Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 02, 16:04)
Aš bandysiu daryt taip: iš vakaro pasimarinavau vištos blauzdelių (citrina, česnakas, prieskoniukai, truputis sojos). Dabar eisiu užsiminkyt tešlą bandelėms. Darysiu pagal Sonatinos bandelių receptą, tik cukraus mažiau dėsiu. Pasikepinsiu truputį svogūniuko su kokiais krapais, gal dar kmynų truputį įdėsiu. Tada darysiu bandeles, kaip kad su cinamonu darau (išsikočiosiu lakštą, pridėsiu tų svogūnų, suvyniosiu ir supjaustysiu). Į kepimo indą dėsiu bandelė/blauzdelė/bandelė/blauzdelė ir t.t  biggrin.gif  Tiesa, indą patepsiu trupučiu aliejaus. Paliksiu nedidelius tarpelius. Tada dar uždengusi truputį pakildinsiu. Prieš kepant bandeles aptepsiu tryniu+1 š. pieno, apibarstysiu kmynais. Dėsiu į 180 laips. orkaitę ir kepsiu apie 40 min. turbūt  g.gif  Na, žiūrėsiu, kaip ten keps, kad bandelės nesusviltų. Juk vištą irgi panašiai kepam  g.gif  Tiesa, dar truputį vandenuko įpilsiu į skardelę. Tikiuosi, kad bus skanu smile.gif


parašykit, kaip sekėsi
man tas kepimo laikas toks įtartinas, nes bandeles aš kepu 18 min, o vištos kulšeles beveik valandą g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 02, 16:11)
parašykit, kaip sekėsi
man tas kepimo laikas toks įtartinas, nes bandeles aš kepu 18 min, o  vištos kulšeles beveik valandą  g.gif

Nedidelės ten pas mane tos blauzdelės. O ir pamarinuotos jos, tai greičiau keps g.gif Na, bandelės tai gal ir ne 40 min. kepa, bet, kaip nataliuncikė sako, jos gi ne sausai keps, tai tikiuosi, kad nesudegs smile.gif Blogiausiu atveju, aš jas anksčiau ištrauksiu g.gif
Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 02, 16:08)
LinaGustė,kiaušiniu tepkit prieš kepimo pabaiga maždaug 15min

Ačiū bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 02, 17:15)
Nedidelės ten pas mane tos blauzdelės. O ir pamarinuotos jos, tai greičiau keps  g.gif  Na, bandelės tai gal ir ne 40 min. kepa, bet, kaip nataliuncikė sako, jos gi ne sausai keps, tai tikiuosi, kad nesudegs  smile.gif  Blogiausiu atveju, aš jas anksčiau ištrauksiu  g.gif
Papildyta:

Ačiū  bigsmile.gif

Aš dėčiau kepti vištą ir tik likus 20 min iki kepimo pabaigos sudėčiau bandeles. Kaip suprantu gaunasi sotus, riebus, kaloringas ir nesveikas maistas smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 11 02, 16:56)
Aš dėčiau kepti vištą ir tik likus 20 min iki kepimo pabaigos sudėčiau bandeles. Kaip suprantu gaunasi sotus, riebus, kaloringas ir nesveikas maistas  smile.gif .

Ar taip, ar taip ta kepta višt kaloringa tongue.gif O valgysim be jokio papildomo garnyro (apart agurką). O šiaip esmė tų bandelių ta, kad jos kepa sultiny, tai dėti jas vėliau kaip ir nelabai yra prasmės. g.gif
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2010 11 02, 15:13)
Koks grozis  bigsmile.gif  Cia orkaiteje kepta? Kuo apibarstyta?


taip, kepiau orkaitėje špižiniam inde biggrin.gif O viršus apibarstytas sezamo sėklomis ir juodgrūde ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 02, 17:01)
Ar taip, ar taip ta kepta višt kaloringa  tongue.gif  O valgysim be jokio papildomo garnyro (apart agurką). O šiaip esmė tų bandelių ta, kad jos kepa sultiny, tai dėti jas vėliau kaip ir nelabai yra prasmės.  g.gif


Man iskepe viskas kartu, bandeles siek tiek labiau parudo.
O vista reiketu ilgiau marinuoti, ir kazkiek palaikyti majoneze, tada minkstesne buna.
Ir aisku, kad cia kcal bomba biggrin.gif mano vyrai tai kirto lapsedami ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 11 02, 18:22)
Man iskepe viskas kartu, bandeles siek tiek labiau parudo.
O vista reiketu ilgiau marinuoti, ir kazkiek palaikyti majoneze, tada minkstesne buna.
Ir aisku, kad cia kcal bomba  biggrin.gif  mano vyrai tai kirto lapsedami  ax.gif

