

Papildyta:
Va ka as radau, bet gal kas turi savo firmini receptuka sausainiu kaledoms

Sausainukai "Kalėdų žvaigždelės"
Gaminimo laikas:200 min.
INGREDIENTAI:
Pagrindiniai:
Cukrus:1 stiklinė (smulkaus)
Kiaušiniai:2 vnt.
Miltai:0,5 stiklinės
Sviestas:0,75 stiklinės (ištirpintas)
Kepimo milteliai:1 šaukštelis
Vanilinis cukrus:1 šaukštelis
Marmaledas:2-3 šaukštai
Nepagrindiniai:
Spalvoti "žirniukai" pyragams puošti:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukrų išmaišyti svieste iki vientisos masės. Sudėti kiaušinius, vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Tešlą įdėti į šaldytuvą ir palaikyti apie 3 valandas. Stalą pabarstyti miltais, iškočioti tešlą ir iš jos išpjaustyti žvaigždutes. Sausainukų viršų patepti plaktu kiaušinių arba tirpintu sviestu. Žvaigždutes pabarstyti "žirniukais". Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 6-8 minutes. Iškepus sausainukus atvėsinti ir suklijuoti marmaledu
Papildyta:
Šaltmėtinės eglutės
Ingredientai:
g sviesto
3
1 cukraus
3 šaukštai kokoso drožlių
1 sumalta citrinos žievelė
300-350 g miltų
1 šaukštelis miltelių milteliai)
1 pakelis vanilinio cukraus
3 baltymai
stiklinės miltinio cukraus
5-7 šaukštai mėtų
konditerinių
Gaminimas:
Iš tešlai skirtų užminkome trapią tešlą su 30 min. ją palaikome
Iš tešlos iškočiojame 4 mm tešlos lakštą.
Iš popieriaus pasiruošiame eglutės trafaretą ir jį uždėję tešlos išpjauname eglutės formos
Juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje temperatūroje apie 15 min.
Tuomet suplakame su miltiniu cukrumi iki putų.
2 šaukštus glajaus atidedame, o įmaišome mėtų sirupą ir aptepame sausainius bei pravėrę dureles džioviname aukščiausioje lentynoje.
Atvėsusius sausainius baltyminio glajaus taškeliais, į įspaudžiame konditerinius karoliukus.
