Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai keksiukai

Kepiau Negriuko keksą, pagal Rugiagėlės receptą. Labai ačiū, kad dalinatės, išties labai labai skanus.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 05, 15:22)
Kepiau Negriuko keksą, pagal Rugiagėlės receptą. Labai ačiū, kad dalinatės, išties labai labai skanus.


4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyna su sijonu @ 2010 11 03, 01:50)

sveikos panelytės, o gal galite pasakyti kokį receptuką to glajaus? noriu kad tas glajus tvirtas būtų ir standžiai laikytusi, neišskystų g.gif ? būsiu labai dėkinga už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rožinė: 05 gruodžio 2010 - 19:48
QUOTE(Rožinė @ 2010 12 05, 19:47)
sveikos panelytės, o gal galite pasakyti kokį receptuką to glajaus? noriu kad tas glajus tvirtas būtų ir standžiai laikytusi, neišskystų g.gif ? būsiu labai dėkinga už atsakymą  4u.gif


Tai galetu buti aisingas (baltymas, cukraus pudra, rugstele), sokoladinis ganasas (uzkaitinta grietinele, istirpintas joje sokoladas, atvesinta, gerai atsaldyta ir isplakta), gali but grietinele... aisingas butu pats tvirciausias, ir negendantis ilgai, ta prasme, kad galima kamb temp laikyt.
Atsakyti
Rugiagele, kodel man Jusu negriukas labai graziai visad iskyla, o paskuo visa ta kupra susileidzia??? jau 3 kartus kepiau-visada tas pats. Gal orkaites negalima atidarinet, gal per skysta tesla? ir maziukus keksiukus kepiau is tos teslos- tas pats doh.gif nuleist ranku nenoriu, nes jis man laaaaaaabai skanus- noriu tokio, iskilusio, persprogusio essen.gif:
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 05, 22:02)
Tai galetu buti aisingas (baltymas, cukraus pudra, rugstele), sokoladinis ganasas (uzkaitinta grietinele, istirpintas joje sokoladas, atvesinta, gerai atsaldyta ir isplakta), gali but grietinele... aisingas butu pats tvirciausias, ir negendantis ilgai, ta prasme, kad galima kamb temp laikyt.

labai ačiū jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksiuke @ 2010 12 05, 23:05)
Rugiagele, kodel man Jusu negriukas labai graziai visad iskyla, o paskuo visa ta kupra susileidzia??? jau 3 kartus kepiau-visada tas pats. Gal orkaites negalima atidarinet, gal per skysta tesla? ir maziukus keksiukus kepiau is tos teslos- tas pats  doh.gif nuleist ranku nenoriu, nes jis man laaaaaaabai skanus- noriu tokio, iskilusio, persprogusio essen.gif:


Zinok man tas pats buna. Keksa dideli tai kepu apverciamoj formoj, tai man tinka, kai taip pasidaro, bet kepiau keksiukus, tai irgi iskilo, ir susileido, bet gavosi skanus. Siaip sako, kad idejus miltus, arba baltymus, reikia nedaug maisyti, tik persukt saukstu. Ir atidarinet orkaites daznai negalima, geriau atidaryt tada, kai matai kad jau iskilo, ir praejo ne maziau 40 minuciu.. mano apie valanda kepa, ziurint kokio dydzio forma.
Atsakyti
Ir as isbandziau rugiageles negriuku recepta! tiesiog pasakiski, visiems kurie ragavo labai labai patiko! smile.gif)

user posted image


Atsakyti
Kartais namuose lieka nesunaudoto jogurto, tad jo sunaikinimui, siūlau
Jogurtiniai keksiukai
1 indelis jogurto, neišmetame, jis bus matavimo indas (gali būti bet kas stiklinė, puodukas)
2-1,5 indeliai cukraus (skonio reikalas),
3/4 indelio aliejaus,
3 kiaušiniai,
3 indeliai miltų,
0,5 pokelio kepimo miltelių ( aš dedu 1,5 a.š.)
Gaminimas, viską sumaišai ir kepi,
Temperatūra 200 laipsnių, apie 20 min
Vietoje cukraus fruktozė
user posted image
Apibarstyti perliniu cukrumi
user posted image
Atsakyti
Laba diena, keksiuku kepejos smile.gif As pradedanti kepeja, taigi bandziau kepti keksa neseniai nupirktoj silikoninej kekso formoj, iskilo toks klausimas: ar jus tepate kuo nors ta forma, nes man stipriai prisvylo prie dugno. Ir kitas klausimas: jei forma tokia, kad paskui reikia keksa apverst, o jis iskila, tai paskui kaip apverciat? ant nelygaus dugno? o gal apipjaustot kazkiek? Aciu labai uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
cia nemano receptas,mano drauge kepa siuos keksiukus- tikrai skanus, beto siame recepte yra ir kremo receptas irgi labai skanus,.....

O prireiks mums...
60g tikrojo sviesto (minkšto)
3/4 puodelio cukraus
2 nemaži kiaušiniai
1/2 (100ml) pieno
žiupsnelis cinamono
2 prinokę, minkšti bananai
1 nubrauktas a.š. valg. sodos
1 puodelis kvietinių miltų

Kremui:
180g minkšto sviesto
200g cukraus pudros
žiupsnelis citrn. rūgšties
4-5 v.š. pieno
2 v.š. mėtų sirupo
šokolado drožlių arba pabarstukų



Pirmiausia minkštą (kambario temperatūroje atšildytą) sviestą išsuksime drauge su cukrumi. Tada įmušime kiaušinius (baltymų neatskirsime) ir išsuksime iki vientisos masės. Bananus nuplausime, nulupsime, sutrinsime šakute iki košės, įdėsime į tešlą, įbersime cinamono žiupsnelį (žiupsnelis tai nepilnas, nubrauktas šaukštelis, maždaug), išmaišysime, supilsime 1/2 puodelio pieno. Į išsuktą tešlą dar galit įlašinti esencijos. Įdėkite šaukštelį (nubrauktą) valgomosios sodos, įmaišyti į tešlą ir iškart supilti miltus. Taip paruoštą masę pilti į popierinius krepšelius, įdėtus į skardą. Pašauti orkaitėn, kepti 160 laispnių temperatūroje kokias 25-30min.

Pastaba: as vietoje sodos dejau kepimo miltelius ir vietoje metu sirpo pyliau braskiny smile.gif))

Pameginkit smile.gif
Atsakyti
sveikos
na ka, arteja Kaldos ir mes su vyru sugalvojom, kad vietoj materealiu dovanu, prikepsim visiems keksiuku su ivairiausiais idarais ir graziai supakave, padovanosim. Na ka, susiradom receptu ir sian meginom, bet, nors keksiukai skanus, bet jie neiskilo, kaip kad noretus.. man taip noris issiputusiu, didele galva, keksiuku. Kaip manot, kodel neiskilo?
receptas paprastas@
2 kaiusiniai
4 v. saukstai jogurto
200 gr miltu
1.2 arbat s. kepimo milteliu
50 ml pieno
75 gr sviesto
6 v saukstai cukraus

viska dariau labai krupsciai, net patarimas, kad birius produktus su skystais ismaisyt atsargiai ir iki 7 kartu, man nepadejo, nes neissimaise taip greitai, o ir tesla labai tirsta gavos.
Gal jums kils ideju, kodel viskas taip?
kaledoms matyt rinksimes kita recepta

aciu 4u.gif
Atsakyti