Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

user posted image

Populiariausi recepteliai:

Agurkai su garstyciomis (kosele)

1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.

Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.

Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.

Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.

Bulgariski agurkeliai pagal Glasse Nr.1

1 l stiklainiui:
1 mažas ropinis svogūnas
5 grūdeliai kvapiųjų pipirų
1 gvazdikėlis
2 maži lauro lapeliai
Marinatas:
0,5 l vandens
4 valg. šaukštai acto 9 proc. = 60 ml
4 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai druskos (be kaupo, bet ir ne plokšti - normalūs)

Stiklainius pripildyti prieskoniais, agurkais ir užpilti verdančiu marinatu. Sterilizuoti 10 min.

Bulgariski agurkeliai pagal Glasee Nr. 2

7 1 l stiklainiai,
agurkus užmerkti šaltame vandenyje 6 - 8 valandoms. lapelius - serbentų, vyšnių lapus, krapus išplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir išdžiovinti.
Paruošti česnako skilteles. Stiklainius išplauti ir sterilizuoti, nes juos pripildysime karštus.
Į didelį puodą įpilti
10 stiklinių vandens,
1 st. cukraus
3 valg. šaukštus druskos su vidutiniu kaupu
Užvirinti, įpilti 300 ml 9 proc. acto. Į marinata įmesti agurkus ir laikyti iki užvirimo. Tuo metu sudedame prieskonius į stiklainius, ir dedame agurkus į stiklainius. Aga... karšta, bet rezultatas to vertas Marinatą užvirinti ir verdančiu užpilti agurkus. Užsukti. Ir viskas.

Idesiu cia ir savaji recepta, nes kiekvienais metais pagal ji darau

Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)

3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.

Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.

Agurkai marinuoti su citrinos rugstele

1 litrui vandens:
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis citrinos rūgšties.
Pipirų, lauro lapų, dar galima deti mišinio konservavimui kelis šaukštus, priklauso nuo vandens kiekio.
Išvirtu marinatu užpilti agurkus, ir BŪTINAI prieš uždarant deti skiltelę česnako. Po to stiklainius šiltai apkloti.

Kitos nares marinavimo eiga pagal ta pati recepta su rugstele:
Cituoju:
"Tai va - imu stiklaini išplautą su soda, pridedu "žolių" - krapus, krienus, vyšnios ir juodųjų serbentų lapų bei česnaką būtinai.Tada sugrudu agurkus kiek telpa, tada užpilu verdančiu vandeniu, palaikau min.15 minučių, tada nupilu lauk tą vandenį ir sumetu kas liko - lauro lapą, pipirų ir kartais česnako mažą skiltelę ant viršaus" (atvirai pasakius mano mama lygiai taip pat daro)

Papildyta:
Žadėta "protinga" lentelė su matavimais, tik foto ne kokia, nes paglamžytas lapas
user posted image
user posted image


1 TEMA
2 TEMA
3 TEMA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 12 rugpjūčio 2010 - 10:59
Kadangi jau pavyko sukurti temą, tai noriu pasirodyti vakarykšti darbą ax.gif
user posted image

Dariau pagal šį receptą
user posted image
user posted image

Iš šio žurnalo
user posted image

Niu viskas bėgu pomidoru marinuoti, nes taip ir liks, jau kai padedu rūra prie kompo doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 12 rugpjūčio 2010 - 11:07
Mamka, o krienus kokius dėjai? Šviežius tarkuoji ar iš pardės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2010 08 12, 10:10)
Mamka, o krienus kokius dėjai? Šviežius tarkuoji ar iš pardės?  g.gif

Kai dariau pagal ši receptaątai dejau ne šaknį krieno, o lapus krienų ir vietoje citrinos rūgštelės pyliau 150 g. acto (nepatinka man citrinos rūgštelė schmoll.gif schmoll.gif ). Marinatas gavosi labai skanus, toks tikrai kaip ir parašyta recepte "gaiviai rūgštus".
Atsakyti
o as reklamos kaunietems idesiu blush2.gif Gal kam pravers

QUOTE(powerpuff @ 2010 08 12, 14:53)
Agurku "akcija" Kaune  biggrin.gif  agurkai uz dyka

Atsakyti
Na , o as siandien padariau agurkus pagal Lusasitos recepta. Visa ryta skaiciau ir pagalvojau , kad agurkai greituoju budu kaip tik tinkami.Padariau 11 stiklainiuku po 1,5 litro.Labai patiko marinatas 4u.gif , o dabar ziuresiu kas toliau bus....... doh.gif
Aciu uz receptuka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liaga @ 2010 08 11, 18:52)
Dziunkos receptas:

,,mano firminis.....trilitriniam stiklainiui....t.y. apie1.5 litro vandens
60gr.druskos
100gr. cukraus
3arbat.saukstel. citrinos rugsties arba 170gr. acto
krapai, cesnakai, serbent. vysniu lapai,dedu krienu saknies (jei turiu),jei ne tai lapu, pipiru ir kvapiu ir karciu zirniukais, garstyciu seklu, (dar jei kam patinka pagal skoni dedu gvazdikeliu...i stiklaini kokius 3-4 vnt) man visai nieko.
pirma karta uzpilu is arbatinio verdanciu ,po to is stiklainio i puoda ir dar 2 katus su marinatu, tarp tu visu triju uzpylimu agurkus palaikau po kokias tris minutes.
gero konservavimo!"  4u.gif

Labai ačiū. Bandysim 4u.gif
Atsakyti
Ačiu mamkaa už receptus, agurkų dar yra tai išbandysiu thumbup.gif , tik su citrinos rūgštele nemėgstu, ma skaniau su actu ax.gif
Atsakyti
Aš vakar sudėjau 8 trilitrinius cielų, šiandien 12 0,7 pjaustytų su svogūnais. doh.gif Marinatai "iš akies". smile.gif
Ar tiesa, kad kai mėnesinės negalima uždarinėti stiklainių? Ar čia tik kvailas prietaras? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rinesa: 12 rugpjūčio 2010 - 23:22
O noriu paklausti, kiek laikote uzdengtus agurkus siltai? Man atrodo, kad paros tai pakanka, o po to is karto nesate i salta patalpa?Nes as tai kai padarau agurkus tai sekancia diena nukloju ir vakare isnesu i rusi.Gal taip ir gerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(ing13 @ 2010 08 13, 07:46)
O noriu paklausti, kiek laikote uzdengtus agurkus siltai? Man atrodo, kad paros tai pakanka, o po to is karto nesate i salta patalpa?Nes as tai kai padarau agurkus tai sekancia diena nukloju ir vakare isnesu i rusi.Gal taip ir gerai  g.gif

as tai uzkloju, laikau uzklojusi kol atsala, tada dar pora dienu palaikau namie, nes jei kas negerai tai pabala ar issauna per tas pora dieneliu, o tada jau nesu i rusi. nes jei iskart nesciau i rusi, o is ten vel reiketu atgal tempti pabalusius doh.gif , tai jau per daug vargo. siemet pabalo visai nedaug, tik keli stiklainiai tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif , paklausysiu jusu patarimo mirksiukas.gif
Atsakyti