Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai

Bendraujame toliau.
user posted image
Kadangi mūsų norai vis dideja, kalbekime čia ir apie kitus, netokius populiarius gesnerijinius.
Ritlenius, kuriu tokie gražūs lapai, tarsi chameleonai
user posted image
Mini sinningia user posted image user posted image
Ir kitus....
Džaukimės žiedais, guoskimės ir padėkime patarimais vienos kitoms drinks_cheers.gif
Atsakyti
Skarpionuke, ačiū už atidarytą naują temą 4u.gif Galbūt joje galėsiu su kuo nors pabendrauti ir apie kolerijas ax.gif
Atsakyti
Ojeiiij, kokia tema thumbup.gif
Net silpna nuo streptokarpų grūsties wub.gif

ausrazs, bendrauk, bendrauk apie kolerijas ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 15 rugpjūčio 2010 - 19:59
Avocetė
gal kas pažįsta šitą vabaliuką? nupurškiau Shultz`o fungicidu radau visokio gėrio ant palangės

Tikrai ne vabaliuku darbas, kai džiūsta ir raitojasi šitaip lapai. Vėliau ligai pažengus jie per puse lapo, kartais iki pagrindo gali taip tarsi "sukamštėti". Pas mane vabalo nė vieno nėra, bet mano Maroznyje uzory baigia nusigalabyti su tokiais simptomais. Vienintelis. Kiti - nei strepsiai, nei sanpaulijos - nieko panašaus. Ankstesnese temose ( gal painioju, ne SM, o RS temose), merginos panašias foto dejo kaip augalus, apniktus erkutes. Man nelabai į tai panašu, nors kas žino. Lapų galai apdžiūvę tarsi augalas per sausai stovintis, bet kad tai liga - aš neabejoju.
Sanpaulijas lapų puvinys buna taip užpuola - panašiai atrodo, tačiau pas mane taip yra buve tik šaltuoju metu laiku. O čia taip karšta dabar visur, kad net perlaistyt būtų sudėtinga... Net nežinau. g.gif Aš įtariu grybinę ligą, bet kaip kovoti - nežinau... Jau išbandziau keletą populiaresnių fungicidų, nepadėjo...
Jei kas galėtų daugiau patart - ir aš būčiau dėkinga.
Atsakyti
Avocetė kiek ziurejau apie kambariniu geliu kenkejus tokio padaro neradau. Manau siaip is lauko i svecius atklydo. Pabandyk dar paroditi kaip atrodo lapo kita puse. gali buti kad tai karscio ir sauso oro padarinys g.gif Ar taip atrodo tik vienas ar ir daugiau tokiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2010 08 16, 07:49)
Avocetė kiek ziurejau apie kambariniu geliu kenkejus tokio padaro neradau. Manau siaip is lauko i svecius atklydo. Pabandyk dar paroditi kaip atrodo lapo kita puse. gali buti kad tai karscio ir sauso oro padarinys  g.gif Ar taip atrodo tik vienas ar ir daugiau tokiu  g.gif

Laba ryta

ne, yra dar vienas toks. mažylis neseniai sudygęs.
pabandysiu kitą lapo pusę vakare pažiūrėt. o dėl vabalo gali būt ir priklydęs nes langas visą laiką atidarytas.

ai tiesa, dar lapai iš apačios būna pagraužti
Atsakyti
Nežinau, ar sklydau, ar Avocetės nuotraukose buvo šiek tiek sidabriško blizgesio g.gif Su tokiu požymiu susijęs lapų džiūvimas man keltų įtarimą dėl erkutės.
Beje, teko skaityti, kad cheminiai fungicidai nelabai efektybiai gydo streptokarpų ligas. Esą, jiems labiau padeda gerai sureguliuota agrotechnika - tai bent jau stabdo ligos plitimą. Kai kas purškiai pelenų šarmu.
Aš, esant įtartinai situacijai, jeigu yra dar žalių, gerai atrodančių lapų, sodinu atsargiai.

Naujos bendros temos atidarymo proga truputį pasidemonstruosiu:
Kolerija
user posted image
Mažo augimo ritlenis 'Silver Skies' tapo tikrai nelabai mažas biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 08 15, 20:52)
Galbūt joje galėsiu su kuo nors pabendrauti ir apie kolerijas ax.gif

Zinoma bendrauk ir apie kolerijas ir apie kitas. Nes kaip pastebejome atskira tema apie ritlenius mirus, o cia manau daugiau pamatysime nuotrauku.
Kolerijos ziedukai wub.gif
'Silver Skies' labai graziai nuaugus, maniskia kaip atves reiks persodinti
Atsakyti
labadiena.Labai norečiau turėti nors vieną streptokarpą.Kur galima jų isigyti?Mano miestelio gėlių parduotuvėje tokių gėlių nei su žiburiu nerasi.
Atsakyti
Parduotuvėse būna, galbūt dažniau - didesnių miestų. Veislinių galima įsigyti tik pas augintojus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 16 rugpjūčio 2010 - 13:41
ausrazs, tikrai labai gražūs kolerija ir ritlenis bigsmile.gif
Kokio dydžio vazone dabar ritlenis auga ? ax.gif

Moroznyje Uzory sėkmingai auga, nors viltį buvau praradus, nes prie lapo pradėjo gelst, atskyriau pakankamai mažus.Jeigu taip toliau - teks eit į turgų lotuliukas.gif

Mano strepsių lapai panašiai praeitais metais vis rudavo/džiūvo.Šiemet atrodo neblogai, gal kad karts nuo karto apipurškiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 16 rugpjūčio 2010 - 17:53
4u.gif sveikos jungiuosi i jusu gretas...viena is mano mylimiausi gelyciu jau krauna ziedus..tai Aiškenis (Aeschynanthus) Gesnerijiniai (Gesneriaceae)..
informacija apie Aiškeni
kai visai issiskleisim pasirodysim.. ax.gif
Atsakyti