Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 9 tema

Žmogus tai paslaptis, o vaikai mūsų mokytojai..turime stipriai mokytis, kad sugebėtume suvokti, kaip jiems padėti

user posted image

Tęsiame pokalbius ir pasidalinimą patirtim, rūpesčiais bei džiaugsmais

user posted image

Kai sunku, nes tavo vaikas kitoks..kai skauda, nes atrodo, kad tik tu viena esi kalta dėl vaiko bėdų, kai visuomenė abejingai ar kaltinančiai komentuoja, mes susirenkam čia ieškoti pagalbos, paguodos, informacijos.
Ačiū visoms, kurios čia esate, dalinatės patirtimi ir ypač, kad dalinatės pasiekimais ir džiaugsmais. Tik taip mes galim pamatyti, kad stebuklai vyksta. Kiekvienas stebuklas, kaip saldainis stikliniame inde sviečia savo spalva ir skoniu.

Junkimes, palaikykime viena kitą ir mūsų vaikams bus lengviau

Naudinga info:
Įdedu naudingą informaciją, kad nereikėtų kas sykį naujiems žmonėms ieškoti.

VRC http://www.raida.lt/ (Vaiko raidos centras Vilniuje)
PPT Lietuvos miestuose:
Šiauliai http://www.siauliai....ietimas/ppt.php
Kaunas http://www.kppt.lm.lt/
Vilniaus psichologinė pedagoginė tarnyba
A. Vivulskio g. 2A, LT-03220 Vilnius
tel.2650912

Kalbos korekcijos centras Kaune http://www.logopedas.lt/Mikčiojantiems vaikams
http://www.mikciojimas.com/

http://www.logopedai.lt/

Meno ir muzikos terapija Vilniuje http://www.artmusictherapy.lt/

http://pigio-kokoso-...s.blogspot.com/
Logopedinės užduotėlės vaikams dirbti namie su mama (Klopedijos sukurta pagalba mums visoms)

Kindermusik
muzikos užsiėmimai vaikams nuo 4 mėn. Skirta ir vaikams su spec. poreikiais (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Utena)
http://kindermusik.lt/

Patarimų ir "receptų" skyrelis
http://www.supermama...howtopic=375995
Atsakyti
Skruzdėda, Keli Mutu, vaikas negali daugiau, negu gali. Kai galės, padarys ir daugiau. Todėl reikia kelti realius reikalavimus, ką, manau, ir darote. mirksiukas.gif
Darželyje dar nelabai svarbūs pasiekimai, mokykloje vaikas jau privalo "vykdyt" programą. Tačiau noėčiau nuraminti: retas vaikas visiškai nesusidoroja su ta programa. Geriau ar prasčiau besimokydami vaikai baigia ne tik pradines, bet ir vidurines mokyklas. Ir dar į universitetus įstoja. Mažiau gabiems reikia įdėti gerokai daugiau pastangų, tačiau tai nereiškia, kad mažiau gabus vaikas nesugebės susikurti tinkamo gyvenimo.
Vien pažvelgus į savo laidos žmones, matau ne vieną akibrokštą. Pirmūnė - nieko ypatingo nenuveikusi, išpuikusi kalė (atleiskite už išsireiškimą), stropi, vidutinių gabumų "pilka pelytė" - klestinti odontologė, "bukas" sportininkas - gerbiamas sporto mokyklos direktorius. O aš - vėjų laukuose gaudytoja ir debesėlių ganytoja lotuliukas.gif - patenkinta savo darbu logopedė.
Papildyta:
Ups! Nesitikėjau pirma įšokti į naują temą. blush2.gif

Visoms super mamoms ir super vaikučiams linkiu kuo geriausios kloties 4u.gif .
Ta proga "prabilsiu" J.Erlicko žodžiais:

Aš ten buvau

Ten medžiai – lyg protėvių rankos,
Kaip šiltas drabužis – rugiai.
Ten žiūri pro keturis langus
Sodybos – margieji drugiai.

Takeliai balti tartum siūlai,
Iš motinos rankų išbėgę,
Vidurnaktį, žydint mėnuliui,
Pavargę prie durų užmiega.

