Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis IId.

Mano mylimasis "pinigų medis" negaluoja. Kai kurie lapelių koteliai pasidengė rudais plėmeliais, lyg kokios rūgšties nuėstais mažais ploteliais. Kas tai galėtų būti? Kur kreiptis pagalbos?
Atsakyti
Perliejai matyt. Kai mes savo supudem pirmieji perliejimo pozymiai ir buvo rudi
taskeliai ant stiebeliu. Dabar ilgokai neliek,o kai vel pradesi tai neliek ant saknu - liek i lekstute.
Atsakyti
Aš irgi pastebėjau, kad jis nemėgsta drėgmės pertekliaus. Atsirado dėmelės. Kelis mėnesius laisčiau labai nedaug. O dabar mano pinigų medelis atsidėkoja naujais ūgliais thumbup.gif
Atsakyti
Maniskis leidzia uglius... Tai gal dar pavyks isgelbeti. Skelbsiu jam laikina dieta smile.gif)))
Atsakyti
Mano irgi su demelem ant stiebu blink.gif o as galvojau kad tokia rusis doh.gif
Bet mano auga ir nioko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima A. @ 2005 06 20, 21:24)
Maniskis leidzia uglius... Tai gal dar pavyks isgelbeti. Skelbsiu jam laikina dieta smile.gif)))

Na tai kad leidzia naujus uglius, tai dar nereiskia, kad puvinys pasalintas. As labai stengiausi savaji isgelbeti, bet ir su naujais ugliukais viskas nupuvo. O buvo toks didelis ir grazus... Liudna... cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
Girdėjau, o ir pati sėkmingai pritaikau tokį patarima.Kurį laiką reikia nelaistyti, po to palaistyti silpnu kalio permanganato tirpalu.Tokiu, kad būtų rožinis. Jis dezinfekuos. Man pavyko kelis augalus šitaip išgelbėti.
Atsakyti
Gal kas zinot, kodel po persodinimo storalapis pradejo mesti didziulius lapus? buvo pas mane vienam vazone du storalapiai. Kai atskyriau,k viena meta lapus, o kitas graziai auga.
Atsakyti
Na va graziausia, as susiruosiau persodineti ,tai dabar baisu pasidare, o kas jei man irgi prades cirkus kresti?? O gal jau velu persodineti ir laukti kito pavasario? g.gif
Atsakyti

Nežinau prie kurios čia temos reikia rašyti, ar čia ar prie "pinigų medis", nes abi apie tą patį.
Tai va, tokia dauginimo istorija. Pas mane darbe auga sau ši pinigų gėlė ir su kiekvienu lapu ar ką pareigose paaukština, ar atlyginimus pakelia ar piniginga komandiruotė išpluola (nebūtinai visiems kolegoms iškart, žinoma).
Nulaužė man kažkas vieno lapo galą, su 2 lapeliukais, dar tokiais ne visai subrendusiais. Aš juos įmerkiau į vandenį. Stovėjo, stovėjo gan ilgai ir pradėjo leisti lyg ir šaknytes. Tada aš įsodinau į maža vazonėlį, kur ilgai ir nuobodžiai tie 2 lapeliukai ir styrojo. Kai atsimindavau - paliedavau, ir žemė nekokia. Žodžiu galvojau, nusibaigs, tai nusibaigs. Taip stovėjo nu gal biški mažiau nei metus. O jis nieko nedarė, tik pamažu auginosi gumbą. Vakar žiūrau, ogi iš gumbo 2 mažyčius daigelius leidžia! (O gumbas susiformavo jau beveik 3 cm). Paskui dar žiuriu- pro vazono dugno skylę šaknį kiša. Žodžiu, iškart buvo labai pagarbiai į patį gražiausią vazoną persodintas biggrin.gif Ištraukus iš vazonėlio šaknų tai jau visas dugnas buvo privyniotas.
Ką gi, pasirodo ir tokiu būdu galima pasidauginti zamiokulką, tik labai jau ilgai (arba reikia geresnių sąlygų, nei buvo pas mane)... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2005 07 01, 12:31)
Nežinau prie kurios čia temos reikia rašyti, ar čia ar prie "pinigų medis", nes abi apie tą patį.
Tai va, tokia dauginimo istorija. Pas mane darbe auga sau ši pinigų gėlė ir su kiekvienu lapu ar ką pareigose paaukština, ar atlyginimus pakelia ar piniginga komandiruotė išpluola (nebūtinai visiems kolegoms iškart, žinoma).
Nulaužė man kažkas vieno lapo galą, su 2 lapeliukais, dar tokiais ne visai subrendusiais. Aš juos įmerkiau į vandenį. Stovėjo, stovėjo gan ilgai ir pradėjo leisti lyg ir šaknytes. Tada aš įsodinau į maža vazonėlį, kur ilgai ir nuobodžiai tie 2 lapeliukai ir styrojo. Kai atsimindavau - paliedavau, ir žemė nekokia. Žodžiu galvojau, nusibaigs, tai nusibaigs.  Taip stovėjo nu gal biški mažiau nei metus. O jis nieko nedarė, tik pamažu auginosi gumbą. Vakar žiūrau, ogi iš gumbo 2 mažyčius daigelius leidžia! (O gumbas susiformavo jau beveik 3 cm). Paskui dar žiuriu- pro vazono dugno skylę šaknį kiša. Žodžiu,  iškart buvo labai pagarbiai į patį gražiausią vazoną persodintas  biggrin.gif Ištraukus iš vazonėlio šaknų tai jau visas dugnas buvo privyniotas.
  Ką gi, pasirodo ir tokiu būdu galima pasidauginti zamiokulką, tik labai jau ilgai (arba reikia geresnių sąlygų, nei buvo pas mane)...  thumbup.gif

Nu cia tai geras, niekad nebuciau pagalvojus, kad galima tokiu budu ji pasidaugint. Gaila savo nupuvusi ismeciau, gal jei buciau pabandzius tokiu budu buciau nauja uzsiveisus.
Tai lauk atlyginimo pakelimo drinks_cheers.gif
Atsakyti
4u.gif Na, pinigų medžio augintojos drinks_cheers.gif ir toliau dalinkimes savo auginimo ypatumais naujoje temelėje mirksiukas.gif

Atsakyti