Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai keksiukai

Merginos, ar esat gamine Sonatinos uogu-grietines keksiukus su bananais? Esu su visokiom uogom isbandzius, su obuoliais ir tt. Bet su bananais dar nebandziau g.gif
Atsakyti
QUOTE(sun_shine @ 2011 08 18, 22:36)
Merginos, ar esat gamine Sonatinos uogu-grietines keksiukus su bananais? Esu su visokiom uogom isbandzius, su obuoliais ir tt. Bet su bananais dar nebandziau g.gif


su bananais esu kepusi tik banana bread, kazkas panasaus i keksa. gavosi labai slapias, minkstas ir skanus!
Atsakyti
QUOTE(Myciute @ 2011 08 19, 09:19)
su bananais esu kepusi tik banana bread, kazkas panasaus i keksa. gavosi labai slapias, minkstas ir skanus!

O gal yra toks receptas keksiukams g.gif ? Na,kaip banana bread 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Beža @ 2011 08 19, 10:46)
O gal yra toks receptas keksiukams g.gif ? Na,kaip banana bread 4u.gif


manau, kad pagal bananu duonos recepta galima daryti ir keksiukus smile.gif supili i formytes ir kepi. As tik formyciu keksiuku neprisiruosiu nusipirkti. bet jei tureciau, vieni is pirmu keskiuku butu su bananais. nu man lb patiko tas minkstas, dregnas skonis smile.gif as dar nuo saves buvau idejusi kondensuoto pieno (mazai turejau cukraus) ir siek tiek aviziniu dribsniu. tai gavosi tikra bananu duonele smile.gif nu tikrai lb skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2011 08 18, 22:25)
spec. rezimo nereikia, bet nesuprantu kodel tau taip atsitinka, pabandyk pravesusi keksa ideti i maiseli, tada suminkstes virsus 4u.gif


Ačiū už patarimą, kitu kepimu būtinai išbandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blondaj @ 2011 08 19, 11:50)
Ačiū už patarimą, kitu kepimu būtinai išbandysiu  4u.gif


Aš manyčiau, kad Jūsų bėda - kepimo temperatūroje. gal orkaitė kaitresnė, todėl paviršius keksiukų greitai sukietėja. pabandykit sumažinti ir vos ilgiau pakepti.
Atsakyti
QUOTE(Myciute @ 2011 08 19, 11:15)
manau, kad pagal bananu duonos recepta galima daryti ir keksiukus smile.gif supili i formytes ir kepi. As tik formyciu keksiuku neprisiruosiu nusipirkti. bet jei tureciau, vieni is pirmu keskiuku butu su bananais. nu man lb patiko tas minkstas, dregnas skonis smile.gif as dar nuo saves buvau idejusi kondensuoto pieno (mazai turejau cukraus) ir siek tiek aviziniu dribsniu. tai gavosi tikra bananu duonele smile.gif nu tikrai lb skanu smile.gif

Reiks pamėgint,aš maniau,kad gal tešla bus per sunki,nekils keksiuko formelėj g.gif aš irgi ilgai ieškojau formelių,radau tokių didelių popierinių,laabai noriu mažyčių dabar g.gif
Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2011 08 19, 12:03)
Aš manyčiau, kad Jūsų bėda - kepimo temperatūroje. gal orkaitė kaitresnė, todėl paviršius keksiukų greitai sukietėja. pabandykit sumažinti ir vos ilgiau pakepti.

tikrai gali buti ir si problema
Atsakyti
Sveikos,

Klausykit, ar Jums taip nebuna - kai kepu keksiukus, man jie kazkaip negraziai "islipa" is formos ( i silikonines dedu popierinius krepsiukus). Ir iskyla beprotiskai tik vienas krastas. Bandziau ir maziau pilti teslos, bet nieko. Vieninteliai keksiukai graziai iskepe buvo Jusu, Neringa, citrininiai - sokoladiniai. Gal del kepimo milteliu - ju per daug? Bet visuomet dedu tiek, kiek nurodyta recepte g.gif
Atsakyti
user posted image

Reikia (10 keksiuku):
2 v.s. cukraus
1 kiausinio
2 v.s. kondensuoto pieno
2 v.s. apelsinu marmelado su zievelemis
50 ml pieno
0.5 a.s. kepimo milteliu

Cukru issukti su kiausiniu, sudeti kondensuota piena, marmelada ir supilti piena. Viska ismaisyti. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir persijotus sudeti i skysta keksiuku mase. Deti i formeles. Kepti ikaitintoje 175 C orkaiteje 20-30 min.
Atsakyti
sveikos,keksiukų ekspertės, smile.gif
labai tikiuosi sulaukti jūsų patarimų.nu,vis man neišeina tuos keksiukus iškepti,arba išbėga tešla iš formelių, bekepant(mąstau,gal miltų per mažai ir tešla per skysta g.gif ),o jei ir gaunasi,tai būna labai viršus kietas(gal per ilgai kepu???) ax.gif
Noriu paklausti,kokia aplamai tešla turi būti,ar skystesnė,ar priešingai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikka: 11 rugsėjo 2011 - 20:48
QUOTE(vikka @ 2011 09 11, 21:44)
sveikos,keksiukų ekspertės, smile.gif
labai tikiuosi sulaukti jūsų patarimų.nu,vis man neišeina tuos keksiukus iškepti,arba išbėga tešla iš formelių, bekepant(mąstau,gal miltų per mažai ir tešla per skysta g.gif ),o jei ir gaunasi,tai būna labai viršus kietas(gal per ilgai kepu???) ax.gif
Noriu paklausti,kokia aplamai tešla turi būti,ar skystesnė,ar priešingai?


Siaip keksiuku tesla turetu buti tirsta. Bent dazniausiai taip buna. Vos eina maisyti. Nors mano Negriuko, tai skysta tesla. I formeles reik pilti 2/3 formeles. Tai yra, daugiau nei puse. Kepti pagal rekomendacijas, bet dazniausiai turbut reikia kepti ant vidutines kaitros.
Atsakyti