Apkloti žolynais žaliais
Baltai – tartum rūkas – sapnuoja,
Kaip nešdavo – niekur – kadais
Basas mano vaikiškas kojas.

Aš perėjau Didelį Lauką
(Tolyn vis tolyn gyveni…),
Bet laukia manęs – vis dar laukia
Žaislai apdulkėję seni.

O dulkės vis krinta ir krinta,
Sunkios nelyg Niekados -
Aš stoviu šalia – o tarytum
Už Devintosios kalvos.

Per dulkes pūškuodamas skuba
Manęs pasitikt Traukinys,
Iš džiaugsmo lyg sporto žvaigždutė
Pašoka aukštai Sviedinys.

Džiaugsmingai suloja Šunelis,
Ropoja artyn Traktoriukas,
Ir suplaka tankiai širdelė
Žaislinio, pigaus Laikroduko.

Šuoliuoja Žirgelis medinis
Ir žvengia, ir kūliais vartos,
Riaumoja Meškiukas pliušinis,
O aš – pamiršau net jo vardą.

Jie kalbina, verkia ir juokias,
Ir ropščiasi man ant galvos…
Tik aš jau seniai nebemoku
Žaislų stebuklingos kalbos…
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 06 rugpjūčio 2010 - 14:14
skruzdeda, ne pirmoje klaseje jie atpasakojimu dar neturi, tik i klausimus kokius atsako.
Klopedija..kazkaip nesitikejau, kad Erlicko toks gali buti be jumoro grazus eilerastis wub.gif
Ai del pasiekimu..tai as kaip visada i standarta neisiliejau doh.gif vis visiems kazka padedineju, patarineju doh.gif matyt toks mano likimas paciai ieskoti ir kitiems per ieskojimus padeti
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2010 08 06, 16:12)
Skruzdėda, Keli Mutu, Mažiau gabiems reikia įdėti gerokai daugiau pastangų, tačiau tai nereiškia, kad mažiau gabus vaikas nesugebės susikurti tinkamo gyvenimo.
Vien pažvelgus į savo laidos žmones, matau ne vieną akibrokštą. Pirmūnė - nieko ypatingo nenuveikusi, išpuikusi kalė (atleiskite už išsireiškimą), stropi, vidutinių gabumų "pilka pelytė" - klestinti odontologė, "bukas" sportininkas - gerbiamas sporto mokyklos direktorius. O aš - vėjų laukuose gaudytoja ir debesėlių ganytoja  lotuliukas.gif  - patenkinta savo darbu logopedė.
Papildyta:

Nu taigi va, klopedija, ką aš ir bandau pasakyti - tą patį, tik kitais žodžiais: kad neesmė pažymiuose ir kad vaikas idealiai atitiktų nustatytus reikalavimus, nes reikalavimai rašomi vienais tikslais, o žmogus gyvena ir mokosi visai kitiems (savo asmeniniams) tikslams 4u.gif

Ir dar - daugumai vaikų yra sunku ''vykdyti'' reikalavimus - bet tai yra normalu, kad sunku ir kad reikia pastangų, nes jei nebūtų sunku - tai būtų per lengva ir nenormalu. Štai kokia filosofija išėjo mirksiukas.gif

Aš tai mokiausi taip apygeriai, labiau vidutiniškai. Ir iki šiol su kažkokiu įniršiu prisimenu kaip man nuolat visi kartodavo ''galėtum ir geriau, tik nesistengi'', o man atrodydavo, kad arba aš nebegaliu daugiau, arba nematydavau jokios prasmės stengtis. Ir visais laikais aš kovojau su sistema, žiūriu, ir dabar darau tai ir turbūt visad darysiu - tokia jau mano prigimtis biggrin.gif

Mes kaip tik ruošiamės eiti į Žaislų istoriją, tai tas eilėraštis labai man į temą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2010 08 06, 16:37)

Aš tai mokiausi taip apygeriai, labiau vidutiniškai. Ir iki šiol su kažkokiu įniršiu prisimenu kaip man nuolat visi kartodavo ''galėtum ir geriau, tik nesistengi'', o man atrodydavo, kad arba aš nebegaliu daugiau, arba nematydavau jokios prasmės stengtis. Ir visais laikais aš kovojau su sistema, žiūriu, ir dabar darau tai ir turbūt visad darysiu - tokia jau mano prigimtis  biggrin.gif

