Senokai jau pirkau lavasa, bet pirkdavau visada iki duonos skyriuje, supakuoti budavo i celofanini maiseli, man rodos ji ir kepa iki centre, nes budavo ir etikete IKI.
Pabandykit paieškoti dabar, manau turetu buti
Lavašo tikrai kartais nebūna, pvz. vakare. Man vieną kartą labai reikėjo, ir kaip tyčia, nebuvo nei Maximoj, nei Rimi. Ne dėl to, kad nemoku ieškoti Tiesiog greitai baigiasi tas lavašas, nes mūsų, jį megstančių daug Tačiau Iki beveik visada būna. Tik, man atrodo, kepa ne Iki, o tokia nedidelė bendrovė, armėniška, ta prasme šeimininkai - armėnai. Tik įdomu, kur jie kepa? Kiek žinau, reikalinga speciali krosnis.
Aš tai dariau tokį užkandį su lavašu. Lavašą aptepiau lydytu sūriu su lašiša, prie krašto išdėliojau juostelę iš rūkytos lašišos ir susukau. Vėliau, kai supjausčiau riekelėmis, lašiša gavosi per vidurį. Labai gražiai ir šventiškai atrodė.
O paprastą dieną, ne šventišką, darau taip. Apibarstau tarkuotu fermentiniu sūriu, galima su majonezu, per vidurį dedu rūkytą dešrelę, susuku ir į mikrobanginę. Sūris išsilydo, dešrelė išsikepa, ir gaunasi puikus karštas užkandis.
Ir dar vienas. http://www.supermama...dpost&p=3658947
Aš tai dariau tokį užkandį su lavašu. Lavašą aptepiau lydytu sūriu su lašiša, prie krašto išdėliojau juostelę iš rūkytos lašišos ir susukau. Vėliau, kai supjausčiau riekelėmis, lašiša gavosi per vidurį. Labai gražiai ir šventiškai atrodė.
O paprastą dieną, ne šventišką, darau taip. Apibarstau tarkuotu fermentiniu sūriu, galima su majonezu, per vidurį dedu rūkytą dešrelę, susuku ir į mikrobanginę. Sūris išsilydo, dešrelė išsikepa, ir gaunasi puikus karštas užkandis.
Ir dar vienas. http://www.supermama...dpost&p=3658947
O Šiauliuose ar aplamai kas nors matė lavašo???
Aš labai irgi norėčiau sužinoti ar Šiauliuose jo yra kur nors pirkti, čia tokie faini receptai labai norėčiau ir aš išbandyti.
Šią temą reikia pervadinti į "Kur nusipirkti lavašo?"
nes iš 13 puslapių radau tik kokius 4 receptus
taigi, čia dar vienas:
varškė,
česnakai,
žaluma,
virta vištiena,
grietinė,
riešutai
Papildyta:
ir dar vienas neblogas:
krabų lazdelės,
majonezas,
ferm.sūris,
virtis kiaušiniai,
žuvis (geriausia lašiša iš konservų)
į vieną masę visko maišyti NEreikia, o dėti taip, kad poto gautųsi t.t. sluoksniais.
nes iš 13 puslapių radau tik kokius 4 receptus
taigi, čia dar vienas:
varškė,
česnakai,
žaluma,
virta vištiena,
grietinė,
riešutai
Papildyta:
ir dar vienas neblogas:
krabų lazdelės,
majonezas,
ferm.sūris,
virtis kiaušiniai,
žuvis (geriausia lašiša iš konservų)
į vieną masę visko maišyti NEreikia, o dėti taip, kad poto gautųsi t.t. sluoksniais.
Lietuvoje neteko niekada jo pirkti, bet Rusijoj jis parduodamas ant kiekvieno kampo. As lavasa kepu pati.
500g kvietiniu miltu, druskos, vandens isega 6-8 lavasai
Reikia uzminkyti kieta tesla, ji minkoma ilgai(as minkau apie 15-20 min.) Po to reikia plonai iskocioti ir kepti ikaitusioj iki 220-250 laipsniu orkaitej 5-8 min
Skonis ir isvaizda niekuom nesiskiria nuo pirktino.
O idarui supjaustau plonom juostelem 200g nugarines arba ispjovos (galima naudoti farsa) uzmarinuoju
pora saukstu majonezo, cili pipiru, duskos, ipilu truputi aromatizuoto aliejaus su bazilikais(idaro iseina 3 porcijom)
Supjaustau siaudeliais paprika, morkas, svoguna pusmenuliais, pakepinu aliejuje, sudedu marinuota mesa, ipilu truputi vandens ir patroskinu ~15min(kol isgaruos vanduo)
Ant lavaso dedu troskinta mesa, suplesyta salotu lapa, pjaustyto pomidoro ir agurko, uzpilu vienu arbat. saukstelu majonezo ir susuku
Skanaus!
