Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalus vaikas

QUOTE(Dieter @ 2010 07 19, 21:50)
O tai kas yra ES? Ne užsienis? doh.gif
Matot, jūs tai reikiamų dalykų negaunat, o taip aršiai čia sakot, kad viskas juk ranka pasiekiama, tik reikia norėti, pasistengti ir tikėti. doh.gif Toks jausmas, kad kartais pati sau prieštaraujate. Tai kodėl jūs to negaunat ko reikia, juk nebūtina važiuoti kažkur, juk šalia internetas.

Rudeni man atvez analoga is ES. Butent to analogo vartojimo patirtis yra menka. Bet bandyti verta. Sia galimybe gavau butent interneto pagalba.

QUOTE(Dieter @ 2010 07 19, 21:50)
O kas dėl tos visuomenės ir manęs, o ką jūs padarėte? Ėjote į streikus? Palaikėtę visuomenę? Nereikia į kitą pirštu besti, reikia nuo savęs pradėti.
Kas liečia mane kaip studentų visuomenės narį aš daug, labai daug ką dariau.

As isplatinau informacija tam tirkose temose, kur TAI g.b. aktualu. Kam reikia, tas pasinaudos sia informacija. Taip pat informavau apie kai kurias galimybes neigaliu vaiku tevus budama sanatorijoje. Informavau savo viena neigalia kaimyne. Informavau sios temos skaitytojus. Informuoju visus pasitaikius galimybei ir progai. Ir cia tik vienas mano darbu aspektas. Kiti aspektai su sia tema ir aplamai negale nera susije.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 07 19, 21:58)
  spam.gif

o kuo pastarųjų puslapių "diskusija" susijusi su tema (nepanašu perskaitėt pavadinimą ir pirmą žinutę) prieš rašydama? ar šiaip žinutes spamu apie kas-būtų-jei-būtų ir gydimus užsienyje renkate? g.gif ne visiems įdomu gi spamą skaityti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 07 19, 22:00)
o kuo pastarųjų puslapių "diskusija" susijusi su tema (nepanašu perskaitėt pavadinimą ir pirmą žinutę) prieš rašydama? ar šiaip žinutes spamu apie kas-būtų-jei-būtų ir gydimus užsienyje renkate? g.gif ne visiems įdomu gi spamą skaityti rolleyes.gif

Brangioji, as tikiu, kad jus galetumete pretenduot i moderatoriu posta. Bet matot... jusu "darbas" turi viena trukuma. Jus neidemiai skaitot tema (arba ne visa skaitot). Mes kalbam apie sios temos autoriu nepamineta 3 galimybe neigaliems vaikams, trecia alternatyva: JU gydyma.
Ir tai pakankamai aktualu sios temos remose.

Beje... As vis norejau paklausti... jus praradot savo vaika? Ar negalit pastoti? Nes jusu info tokia graudi... arba tiesiog ne i tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 19 liepos 2010 - 21:09
QUOTE(poison @ 2010 07 04, 23:40)

Tėvų, kurie palieka savo neįgalius vaikus, nesmerkiu. Galbūt pabūgo atsakomybės, naštos ir t.t.

