Įkraunama...
Įkraunama...

Majonezas

QUOTE(Rutta77 @ 2012 04 12, 10:28)
O kokio riebumo piena naudojote?



Kokį turiu namie. Pieno riebumas nieko nekeičia. Na visai to lieso nepilu ,paprasčiausiai tokio nevartoju. Ir aliejų aš pilu tik saulėgrąžų, alyvuogių aliejaus nepilu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 12 balandžio 2012 - 18:43
4u.gif nu geeeeras, kaip skaniai atrodo tas padarytas su pienuku majonezas, bigsmile.gif viskas, reiks butinai bandyt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2012 03 16, 15:38)
Nu va, padariau pagal sita recepta
http://www.youtube.c...feature=related


Ką tik ir aš pagaminau majonezą pagal šį receptą, tai skonis thumbup.gif Viską dariau tiksliai pagal receptą, gavosi laaabai skanus thumbup.gif daugiau nepirksiu majonezo parduotuvėj schmoll.gif
Dar eisiu pabandysiu su pienu padaryt smile.gif
Ačiū Jums už receptukus mirksiukas.gif
Atsakyti
ir aš išbandžiau receptą, labai geras majonezas išėjo smile.gif Dėkui už idėjas biggrin.gif
Atsakyti
nu ir aš pasidariau... paprastai gal jau buvo su kiaušiniu:
kiaušinio trynys
pusė šaukštelio druskos
pusė šaukštelio cukraus
pusė šaukštelio garstyčių
aliejaus apie 150-200ml nežiūrėjau žinokit- pamažu pyliau ir tiek majonezo gavosi apie stiklinė...\

plakiau pirma kiaušinio trynį plakiau ir pakiau ir pakiau kol atsibodo o kiaušinio trynys pabalo (bet vis tiek gelsvas liko) pyliau aliejų ir nuobodžiai plakiau ... tada sudėjau garstyčias ir prieskonius ir pakiau plakiau plakiau,,... kol vos mikserio neudeginau žiūriu gabalais pradėjo eit ir... susipakė- darbą porą kartu vos nemečiau nes mikseris užkaito...
nu ką gi atėjau pasigirti irr pamačiau kad u blenderiu galėjau viską greičiau padaryt- vos nepradėjau staugt... lotuliukas.gif
Ar verta daryt? nu vyras atsikels ir pasakys jei valgoma aišku verta... bet kitą kartą bandysiu daryt su pienu gal gausis ne toks riebus?

nu kas nedarę- specifinis tas gaunasi majonezas- labai tirštas vos ne kaip ką tik išsuktas sviestas (kas kaime augot ir žinot kaip išsisuka) aliejus jaučiai- čia nieko nepakeisi- bet kai salotom sukau tai ...
žalias kiaušinis ir man neramu- ypač kad parduotuvinis- bet nuploviau prieš mušdama ir tiek- svarbiausia reik žiūrėt kad kiaušinis prieš tai nebūtų įskilęs. Spava gal nuo garstyčių gavosi spezifinė- tokia ae geltona bet ink skaidrumo nu nemoku paaiškinti
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2012 06 06, 12:28)
nu ir aš pasidariau... paprastai gal jau buvo su kiaušiniu:
kiaušinio trynys
pusė šaukštelio druskos
pusė šaukštelio cukraus
pusė šaukštelio garstyčių
aliejaus apie 150-200ml nežiūrėjau žinokit- pamažu pyliau ir tiek majonezo gavosi apie stiklinė...\

plakiau pirma kiaušinio trynį plakiau ir pakiau ir pakiau kol atsibodo o kiaušinio trynys pabalo (bet vis tiek gelsvas liko) pyliau aliejų ir nuobodžiai plakiau ... tada sudėjau garstyčias ir prieskonius ir pakiau plakiau plakiau,,... kol vos mikserio neudeginau žiūriu gabalais pradėjo eit ir... susipakė- darbą porą kartu vos nemečiau nes mikseris užkaito...
nu ką gi atėjau pasigirti irr pamačiau kad u blenderiu galėjau viską greičiau padaryt- vos nepradėjau staugt... lotuliukas.gif
Ar verta daryt? nu vyras atsikels ir pasakys jei valgoma aišku verta... bet kitą kartą bandysiu daryt su pienu gal gausis ne toks riebus?

nu kas nedarę- specifinis tas gaunasi majonezas- labai tirštas vos ne kaip ką tik išsuktas sviestas (kas kaime augot ir žinot kaip išsisuka) aliejus jaučiai- čia nieko nepakeisi- bet kai salotom sukau tai ...
žalias kiaušinis ir man neramu- ypač kad parduotuvinis- bet nuploviau prieš mušdama ir tiek- svarbiausia reik žiūrėt kad kiaušinis prieš tai nebūtų įskilęs. Spava gal nuo garstyčių gavosi spezifinė- tokia ae geltona bet ink skaidrumo nu nemoku paaiškinti