500g kvietiniu miltu, druskos, vandens isega 6-8 lavasai
Reikia uzminkyti kieta tesla, ji minkoma ilgai(as minkau apie 15-20 min.) Po to reikia plonai iskocioti ir kepti ikaitusioj iki 220-250 laipsniu orkaitej 5-8 min
Skonis ir isvaizda niekuom nesiskiria nuo pirktino.
O idarui supjaustau plonom juostelem 200g nugarines arba ispjovos (galima naudoti farsa) uzmarinuoju
pora saukstu majonezo, cili pipiru, duskos, ipilu truputi aromatizuoto aliejaus su bazilikais(idaro iseina 3 porcijom)
Supjaustau siaudeliais paprika, morkas, svoguna pusmenuliais, pakepinu aliejuje, sudedu marinuota mesa, ipilu truputi vandens ir patroskinu ~15min(kol isgaruos vanduo)
Ant lavaso dedu troskinta mesa, suplesyta salotu lapa, pjaustyto pomidoro ir agurko, uzpilu vienu arbat. saukstelu majonezo ir susuku
Skanaus!
O kiek vandens???
QUOTE(Anile @ 2006 08 25, 14:47)
O kiek vandens???
Manau reiktu kokios 2/3 stiklines, nes tesla turi buti kieta
nu zinot visa Kauna islaksciau ir niekur negavau lavaso blynu
QUOTE(tora @ 2006 10 07, 12:51)
nu zinot visa Kauna islaksciau ir niekur negavau lavaso blynu
taigi mūsų mažiuke iki visada būna
Vakar islandziojau sita tema, ieskodama fainu receptuku su lavasu, bet, deja, radau labai mazai. Teko eksperimentuoti, nes labai norejau padaryti salta uzkandi us lavasu.
Taigi, isejo skanus lavaso vyniotinis su lasisa
eksperimento eiga:
paemiau varskes su zolytem, idejau maskapones surio (manau galima imti daugiau varskes ir deti giretines, kad tepama mase gautusi), majonezo, isspaudziau i ta mase citrinos, ispaudziau cesnako. ant lavaso laksto istepiau gauta mase (kuo mase standesne, tuo geriau - neisbegs, graziau atrodys). pripjausciau gausiai svieziu krapu, juos sutryniau su citrinos sultimis ir truputeliu druskos. Krapus tolygiai isbarsciau ant mase istepto lavaso. Tuomet dejau plonom plonom riekeles supjaustytos rukytos lasisos gabalelius (manau, tiktu ir sudyta). Tik lasisos nepadauginkit, nes bus persuru
viska vis paspausdama susukau i vyniotini, ikisau i saldytuva keletui valandu. Istraukus supjausciauir pateikiau ragavimui. eksperimentas pavyko tikrai neblogai
Manau, kad tuo paciu principu, keiciant prieskonius, o vietoj lasisos dedant kokia mesyte, ar tas pacias krabu lazdeles, taip pat galima gauti puikia uzkanda.
Eksperimentuokit
Taigi, isejo skanus lavaso vyniotinis su lasisa
eksperimento eiga:
paemiau varskes su zolytem, idejau maskapones surio (manau galima imti daugiau varskes ir deti giretines, kad tepama mase gautusi), majonezo, isspaudziau i ta mase citrinos, ispaudziau cesnako. ant lavaso laksto istepiau gauta mase (kuo mase standesne, tuo geriau - neisbegs, graziau atrodys). pripjausciau gausiai svieziu krapu, juos sutryniau su citrinos sultimis ir truputeliu druskos. Krapus tolygiai isbarsciau ant mase istepto lavaso. Tuomet dejau plonom plonom riekeles supjaustytos rukytos lasisos gabalelius (manau, tiktu ir sudyta). Tik lasisos nepadauginkit, nes bus persuru
viska vis paspausdama susukau i vyniotini, ikisau i saldytuva keletui valandu. Istraukus supjausciauir pateikiau ragavimui. eksperimentas pavyko tikrai neblogai
Manau, kad tuo paciu principu, keiciant prieskonius, o vietoj lasisos dedant kokia mesyte, ar tas pacias krabu lazdeles, taip pat galima gauti puikia uzkanda.
Eksperimentuokit