As irgi nesmerkiu.. Cia jau kiekvieno moraline teise rinktis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sviesioji,jus vis akcentuojat,kad Lietuvoje gydytojai atsilike dievai zino kiek metu ir cia negaunat gydymo.......o as ranka prie sirdies pridejus,lenkiu galva pries Klaipedos naujagimiu skyriaus personala.....jau pries 22 metus mano sunus gime uzduses,buvo ilgai gaivinamas,ko pasekoje uzslopinta centrine nervu sistema,pazeisti smegenukai.....seke ilgi gydymo menesiai riba iki neigalumo buvo tokia plonyte,kad gydytojai ilgai nesiryzo prognozuoti nieko......tevelis mus paliko likimo valiai,mol esi motina ir zinokis,nedaviau jokiu kysiu,nes neturejau is ko ir mano vaiku rupinosi lygiai taip pat ,kaip ir kitais.....GYDYTOJA ZINDZIUVIENE jai visi leliukai sypsodvaosi,mes gavom viska ko reikejo visus tyrimus visus vaistukus,pagerinta maisteli net motinos piena! kurio as per stresa netekau......mus pakele,vaikas raida pasivijo bendraamzius ir daug kur pralenke o per keleta metu isaugo ir daug liekamuju reiskiniu..........tik,gydant vaika,visi pamirso mama,vaikas vis del to buvo su spec poreikiais,klykdavo per naktis,beveik nemiegodavau kokius penkerius metus. Taip,kai cia merginos sake kritau i depresija,del miego trukumo,pervargimo,nuolatine itampos ir streso tapau seseliu..nezinau,kiek buciau dar patempus jei viskas nebut stoje i vezes...dabar mano lelius yra 22 metu dvieju metru vaikinas su juo viskas puiku,o mano sveikata deja......lenkiu galva pries tas mamas,kurios nesa ta nasta ir nesmerkiu jei kam tai yra nepakialiama.....
Atsakyti
QUOTE(wiliuxe @ 2010 07 19, 23:31)
jau pries 22 metus mano sunus gime uzduses,buvo ilgai gaivinamas,ko pasekoje uzslopinta centrine nervu sistema,pazeisti smegenukai.

Pries 22 metus Lietuva buvo akupuota, o dabar laisva. Dauguma geru gydytoju iskeite ta laisve i ES kapitalizma. Cia tik siaip...pastebejimas...prie bendros aplinkos medicinos srityje.
Dziaugiuosi kad jusu vaika gyde ir jis pasveiko. Ir dar dziauguosi kad zinojo KAIP gydyti. Deje, deja...is savo patirties to pasakyti negaliu. Mano vaikus medicina nunuodijo ir negyde, ir nezino KAIP gydyti (nes patys suprantat...tam kad gydyti, reikia pripazinti tiesa, o tokio dalyko gi pas mus but negali...)
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 07 19, 23:45)
Pries 22 metus Lietuva buvo akupuota, o dabar laisva. Dauguma geru gydytoju iskeite ta laisve i ES kapitalizma.  Cia tik siaip...pastebejimas...prie bendros aplinkos medicinos srityje.

tikiu, kad rastumėt priekaištų ir istorijai prieš 10 m.
Atsakyti
Aš suprantu ką kalba šviesioji, iš dalies ir sutinku. Bet...
Ji kalba apie pagydomas ligas, apie ligų slopinimą ir t.t. ir dar apie porą tų pačių ligų, kurios yra tik vienetai visų tokių ligų sąraše. O kiek yra tikrai nepagydomų ir neslopinamų ligų. Yra kurie guli ant patalo ir nieko nevaldo, ir jiems nepadėsi.
Dabar tiksliai negaliu pasakyti kokia buvo liga, bet pažįstamas ja sirgo, tiesiog silpnėjo visi jo raumenys, pradžioje jis nevaikščiojo, vėliau nevaldė rankų, dar vėliau ir galvą sunkiai išlaikė. Ir po užsienius važinėjo, ir niekas nepadėjo. Kaip tada? Grįžkime prie temos pagrindinio klausimo, palikti ar auginti?
Atsakyti
laba ryta.....
na baikit jus Sviesioji,gerai zinau,kad mus gydziusi gydytoja S.Zindziuviene dirba Klaipedoj ir dabar,kiek teko girdeti ju seimoj ir tevai ir sneliai dirba si darba......jus kazkaip keistai viska matot,tik juodomis spalvomis............
Atsakyti
Kadangi ši tema nėra aktuali, t.y. jos autorė išsiregistravo iš forumo, o pastaruoju metu, čia mažai arba beveik nekalbama į temą (Temos pavadinimas: Neįgalus vaikas. Auginti ar atiduoti valstybės globai), o gvildenamos integracijos, dabar jau - gydymo problemos, savo nuožiūra temą rakinu ir palieku ją tik skaitymui. Diskusijos apie neįgalių vaikų gydymą, integravimą ir kitus dalykus, susijusius su neįgalumu, vyksta šio forumo skyrelyje 'Gyvename su negalia'
Atsakyti