigaminti :)
Gal kas zino gera austriu gaminimo buda? viena vis pabandome, taciau siek tiek pabodes 8)
Go to the top of the page
+Quote Post
bea
post 2003 06 03, 00:46
Paskelbta: #7


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3450
Prisijungė: 2003 02 21
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas: Julius 2000.06.28
Antras vaikas: Elzė 2003.05.07
Trečias vaikas: galbūt kada nors...

Apdovanojimų: 0


SEAFOOD AU GRATIN
from Emeril Live EM1B39E

ingredients
· 4 tablespoons butter
· 4 tablespoons all-purpose flour  
· 2 1/2 cups whole milk  
· Salt and white pepper  
· 3/4 cup freshly grated Parmigiano-Reggiano cheese  
· 1 pint oysters (preferably Louisiana), with liquor  
· 1 dozen medium-size, shrimp, peeled and deveined  
· 1/2 pound crawfish tails
 
preparation instructions
Preheat oven to 200 degrees C.

In a saute pan over high heat, melt butter. Stir in flour and cook, stirring constantly for 1 minute. Then whisk in milk, a little at a time. season with salt and pepper. Bring liquid to boil and then reduce heat to medium-low. Simmer liquid for 4 to 6 minutes. Remove from heat and stir in 1/2 cup of the cheese.

In a bowl combine the oysters, shrimp and crawfish, and season with salt and pepper. Now stir in the milk mixture, season, and mix thoroughly. Lightly grease 12 individual pie tins. Spoon mixture into each pie tin. Sprinkle each with remaining cheese. Place in oven and bake for about 8 to 10 minutes or until bubbly. Remove from oven and serve warm.

Yield: 12 servings
turetu buti skanu manau. tik tiek kad ash nemegeja juros blogybiu ishskyrus krevetes ir shejp zuvis

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bea
post 2003 06 03, 01:29
Paskelbta: #8


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3450
Prisijungė: 2003 02 21
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas: Julius 2000.06.28
Antras vaikas: Elzė 2003.05.07
Trečias vaikas: galbūt kada nors...

Apdovanojimų: 0


Ishverceu:

ingredientai
· 4 saukstai sviesto
· 4 saukstai miltu  
· 2 1/2 puodeliai pieno
· druska ir baltieji pipirai
· 3/4 puodelio parmezzano surio
· 1 pinta austriu (turbut puskilis)
· 1 tuzinas kreveciu
· 1/2 svaro veziu uodegeliu (apie 300 g)

Ikaitinti orkaite iki 200 C.

Keptuveje ikaitinti sviesta, suberti miltus ir gerai ishmaishyti. Tada imaishyti piena po truputi. Paskaninti durska ir pipirais. Uzvirinti ir sumazinti karshti iki vidutinio. Leisti pavirti apie 4-6 min. Nukelti nuo ugnies ir imaishyti 1/2 puodelio surio.

Bliude sumaisyti austres, krecetes ir veziu uodegeles, paskaninti druska ir pipirais. Imaishyti pagaminta padaza. Tada kepimo formeles (apie 12)  ishtepti riebalais ir sudeti visa mase i jas. Pabarstyti suriu ant virshaus, kepti apie 8-10 min arba kol ims kunkuliuoti. Patiekti karshta.


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Springlet
post 2003 06 11, 23:05
Paskelbta: #9


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1704
Prisijungė: 2003 02 23
Vieta: Vilnius


Apdovanojimų: 0


Dani, pasidalink tuo pabodusiu austriu recepteliu ;)
As girdejau, kad sraiges reikia trumpai virti, nes baltymas greit kieteja, pabandziau "Iki" ruostas sraiges ir nieko patiko, tik pati sraige jokio ypatingo skonio neturi, svarbiausia padazas. Beje valgoma tik kojele, visa kita nupjaunama. :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Gudra
post 2003 07 03, 00:27
Paskelbta: #10


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 908
Prisijungė: 2003 06 25
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:berniukas 2002
Antras vaikas:berniukas 2005
Trečias vaikas:berniukas 2008
Ketvirtas vaikas: jei tikrai būtų mergaitė... :)

Apdovanojimų: 0


Sraiges ruošiau taip:

1 para miltuose, kol išsivalė.
Tada užviriau vandenį su trupučiu druskos ir krapais ir sumečiau sraiges. Sraiges reikia mesti kai jos išlindusios iš kiauto.
15 min paverdi (ilgiau nereikia nes pasidarys kietos kaip puspadis), išgriebi o tada kaip jau labiau patinka.
Galima išpjauti pačias sraiges ir patiekti su padažu be kiaukutų (sviestas, česnakas ir krapai arba petražolės). Galima ištraukti iš kiaukuto, nupjauti padą, įdėti atgal į kiaukutą ir užtepti sviesto-česnakų-krapų mišiniu ir tada jau kaitinti ir tiekti spec.lėkštelėje.
Pati dariau pirmuoju būdu. Brolis po to buvo pasiryžęs išgaudyti visas sodų sraiges, kad tik dar padaryčiau :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
miskouoga
post 2003 07 03, 02:35
Paskelbta: #11


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2175
Prisijungė: 2003 04 30
Vieta: Trakai


Apdovanojimų: 0


QUOTE
Sraiges ruošiau taip:

1 para miltuose, kol išsivalė.
Tada užviriau vandenį su trupučiu druskos ir krapais ir sumečiau sraiges. Sraiges reikia mesti kai jos išlindusios iš kiauto.
15 min paverdi (ilgiau nereikia nes pasidarys kietos kaip puspadis), išgriebi o tada kaip jau labiau patinka.
Galima išpjauti pačias sraiges ir patiekti su padažu be kiaukutų (sviestas, česnakas ir krapai arba petražolės). Galima ištraukti iš kiaukuto, nupjauti padą, įdėti atgal į kiaukutą ir užtepti sviesto-česnakų-krapų mišiniu ir tada jau kaitinti ir tiekti spec.lėkštelėje.
Pati dariau pirmuoju būdu. Brolis po to buvo pasiryžęs išgaudyti visas sodų sraiges, kad tik dar padaryčiau :)


Gudra, pasakyk tu man, ne gudrai, kaip tas sraiges mesti i puoda islindusias is kiauto, juk jei tik palieti sraiges nameli, tai ji is karto sulenda atgal. Man atrodo neimanoma  ::)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Gudra
post 2003 07 18, 21:02
Paskelbta: #12


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 908
Prisijungė: 2003 06 25
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:berniukas 2002
Antras vaikas:berniukas 2005
Trečias vaikas:berniukas 2008
Ketvirtas vaikas: jei tikrai būtų mergaitė... :)

Apdovanojimų: 0


Niu kazi kodel man nesulenda??
Gal atrodau nepavojinga  ;D

Is tikruju tai imu atsargiai, ne staigiai ir neapverciu. Tai kol ji susigaudo kad kabo ore buna per velu  :o
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

9 Puslapiai:  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0
 



Lo-Fi versija Dabar: 2014 09 03, 04:05

Atsakomybės apribojimas