Mano pazymiu knygele retai mate gerus balus. Dazniausiai jie budavo labai geri. Mokslai nereikalaudavo is manes jokiu pastangu. Retai mokydavausi namie, nes viska sugebedavau ismokti per pertraukas pries pamoka. Testus ar kontrolinius isspresdavau ne tik sau, bet ir suolo draugui. Nepasakyciau jog akademine prasme pasiekiau 100% ko norejau, bet tikrai negaliu skustis. Na bet reik manyt, kad netai svarbiausia.
Noreciau uzauginti laimingus vaikus ir tiek.
O kaip ta padaryti, tai Dievas zino... smile.gif Siandien laimingas vaikas nebutinai bus rytoj laimingas. Kad kas galetu tiksliai pasakyt kaip daryti, kad ta pasiekt, tai taip ir daryciau. smile.gif) Nors tiesa sakant tikrai daznai save pagaunu stebintis, kad mano vaikui kazkas sunku. Atminimuose vis lyginu su savim...
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 08 06, 16:26)
Klopedija..kazkaip nesitikejau, kad Erlicko toks gali buti be jumoro grazus eilerastis wub.gif
Erlickas apskritai labai gražius eilėraščius rašo. mirksiukas.gif

QUOTE(Keli Mutu @ 2010 08 06, 17:37)
neesmė pažymiuose ir kad vaikas idealiai atitiktų nustatytus reikalavimus, nes reikalavimai rašomi vienais tikslais, o žmogus gyvena ir mokosi visai kitiems (savo asmeniniams) tikslams 4u.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Dar prisiminiau istoriją į tą temą. Buvo klasėj labai negabi mergaitė, po 8 kl. išėjo į "profkę". Dirbo "juodai" visur ir viską, Ispanijoj, Airijoj, Anglijoj... Dabar turi didelį namą, sklypą juosia aukšta tvora, vyras važinėja džipais, vasaros karščius malšina kondicionieriai, o pati savo malonumui dirba mažoje siuvyklėlėje ir džiaugiasi, kad turi sveikatos atostogas praleisti egzotiškuose kraštuose. Štai jums ir siuvėja be jokių bakalaurų. ax.gif
Atsakyti
Fainai pradeta naujoji temyte thumbup.gif

QUOTE(Keli Mutu @ 2010 08 06, 17:37)
kad neesmė pažymiuose ir kad vaikas idealiai atitiktų nustatytus reikalavimus, nes reikalavimai rašomi vienais tikslais, o žmogus gyvena ir mokosi visai kitiems (savo asmeniniams) tikslams 4u.gif

drisiu papriestarauti blush2.gif , kai kuriems vaikams pazymiai svarbus, nes jie neturi uznugario, kad galetu veliau deramai isitvirtinti gyvenime.
pvz., man, jei ne mano mokymasis ir pazymiai, tikrai nebuciau gavusi tokio issilavinimo, koki turiu, nes niekas uz moksla nebutu mokejes schmoll.gif , nebuvo tam nei salygu, nei galimybiu.
manau, kad svarbu skatinti vaika siekti geriausio rezultato, aisku, ne visiems pasiseka, bet bandyti juk reikia mirksiukas.gif

as maziuke uzrasiau rugsejo men pas logopeda, del smalsumo daugiau, vis tikiu, kad ims ir pati prades berti zodelius wub.gif
Atsakyti
QUOTE(meskiniene @ 2010 08 06, 20:36)
Fainai pradeta naujoji temyte thumbup.gif
drisiu papriestarauti blush2.gif , kai kuriems vaikams pazymiai svarbus, nes jie neturi uznugario, kad galetu veliau deramai isitvirtinti gyvenime.
pvz., man, jei ne mano mokymasis ir pazymiai, tikrai nebuciau gavusi tokio issilavinimo, koki turiu, nes niekas uz moksla nebutu mokejes schmoll.gif , nebuvo tam nei salygu, nei galimybiu.
manau, kad svarbu skatinti vaika siekti geriausio rezultato, aisku, ne visiems pasiseka, bet bandyti juk reikia mirksiukas.gif

