QUOTE(Margareta @ 2010 07 14, 16:01)
Batonas su kvietiniu raugu:
Raugui reikės:
1v.š. starterio
140 gr. kvietinių miltų
140ml drungno vandens.
Raugą pasiruošiam iš vakaro, kad ryte galėtumėm darbuotis. Nors pagal dabartines oro sąlygas užtenka raugą pasigaminti bent 5 val. prieš gaminimą. Nepamirštam atsidėti raugo starteriui.
Duonos tešlai reikia
280gr kvietinio raugo
400gr kvietinių I rūšies miltų.
200ml drungno vandens
1,5 a.š. druskos
1,5 a.š.cukraus
2 v.š. aliejaus
Darbo eiga:
Viską pagal eiliškumą sudedam į duonkepę ir paleidžiam programą "tešla". Po minkymo ir valandos kildinimo išimam iš duonkepės , trumpai perminkom rankom ir iškočiojam į ploną lakštą (maždaug piršto storio). Tada tą lakštą suvyniojam į vyniotinį, galus užlenkiam į apačič ,dedam į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir leidžiame dar apie pusvalandį pakilti. Tada darome įpjovas ir kepame įkaitintoje iki 180* orkaitėje apie 30-40min.