Na, aš be majonezo marinavau, tik su citrina/česnaku/soja/prieskoniais. Šiaip kiek kartų taip marinuoju, niekada ji kieta nebūna schmoll.gif O ir laikiau parą laiko. Aj, na, kaip gausis, taip, vis tiek bus skanu smile.gif Einu bandelių formmuot, nes tešla jau pakilo. Pasidalinsiu įspūdžiais po visko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2010 11 01, 20:11)
Bandysiu vezt i Maxima. Arba tiesiai i garantini. Ziuresim, kas gausis. Aciu labai visoms  smile.gif

Gal galėtumei pasakyti kokioje maxsimoja pirkai.Aš čia prisiskaičiau forume kaip jūs viską kepate ir aš užsinorėjau.
Šiandien vaikščiojau po parduotuves prisižiūrėjau visokių duonkepių,susisuko galva ir dabar galvoju kokią nusipirkti.Nelabai supratau kodėl tos kainos taip stipriai skiriasi.
Atsakyti
Sveikutės,
pasiskaičiau jūsų, ir išbaidžiusi tinginius ėjau savo ruginės minkyti... pagaliau po metų kepimo atitaikiau ruginės tešlos kaip čia sakyti - sunkumą, tankumą, žodžiu, miltų ir vandens santykį. Žiūrėsim, kad tik neprisikalbėčiau. O receptas paprastas - kepimo formai 400 ml vandens, 6 VŠ raugo (dedu iš akies), ir po to viso kito - ty miltų, druskos, medaus, salyklo, (šiandien dėjau ir kvietinių miltų 550C), sezamų, dž. vaisių, saulėgrąžų etc. O kiek laiko minkot ruginę? Aš paminkau kelias minutes ir dedu, gal ilgiau reikėtų, bet dažniausiai sąlygos neleidžia.

Šviesiai duonutei šis receptukas man patinka Lengvai paruošiama duona, bet gal šiąnakt jau eisiu pas savo pupuliukus miegot.

Skanios jums (ir man) duonelės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2010 11 02, 21:18)
Gal galėtumei pasakyti kokioje maxsimoja pirkai.Aš čia prisiskaičiau forume kaip jūs viską kepate ir aš užsinorėjau.
Šiandien vaikščiojau po parduotuves prisižiūrėjau visokių duonkepių,susisuko galva ir dabar galvoju kokią nusipirkti.Nelabai supratau kodėl tos kainos taip stipriai skiriasi.



Yra Akropolio ir bazej tos akcijines duonkepes. maniske jau garantiniam, po poros dienu zinosiu, kas ten jai yr
Atsakyti
Laba visoms kepėjoms 4u.gif Kas skaitot rusiškai ir jei domina, turiu parsisiuntus knygą "Kepame naminę duoną, pyragus ir bandeles (receptai orkaitei). rašykit į AŽ savo elektroninius, atsiųsiu. Dar reikėtų pasiknist po savo parsisiųstų knygų lobynus- lyg dar kažko turėjau apie duonas ir pyragus- ale parsisiųst laiko užteko, o paskaityt jau ir nebelieka lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutės, šiandien kepiau forminius batonus. Pasaka, kaip skanu... ir beja labai paprasta, pradedančiosioms kaip tik smile.gif
Batoniukai:
500g miltų kvietinių
300ml šilto vandens
20g šviežių mielių, arba 1 šaukštas sausų.
10gr (arb. š. cukraus) dėkite pagal skonį, jei mėgstat saldžiau - daugiau.
10gr druskos ( irgi pagal skonį)
25ml (3 šaukštai aliejaus)

Cukrų ir mieles ištirpinti šiltame vandenyje ir supilti į miltus. Užminkyti ( gali lipti prie rankų, bet neskubėt pilti miltų, minkant tešla gerės, miltų vos vos papildomai pasibarstyti.) Pakildinti gerai. Pakils bent dvigubai ar daugiau. Tada įberti druskos ir aliejų, perminkyti - tešla bus labai elastinga ir maloni. padaryt du mažiukus batoniukus ir įdėti į riebalais pateptas ir kep. popierium išklotas formines blėtutes. Tešlą palygint, kad kraštai užsipildytų. Aš naudoju tokias nedideles pailgas keksines, jei turit tik vieną ir ilgą - daryt vieną batoniuką. Ant viršaus dar pribarsčiau sezamų ir vėl palikau kilti. Turi gerokai padaugėti.
Kai pakyla - šauti į 210laipsn. įkaitintą orkaitę ir kepti, kol paruduos. Čia apie 20-25min.
Kaip jau pirmiau rašiau - cukrų ir druską dėti pagal norą. Maniškiai gavosi tokie tradiciniai - nesijaučia nei saldumas, nei sūrumas. Kas mėgsta pikantiškiau - jūsų fantazija smile.gif
Atsakyti