Dziovintus vaisius naudoju placiai:sekmadieniais kepu paukstiena,o salia-garnyras(ryziai su dziovintais vaisiais).Be galo skanu.Taip pat kartais pamaisymui darau kotletus,i kuriuos imaisau tai slyvu,tai abrikosu,tai smulkintu obuoliuku.Saldzia sriuba verdu su vaisiais,razinomis,saulegrazomis ir makaronais.Paukstienos slegtainius darau skirtingais vaisiais,karka taip pat.Mano seimynai labai visur jie tinka.
Turėjau kažkur receptą kaip pasidaryti "saldainiukus" iš džiovintų vaisių, bet neturėjau mėsmalės... O dabar turiu mėsmalę bet neberandu recepto
Kol dar nežinojau, kad recepto neturiu, išsimirkinau vaisių, sumaliau mėsmale. O tada bandžiau masę po mažą šaukštelį apvolioti kokoso drožlėse, bet vis tiek labai minkšti rutuliukai buvo... Galiausiai sutepėm ant sveikuolių riekelių ir į lietinius blynus sudėjom - labai skanu buvo
Bet to recepto tai gaila... Gal vaisių nereikėjo tiek mirkyti, kad būtų kietesni?
Be to man labai skanūs krišnaitų sezamo rutuliukai (kokosiniai tai per saldūs), gal kas žinot kaip juos pasigaminti?
Ir gal žinot kur sezamo sėklų galima nusipirkti?
Kol dar nežinojau, kad recepto neturiu, išsimirkinau vaisių, sumaliau mėsmale. O tada bandžiau masę po mažą šaukštelį apvolioti kokoso drožlėse, bet vis tiek labai minkšti rutuliukai buvo... Galiausiai sutepėm ant sveikuolių riekelių ir į lietinius blynus sudėjom - labai skanu buvo
Bet to recepto tai gaila... Gal vaisių nereikėjo tiek mirkyti, kad būtų kietesni?
Be to man labai skanūs krišnaitų sezamo rutuliukai (kokosiniai tai per saldūs), gal kas žinot kaip juos pasigaminti?
Ir gal žinot kur sezamo sėklų galima nusipirkti?
QUOTE(Raideles @ 2005 04 21, 16:54)
Turėjau kažkur receptą kaip pasidaryti "saldainiukus" iš džiovintų vaisių, bet neturėjau mėsmalės... O dabar turiu mėsmalę bet neberandu recepto
Kol dar nežinojau, kad recepto neturiu, išsimirkinau vaisių, sumaliau mėsmale. O tada bandžiau masę po mažą šaukštelį apvolioti kokoso drožlėse, bet vis tiek labai minkšti rutuliukai buvo... Galiausiai sutepėm ant sveikuolių riekelių ir į lietinius blynus sudėjom - labai skanu buvo
Bet to recepto tai gaila... Gal vaisių nereikėjo tiek mirkyti, kad būtų kietesni?
Be to man labai skanūs krišnaitų sezamo rutuliukai (kokosiniai tai per saldūs), gal kas žinot kaip juos pasigaminti?
Ir gal žinot kur sezamo sėklų galima nusipirkti?
Kol dar nežinojau, kad recepto neturiu, išsimirkinau vaisių, sumaliau mėsmale. O tada bandžiau masę po mažą šaukštelį apvolioti kokoso drožlėse, bet vis tiek labai minkšti rutuliukai buvo... Galiausiai sutepėm ant sveikuolių riekelių ir į lietinius blynus sudėjom - labai skanu buvo
Bet to recepto tai gaila... Gal vaisių nereikėjo tiek mirkyti, kad būtų kietesni?
Be to man labai skanūs krišnaitų sezamo rutuliukai (kokosiniai tai per saldūs), gal kas žinot kaip juos pasigaminti?
