QUOTE(Vitulka @ 2010 06 25, 05:28)
1. kodėl užsiminei apie LRP, jei dabar rašai, kad yra geresnių ir pigiau?
aš LRP naudoju, o jei yra geresnių, o dar pigesnių, tai man labai aktualu
rūgštinių priemonių nenoriu, nes vasarą mėgstu pasidegint
2. jei gali, pakomentuok sudėtį
1. Todėl, kad buvau paklausta, kokie veiksmingi rūgštiniai kremai yra Lietuvoje (galvojau, kad LRP parduodamas LT). Tas mano pakomentuotas kremas yra veiksmingas, bet savo kainos nevertas.
Yra pilna veiksmingesnių ir pigesnių, tačiau nežinau, ar jų įmanoma gauti Lietuvoje, tad nežinau, ar verta juos komentuot.
2. Čia LRP Effaclar K? Jei taip, jis gali kažkiek valyti poras, bet jo ph per aukštas, kad vyktų veiksminga eksfoliacija (tam, kad BHA veiktų, produkto ph turi būti tarp 3 ir 4, šito yra 4.4).
QUOTE(Malena @ 2010 06 25, 05:30)
Nebeturiu sebamed po ranka, kad atsakyciau. Dar turiu kelis lasus arbatmedzio aliejaus, bet irgi nepatinka nei kvapas nei poveikis.
Oda nera spuoguota, o vat inkstiru turiu pakankamai. Spuogu problemos aktualios pries tam tikras dienas

Ar dar koks pavienis buna iskyla.
Sebamed ne šitas kartais? Jei šitas, tai pagal sudėtį jame yra tik alkoholis veiksmingas, nėra nei BHA, nei benzoilo.
Naudokit BHA, ir inkštyrų apmažės, ir spuogai rečiau prasikals, nes BHA ir eksfolijuoja, ir kažkiek naikina bakterijas. O jei norit grynai dezinfekcijai kažką naudot, nusipirkit kokį produktą su 2.5% ar 5% benzoilo peroksidu.
QUOTE(Panelė Rožė @ 2010 06 25, 08:19)
1. Jūs rašote, kad Rasos kremo-gelio sudėtis gana gera, tačiau pavarčius Paula's Choice tinklalapyje pateikiamą info apie ingridientus, atradau, jog siera, negana to, kad yra dirgiklis odai, bet dar ir turi aukštą PH, todėl gali netgi paskatinti bakterijų vystymąsi
2. Kremas-gelis turi blogojo alkoholio (benzyl alcohol), tačiau jis eina sąrašo pabaigoje, ar tai galėtų būti esminis dirgiklis ar jo tokios mažios proporcijos, kad neturi įtakos odos išsausinimui? 4u:
1. Dėl sieros, kažkur jau rašiau, kad kad jos poveikis panašus į alkoholį, tik ji yra švelnesnė- džiovina ir dirgina odą, bet naikina bakterijas. Daugeliui žmonių tai yra blogai, tačiau tai gali būti viena iš priemonių žmonėms, kurių oda nereaguoja į gydymą saliciliu ar benzoilu. Taip sakat, yra ir minusų, ir pliusų.
2. Atsiprašau, alkoholį pražiūrėjau

: Jis tikrai prie pabaigos, tad neturėtų dirgint, bet sudėjus visus dirgiklius (siera, bha (salicilis irgi dirgina oda, bet yra veiksmingas eksfoliantas, tad jam atleistina

), augalų ekstraktai) nemanau, kad jautriai odai jis būtų tinkamas. Aš apskritai nenaudoju jokių produktų, kurie turi erzinančių ingredientų (išskyrus rūgštis, bet tai nesiskaito

), ir kitiems nerekomenduoju. Bet, kaip suprantu, Lietuvoj rūgštinių produktų pasirinkimas nėra didelis, kas belieka... Pastebėjau, kad atsirado nauja O.D.A. Kosmetika su rūgštimis, būtų įdomu į sudėtį pasižiūrėt. Nervina mane, kai gamintojai savo puslapiuose nerašo sudėčių... Maždaug, nusipirk, tada galėsi pasižiūrėt, ką gavai