Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-8

QUOTE(eda.dita @ 2010 09 06, 18:49)
Ferrero Rocher tortas


ax.gif Dabar tik pastebejau, kad neirasiau i biskvito recepta sodos doh.gif Taigi, reikia 24g sodos.
Atsakyti
ar man vienai jaučiasi kepimo milteliai rafaelo biskvite???
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 09 14, 09:28)
ar man vienai jaučiasi kepimo milteliai rafaelo biskvite???

jaučiasi visoms toms, kurios deda pilną pakelį Dr.Oetker kepimo miltelių... ne daugiau 2 arbatinių šaukštelių pilnai normai ir niekas nesijaučia, milteliai milteliams nelygūs, aš vadovaujuosi kokiam miltų kiekiui skirtas, niekada nededu pakelio, tikrai jaustųsi tada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 09 14, 10:13)
jaučiasi visoms toms, kurios deda pilną pakelį Dr.Oetker kepimo miltelių... ne daugiau 2 arbatinių šaukštelių pilnai normai ir niekas nesijaučia, milteliai milteliams nelygūs, aš vadovaujuosi kokiam miltų kiekiui skirtas, niekada nededu pakelio, tikrai jaustųsi tada 4u.gif

viskas aisku bigsmile.gif reiks mėgint biggrin.gif
Atsakyti
Laba dienuke smile.gif
Stoju i snikersu megeju kluba thumbup.gif lotuliukas.gif ,apislaizem visi pirsciukus thumbup.gif
Pirma karta gaminau ganasa,kur as anksciu buvau,koks skonis,koks nuostabus skonis ,tik as dariau is dvieju sokoladu,balto ir juodo,ir 400 gr.grietineles .
Aciu aciu visoms,kad dalinates receptais,atradimais ir isradimais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 09 14, 10:20)
viskas aisku  bigsmile.gif  reiks mėgint  biggrin.gif

Ir as dedu tik viena valgoma sauksta per akis pati norma niekas nesijaucia o jei visas pokis tai isivaizduoju g.gif

Tiesa gal galit parasyti kas bande daryti ta sampanini torta ar vertas griecho blush2.gif
Taip idomi receptura o gal reikia ko nors maziau butu idomu isgirsti nuomoniu nes apie ji mazai diskutuojama ax.gif
Atsakyti
žinok skonio tai savotiško, trenkiantis per pakaušį, tik ieškok saldaus šampano, kad nesipjautų kartus skonis su biskvitu mirksiukas.gif
Atsakyti
labas, kaip ir žadėjau įkeliu, ir net nežinau, sorry jei kas nors tikrai jau buvo įdėjęs, man rodos radau ji pas sonatiną psl, net nepamenu kur, bet ne pati kūriau.
Pavadinimas toks smile.gif Olive Garden Black Tie Mousse Cake
Šokoladinis biskvitas
100 g sviesto, kambario temperatūros
½ st. cukraus
2 kiaušiniai, kambario temperatūros
½ st. pasukų ar kefyro
60 g šokolado
½ a. š. vanilės
2 a. š. kakavos miltelių
1 st. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. sodos
žiupsnelis druskos

Šokoladiniai putėsiai
2 a. š. želatinos
2 v. š. šalto vandens
4 v. š. verdančio vandens
215 g susmulkinto šokolado
215 g kreminio sūrio (maskarponės)
350 ml (1 ½ st.) riebios grietinėlės
1 a. š. cukraus

Itališko vanilinio kremo putėsiai
6 kiaušinių tryniai
100 g (1/2 st.) cukraus
6 v. š. persijotų miltų
2 a. š. želatinos
830 ml (3 ½ st.) riebios grietinėlės
2 a. š. vanilės

Šokoladinis biskvitas
Orkaitę įkaitinti iki 170º С.
26 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Ištirpinti šokoladą ir palikti, kad praauštų. Mikseriu išplakti minkštą sviestą su cukrumi iki purumo (~ 5 min.). Įmaišyti vanilę, po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno plakti ~ 1 min.). Įmaišyti ištirpintą šokoladą. Atskirame inde persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir kakavą. Per tris kartus suberti miltų mišinį paeiliui su kefyru į sviesto – kiaušinių masę, kaskart išmaišant. Sukrėsti tešlą į paruoštą formą ir kepti 20 – 25 min., tikrinant, ar iškepė, mediniu pagaliuku. Biskvitą ataušinti ant grotelių.

Šokoladiniai putėsiai
Ant vandens garų vonelės ištirpinti šokoladą ir sūrį kartu. Ataušinti. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išbrinkinti. Tada užpilti verdantį vandenį ir maišyti, kol visiškai ištirps. Ataušinti. Grietinėlę plakti su cukrumi. Kai ji ims tirštėti, plona srovele nenustojant plakti supilti želatiną. Išplakti grietinėlę iki standumo. Į šokolado masę įmaišyti ¼ grietinėlės. Tada įmaišyti likusią grietinėlę. Užpilti ant biskvito, išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą.