Tai čia jau studijų metais svarbu, kai studijuoji ką pasirinkai, arba kur pavyko įstoti, o mokiniui prie ko čia pažymiai???
Atsakyti
Zinot, as turiu gyvenime tokia filosofija: jeigu kuri nors gyvenimo etapa(labai ilga, arba labai trumpa), kuri nors darba padarai nesistengdamas, bet kaip, uzdarai sau daug duru. Ir priesingai, jeigu padarai gerai, idedi visas jegas, atidarai keleta duru. Kuo daugiau tau duru atisidaro, tuo didesni pasirinkima ir laisve turi. Kuo didesne laisve turi rinktis, tuo esi laimingesnis??? (galbut). Uzdarytas duris atidaryti zymiai sunkiau negu ju neuzdaryti, arba to padaryti nebeimanoma, nes laikas bega, salygos ir galimybes keiciasi, nebent sugroja didele motyvacija, kurios anksciau neturejai.
Gerai besimokydamas vaikas atidaro sau daug duru. O pro kurias eiti i gyvenima pats pasirenka. Gali ir puikiai baiges mokykla lekti ir dirbti Ispanijos plantacijose. Jeigu taip nutinka, jog suklysta, tai anos durys visvien nera uzdarytos, jis gali grizti atgal ir eiti pro kitas duris. O jeigu jis gerai nesimoke, tai to pasirinkimo yra maziau. Bet galbut jo visvien uztenka, jeigu jis doras zmogus, pomegiai sutampa su jo galimybemis? mirksiukas.gif Tik kazkuri gyvenimo etapa jis visvien tures nueiti idedamas visas jegas tam, kad igyvendinti svajones.
Bet tokia filosofija perduoti vaikui neimanomas dalykas. Gal kada nors ir patys supras, o gal ir ne mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2010 08 06, 22:11)
Tai čia jau studijų metais svarbu, kai studijuoji ką pasirinkai, arba kur pavyko įstoti, o mokiniui prie ko čia pažymiai???

o man buvo labai svarbu pazymiai..tai kaip skatinimo sistema man veke..tose vietose, kur man buvo neidomu ir sunku.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 08 07, 01:15)
Zinot, as turiu gyvenime tokia filosofija: jeigu kuri nors gyvenimo etapa(labai ilga, arba labai trumpa), kuri nors darba padarai nesistengdamas, bet kaip, uzdarai sau daug duru. Ir priesingai, jeigu padarai gerai, idedi visas jegas, atidarai keleta duru. Kuo daugiau tau duru atisidaro, tuo didesni pasirinkima ir laisve turi. Kuo didesne laisve turi rinktis, tuo esi laimingesnis??? (galbut). Uzdarytas duris atidaryti zymiai sunkiau negu ju neuzdaryti, arba to padaryti nebeimanoma, nes laikas bega, salygos ir galimybes keiciasi, nebent sugroja didele motyvacija, kurios anksciau neturejai.
Gerai besimokydamas vaikas atidaro sau daug duru. O pro kurias eiti i gyvenima pats pasirenka. Gali ir puikiai baiges mokykla lekti ir dirbti Ispanijos plantacijose. Jeigu taip nutinka, jog suklysta, tai anos durys visvien nera uzdarytos, jis gali grizti atgal ir eiti pro kitas duris. O jeigu jis gerai nesimoke, tai to pasirinkimo yra maziau. Bet galbut jo visvien uztenka, jeigu jis doras zmogus, pomegiai sutampa su jo galimybemis?  mirksiukas.gif Tik kazkuri gyvenimo etapa jis visvien tures nueiti idedamas visas jegas tam, kad igyvendinti svajones.
Bet tokia filosofija perduoti vaikui neimanomas dalykas. Gal kada nors ir patys supras, o gal ir ne  mirksiukas.gif

Gera filosofija - su ja daug pasiekti galima.

QUOTE(Alchemie @ 2010 08 07, 11:58)
o man buvo labai svarbu pazymiai..tai kaip skatinimo sistema man veke..tose vietose, kur man buvo neidomu ir sunku.

O taip, prisimenu ir aš tą saldų jausmą gavus gerą pažymį.
Atsakyti
Mano vaikiui vėl mikčiojimas paūmėjo.... verysad.gif
Atsakyti