sveikinu su pirmu naminiu majonezu 4u.gif
bet... majonezas riebus tikrai ne nuo kausinio , taigi pats aliejus ir yra tas riebalas
jei labai tir 4u.gif stas majonezas gaunasi, galima slakeli vandns iplakti, tada tekstura pasikeicia i tokia vientisesne, kaip tirsta blynu tesla mirksiukas.gif
dar jei paskaitinesit tema, tai rekomenduojama citrinos sulciu ipilt, skonis ryskesnis truputi bus, be to dar galima naudoti bet kokias megiamas zoleles, pvz raudoneli, ciobreli, bazilika
4u.gif
Atsakyti
Ieškojau receptų multifunkciniam puodui, bet ... užsiroviau ant naminio majonezo doh.gif
http://multivarka-re...z#comment-35360
Na ir negalėjau nepabandyti. Pirmu bandymu gavosi puikus, tirštas, nors kiaušinis, citrina ir garstyčios buvo iš šaldytuvo, o aliejus - ne. Tik va druskos pagal receptą man - per daug. Nieko, sakau. Pasidarysiu bedruskį ir sumaišysiu, praskiesiu. Tačiau... nebesusiplakė. Nei iš antro, nei iš ketvirto bandymo. Nors bandžiau skaityti visur, palaikiau produktus kambario temperatūroje. Nu niekaip unsure.gif
Būtų iš pirmo karto nesigavę - būčiau pasakius: "durnas receptas" ir nebesukus galvos. O dabar taip užkabino mano ambicijas doh.gif Dar radau receptą, kad su virtu ir gerai pertrintu kiaušinio tryniu turi geriau gautis. Kiaušiniai jau aušta. Nu, jei dabar nesigaus... aggressive.gif Primušiu ką nors mad.gif

Gal jums ši situacija kažką primena? Gal turit minčių, kaip pagerinti rezultatą? (Apie majonezo gamybą, ne apie muštynes biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 09 kovo 2014 - 12:22
pašnekutė, kuo antras, trecias kartas skyresi nuo pirmojo? Konsistencija ne tokia? Paskutini karta kai darem namie, citrinos sulciu padauginom, tai irgi buvo kilusi mintis, padaryt be nieko ir sumaisyt, bet patingejau.
Atsakyti
Buvo skysti, kitų nesusijungė sudedamosios dalys.
1. kartas - skirtingų temperatūrų produktai, 0,7l talpos stiklainis. Gavosi puikiai, bet persūdžiau
2. kartas - tokie pat skirtingų temperatūrų produktai, bet emaliuotas aukštas 1l puodelis verysad.gif
3. kartas - vienodos temperatūros tie patys produktai, toks pat emaliuotas puodelis. verysad.gif
4. kartas - vienodos temperatūros produktai, toks pat emaliuotas puodelis, kitoks aliejus. verysad.gif
5. ir dar N+2 kartai - įvairūs kitokie receptai, kur reikia maišyti ne blenderiu, pilti iš lėto aliejų. Net vienoj senoj knygoj radau receptą su virtu kiaušinio tryniu verysad.gif
Ir pagaliau paskutinis šio ryto bandymas pagal tą pirmą rusišką receptą thumbup.gif
Susiradau, kaip rekomendavo, siaurą stiklainį, kaip rekomendavo, uždėjau tiksliai ant trynio blenderį ir tik tada jį įjungiau. Ir neatkėliau, kol beveik viskas susimarmaliavo ir jau mačiau, kad bus gerai thumbup.gif
Nu, aš šiandien jau laiminga sokiai.gif
Tiek laiko su juo kariavau karsta.gif
user posted image

https://www.facebook...5...e=1
Čia pirmas bandymas biggrin.gif Tada dar nežinojau, kad tiek kančių kelių praeisiu iki antro sėkmingo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 10 kovo 2014 - 12:22
QUOTE(Asta @ 2004 06 06, 18:54)
Salotoms gal kiek riebokas, bet labai tinkantis sumushtiniams yra Argentinos gamybos majonezas "NATURA". Kaip tik Maximoje buvo jo akcija, kaina 3 litai su centais  thumbup.gif

idomu, ar dar kur nors ji galima surasti?
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 03 10, 14:10)
Buvo skysti, kitų nesusijungė sudedamosios dalys.
1. kartas - skirtingų temperatūrų produktai, 0,7l talpos stiklainis. Gavosi puikiai, bet persūdžiau
2. kartas - tokie pat skirtingų temperatūrų produktai, bet emaliuotas aukštas 1l puodelis  verysad.gif
3. kartas - vienodos temperatūros tie patys produktai, toks pat emaliuotas puodelis. verysad.gif
4. kartas - vienodos temperatūros produktai, toks pat emaliuotas puodelis, kitoks aliejus. verysad.gif


Tai gal kaltas emaliuotas puodelis ? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cushy: 22 kovo 2014 - 19:45
QUOTE(pašnekutė @ 2014 03 10, 12:10)
Buvo skysti, kitų nesusijungė sudedamosios dalys.

As visada plaku aukstoj blenderio stiklinej, produktu temperaturos nelabai ziuriu, bet kazkaip dar nebuvo, kad nesusiplaktu.
Atsakyti