Itališko vanilinio kremo putėsiai
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti miltus ir želatiną ir gerai išplakti. Grietinėlę su vanile užvirti. Nedideliu greičiu plakant trynių masę, į ją plona srovele supilti grietinėlę. Masę per sietelį supilti į puodą. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol masė sutirštės. Šiek tiek ataušinti ir supilti ant torto. Atšaldyti.
o čia pjūvis:) nu dedu todėl, kad visiem labai patiko, ir sotus labai, bet skanus smile.gif
user posted image
Papildyta:
dar vienas
Tortas su Bailey's likeriu ir kava
Bavariškas Bailey‘s kremas
3 kiaušinių tryniai
40 g cukraus
135 g pieno
50 g Bailey‘s likerio
2 lapeliai (1 a. š.) želatinos
135 g riebios grietinėlės

Želatinos lapelius užpilti šaltu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
Pieną užvirti. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo ir nenustojant plakti plona srovele supilti karštą pieną. Masę supilti atgal į puodą, supilti likerį ir nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Įmaišyti nuspaustus želatinos lapelius ir ataušinti retkarčiais pamaišant. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į kremą. Supilti kremą į 22 cm skersmens torto žiedą ir pašaldyti šaldiklyje 2 valandas.

Biskvito juostelių dekoras
30 g kiaušinio baltymo
30 g cukraus pudros
30 g tirpinto sviesto
30 g miltų

Iš eilės sumaišyti visus ingredientus ir tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą bei paskleisti plonu sluoksniu. Išbraižyti ornamentus ir laikyti šaldytuve.

Migdolinis biskvitas
3 kiaušiniai
110 g cukraus pudros
110 g maltų migdolų
15 g kakavos miltelių
25 g tirpinto sviesto
30 g miltų
~100 g kiaušinių baltymų
15 g cukraus

Kiaušinius išplakti su persijota cukraus pudra ir maltais migdolais, kol masė padvigubės. Atsargiai įmaišyti sviestą it miltus, persijotus su kakava. Baltymus išplakti iki standumo po truputį beriant cukrų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.

Pusę tešlos užtepti ant ornamentų ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių. Ataušinti ir supjaustyti 3,5 cm pločio juostelėmis.

Ant kepimo popieriaus nusibrėžti du 22 cm skersmens apskritimus, lygiomis dalimis paskleisti likusią tešlą ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 8 – 10 minučių. Ataušinti.

Kavos sirupas
15 g vandens
15 g cukraus
1 a. š. tirpios kavos

Cukrų ir vandenį užvirti. Pavirti 1- 2 minutes, įmaišyti kavą ir ataušinti.

Bavariškas kavos kremas
225 g pieno
1,5 a. š. tirpios kavos miltelių
4 kiaušinių tryniai
75 g cukraus
3 lapeliai (1,5 a. š.) želatinos
240 g riebios grietinėlės

Želatinos lapelius užpilti šaltu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
Pieną su kava užvirti. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo ir nenustojant plakti plona srovele supilti karštą pieną. Masę supilti atgal į puodą ir nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Įmaišyti nuspaustus želatinos lapelius ir ataušinti retkarčiais pamaišant. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į kremą.

24 cm skersmens torto formos vidų iškloti biskvito juostelėmis, į apačią dėti vieną apvalų biskvitą. Biskvitą sulaistyti kavos sirupu ir užpilti šiek tiek kavos kremo. Ant viršaus uždėti sušaldytą bavarišką Bailey's kremą ir užpilti dar šiek tiek kavos kremo. Dėti antrąjį biskvitą, sulaistyti kavos sirupu. Ant viršaus supilti likusį kavos kremą ir išlyginti paviršių. Per naktį šaldyti šaldytuve arba bent dvi valandas šaldiklyje. Skanaus!
vaizdas
user posted image

net nežinau, visiem tas labiau patiko, tik man vienai šitas smile.gif bet jis daug sudetingesnės gamybos, ir net nžn,skanu, bet sudėtinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 09 14, 09:28)
ar man vienai jaučiasi kepimo milteliai rafaelo biskvite???

Uzvakar kepiau torta Rafaelo svajone,nu jau skonis thumbup.gif Biskvitas liuksiskas,nesijaute kepimo milteliai (krupsciai klausau temos profesionaliu pasisakymu ir labai ziuriu receptura)Aciu merginoms.
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2010 09 13, 18:05)
ai, pasisakysiu smile.gif nieko ten blatno šis tortas... MB prašė kad iškepčiau į darbą kokį nors tortą, o turėjau mascarpones, tai kepiau šį. Tai parėjęs pareiškė, kad galėjai ką nors geriau, toks visai paprastas buvo ohmy.gif žodžiu, nesužavėjo nei jo, nei bendradarbių



Sutinku kad nieko ipatingo bet kai darai su naturaliu jogurtu g.gif . Jei daryti pvz. su persikiniu jogurtu ir dar i maskarpones mase per viduriuka ideti supjaustytu konservuotu persiku tai gaunasi nerealus torciukas thumbup.gif . Taip pat isbandytas panasus variantas tik su braksemis tai man kol kas skaniausias liko su persikais wub.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal galėtumėte man pagebėti. Gimtadienio proga noriu iškepti daug mažų tortukų (geriau viena žvakutė ir daug tortų biggrin.gif ). na tokio mažumo, kad vienam žmogučiui būtų kaip tik porcija tortuko. Gal turite kokių minčių? nes net neįsivaizduoju kokį tortą kepti, nei kaip daryti. Ačiū už bet kokią pagalbą.
Atsakyti
as tai manau tada reiktu nusipirkti keksiukasm formeliu ir ir bet kokios mases pvz megstamo toro biskvito uzsimaisai kaip ir tortui mase tik paskirsatai i keksiuku formas kai iskeps kiekviena perpjauk i kelis dalis kaip ir tortus ir sutepk o ant virsaus glaju uzpilk koki nori ir papuosk gali sudeti po to i popierines keksiukam skirtas formeles nu man tokia mintis sove ax.gif
Atsakyti