Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai keksiukai

Sveikos,


kepiau keksą,pailgoje formoje,iškepė viskas gerai,bet....kuomet išėmiau iš orkaitės pats viduriukas truputį ilinko.
Noriu ,kad pasidalintume savo patirtimi,kokia buvo priežastis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*VaniLLa Sky* @ 2011 04 20, 22:02)
Kotrynos keksas

Aš vakar šitą išbandžiau ax.gif  Nerealus 4u.gif  labai lengvai pagaminamas ir dar lengviau suvalgomas thumbup.gif Aš vietoj razinų dėjau džiovintų popajų gabaliukų, Vėlykos kepsiu tokį pat, tik atskirisiu į dvi dalis, į vieną - tas pačias papjas, o į kita kakavos, ir sluoksnius lengvai permašysiu, kad gautųsi margas. Siūlau išbandyti, tikrai nenusilvilsit wub.gif  rolleyes.gif

atnešu šį posta iš ,,naminių pyragų" temos.
kepiau šį keksą. iš tikrųjų nerealus.
Atsakyti
QUOTE(Jurginė @ 2011 05 01, 08:50)
atnešu šį posta iš ,,naminių pyragų" temos.
kepiau šį keksą. iš tikrųjų nerealus.


issikepiau si isgirta keksa,skanus smile.gif tik man kepimo laikas neatitiko su nurodytu recepte...as kepiau pusvalandi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurginė @ 2011 05 01, 09:50)
atnešu šį posta iš ,,naminių pyragų" temos.
kepiau šį keksą. iš tikrųjų nerealus.


O man Kotrynos Keksas, tai neblogas, bet vistik dar ne tas receptas kurio noriu (dičkė sakė, negali daryt tokį kaip rugiagėlės Negriuką tik nedėt kakavos lotuliukas.gif ) - noriu tokio kekso recepto, kaip kad ir Maximoj pardavineja jų kepamą blush2.gif vat toks budavo ir mano vaikystėj paradavinėjams, toks geltonas tongue.gif , ne lengvas, ne purus, bet su daug razinų. Kas ten žadėjo receptą duot g.gif
Atsakyti
radau puslapeli su keksiuku papuosimais, nerealus is tikruju
user posted image

skaitancioms angliskai- dar rasite ir receptuku.....

http://domesticgodde...;max-results=20


p.s. cia galima rasti ir kaip pasidaryti dekoratyvius krepselius keksiukams
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaja: 06 gegužės 2011 - 07:52
QUOTE(davija @ 2011 05 05, 18:26)
O man Kotrynos Keksas, tai neblogas, bet vistik dar ne tas receptas kurio noriu (dičkė sakė, negali daryt tokį kaip rugiagėlės Negriuką tik nedėt kakavos lotuliukas.gif ) - noriu tokio kekso recepto, kaip kad ir Maximoj pardavineja jų kepamą blush2.gif vat toks budavo ir mano vaikystėj paradavinėjams, toks geltonas tongue.gif , ne lengvas, ne purus, bet su daug razinų. Kas ten žadėjo receptą duot  g.gif


Siūlau šitą: keksas su razinomis

bandytas tūkstantį kartų ir visada pavykstantis. Receptas, kaip aš sakau "tarybinis" hihihi.gif

Keksas su razinomis

200 g sviesto
300 g miltų
200 g cukraus
3 g sodos*
4 kiaušiniai
200 g razinų
vanilino**
15 g miltinio cukraus (1 šaukštas)

* sodą pakeičiau 2 šaukšteliais kepimo miltelių.
** įlašinau kelis lašelius vanilės esencijos.

Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir milteliniu cukrumi (cukraus pudra). Sumaišykite su cukrumi. Iki purios masės išsukite kambario temperatūros sviestą. Į išsuktą sviestą muškite po vieną kiaušinį, dėkite vieną šaukštą miltų ir sukite iki purios masės. Taip sukite tol, kol sudėsite visus produktus (kai sumušu kiaušinius, miltus taip pat beriu po vieną šaukštą ir suku - reikia, kantrybės, bet masė gaunasi labiau vientisa, o keksas - puresnis). Nuplautas ir nusausintas razinas sumaišykite su šaukštu miltų ir įmaišykite į paruoštą tešlą. Kekso formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir pakratykite, kad miltai priliptų prie visų sienelių. Sukrėskite tešlą ir pašaukite į 200 C temperatūros orkaitę. Kepkite 1- 1,5 val. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - jei tešla nelimpa prie pagaliuko, traukite lauk. Neišėmę iš formos atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada keksą išverskite, pabarstykite cukraus pudra.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2011 05 05, 19:26)
O man Kotrynos Keksas, tai neblogas, bet vistik dar ne tas receptas kurio noriu (dičkė sakė, negali daryt tokį kaip rugiagėlės Negriuką tik nedėt kakavos lotuliukas.gif ) - noriu tokio kekso recepto, kaip kad ir Maximoj pardavineja jų kepamą blush2.gif vat toks budavo ir mano vaikystėj paradavinėjams, toks geltonas tongue.gif , ne lengvas, ne purus, bet su daug razinų. Kas ten žadėjo receptą duot  g.gif

Sveiki, kepiau ir as Kotrynos keksa, tiksliau dariau mazus keksiukus, skanu, bet noretusi minkstesniu, toks jausmas kad pagal recepta miltu per daug, o gal kad mazi, tai taip ir gaunas g.gif , ieskau ir as keksiuku recepto skanaus, kad butu minksti, gal kas pasidalins savo ziniomis 4u.gif
Atsakyti
man Kotrynos keksas gavosi tikrai minkstas,o miltu dejau tiek kiek recepte nurodyta...bet man jame dar kazko truksta,kazko tokio,kad tikrai sakyciau mmm...,gal kita karta razinas kokiame brendyje reiks pamirkyti g.gif turetu pagerint skoni...
Atsakyti
dar vienas tinklapis su keksiuku papuosimais
http://call-me-cupcake.blogspot.com
user posted image

galima rasti ir receptuku
Atsakyti
sveikos,
aš šiandien šituos kepiau http://littleworld-s.../na-ir-kas.html bigsmile.gif
kol karšti buvo, tai labai rugštūs, bet kai pravėso rugštumas dingo bigsmile.gif
tik galvoju, gal tuos rabarbarus pamirkyt tarkim sirupe prieš tai reikėtų.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyteee: 08 gegužės 2011 - 23:11
QUOTE(saulyteee @ 2011 05 09, 00:10)
sveikos,
aš šiandien šituos kepiau http://littleworld-s.../na-ir-kas.html  bigsmile.gif 
kol karšti buvo, tai labai rugštūs, bet kai pravėso rugštumas dingo  bigsmile.gif 
tik galvoju, gal tuos rabarbarus pamirkyt tarkim sirupe prieš tai reikėtų.. g.gif

Su rabarbarais-rūgštoki man patiktų, bet ar jie iškepę nesusmuko, nes tešla turėtų būti skysta (sviestas išlydytas ir pilasi pieno)? Kiek jų gaunasi? pagal nuotrauką 10 vnt? Ir ar tiek daug rabarbarų nesusmukdė jų? O ar nuo imbiero nesigavo labai specifiniai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 05 09, 11:59)
Su rabarbarais-rūgštoki man patiktų, bet ar jie iškepę nesusmuko, nes tešla turėtų būti skysta (sviestas išlydytas ir pilasi pieno)? Kiek jų gaunasi? pagal nuotrauką 10 vnt? Ir ar tiek daug rabarbarų nesusmukdė jų? O ar nuo  imbiero nesigavo labai specifiniai?  g.gif


Nesusmuko.Tešla nesigavo labai skysta,tirštenė nei blynams tešla. Lengvai kabinosi su šauštu, nebėga. sakyčiau vos ne kaip grietinės tipo buvo. Gaunasi jų 12vnt. (tiek kiek ir tradicinės formelėse yra). Toks rabarbarų kiekis nieko blogo jiem nepadarė, o ir razinų dėjau daugiau. O vat nepaminėjau, bet imbiero neturėjau, tai ir nedėjau. 4u.gif
Atsakyti