Ir gal žinot kur sezamo sėklų galima nusipirkti?
as gaminau ir labai liux gavosi
tikrai mirkyti nereikia, as kad pigiu dariau is razinu ir slyvu ir biskucio abrikosu. labai sunku malti, nes vaisiai kieti ir labai lipnus + kepintu riesutu. kepinti butinai, tada skaniau, tada visa mase perminkyti ir daryti rutuliukus ir volioti kokoso drozlese ir sezamo seklose. labai skanu, labai saldu, nedaug reikia ir labai uzsisaldziuojama
tik as tai vaisius ir riesutus maliau pakaitomis, tada malimo masinele neuzsikemsa nuo vaisiu
QUOTE(Raideles @ 2005 04 21, 16:54)
Kol dar nežinojau, kad recepto neturiu, išsimirkinau vaisių, sumaliau mėsmale. O tada bandžiau masę po mažą šaukštelį apvolioti kokoso drožlėse, bet vis tiek labai minkšti rutuliukai buvo... Galiausiai sutepėm ant sveikuolių riekelių ir į lietinius blynus sudėjom - labai skanu buvo
Bet to recepto tai gaila... Gal vaisių nereikėjo tiek mirkyti, kad būtų kietesni?
Ir gal žinot kur sezamo sėklų galima nusipirkti?
Bet to recepto tai gaila... Gal vaisių nereikėjo tiek mirkyti, kad būtų kietesni?
Ir gal žinot kur sezamo sėklų galima nusipirkti?
pabandyk truputį medaus įdėti, tada gerai sulips. o sezamų pakučiais tai būna prie prieskonių, sveriamų - prie džiovintų vaisių. nors sveriamų tai kokioj Norfoj ar Saulutėj nerasi, paskutinįkart pirkau HyperRimi, gal ir kituose didesniuose prekybos centruose būtų.
Gal galite pasakyti, verdant džiovintų vaisių kompotą kiek maždaug reik dėti vaisių 1 l vandens, kad gautusi nei per daug nei per mažai?
Sveikutes.As norejau pasiulyt pyraga,kuris visiem patinka 3pak. sausainiu,200gsviesto,ind. kondens. pieno su cukrum,2tryniai,dziovintu vaisiu(slyvu,obuoliu,abrikosu ir kt...)Sviesta istrinti su tryniais,supilt kond. piena,gerai issukt,sudet vaisius susmulkintus.Mase sumaisyti su trupintais sausainiais.Suformuoti pyraga,palaikyt saldytuve.Labai tinka su nesaldytais gerimais .Skanaus!
Sveikuciai visi
as gaminu toki deserta su figomis:
reikes:
uogienes (as naudoju vysniu arba melyniu)
sluoksniuotos bemieles teslos,
varskes,
figu arba datuliu,
3 kiausiniu
cukraus
mascarpones surio
cukraus pudros
Idaras: Atskirti kiausiniu trynius nuo baltymu, kiausinio trynius issukti su 2 saukstais cukraus ir sudeti i varske (man pakanka 250 - 300 g. varskes), ideti 2 saukstus maskarpones surio, jeigu turite, be jo irgi bus skanu . viska isplakti.
figas supjaustyti mazais gabaleliais, tesla patepti uogiene (geriau tirstesne), krastelius paliekant nepaliestus, deti sumaisyta varske ir uzberti supjaustytu figu, teslos krastelius pirstais aptepti vandeniu ir susukti tarsi vyniotini. Susukta vyniotini aptepti kiausinio baltymu, pabadyti sakute ir kepti orkaiteje 20 minuciu 200 laipsniu temperaturoje. Skanu labai su ledais, tinka meta ir cukraus pudra pabarstyti
as gaminu toki deserta su figomis:
reikes:
uogienes (as naudoju vysniu arba melyniu)
sluoksniuotos bemieles teslos,
varskes,
figu arba datuliu,
3 kiausiniu
cukraus
mascarpones surio
cukraus pudros
Idaras: Atskirti kiausiniu trynius nuo baltymu, kiausinio trynius issukti su 2 saukstais cukraus ir sudeti i varske (man pakanka 250 - 300 g. varskes), ideti 2 saukstus maskarpones surio, jeigu turite, be jo irgi bus skanu . viska isplakti.
figas supjaustyti mazais gabaleliais, tesla patepti uogiene (geriau tirstesne), krastelius paliekant nepaliestus, deti sumaisyta varske ir uzberti supjaustytu figu, teslos krastelius pirstais aptepti vandeniu ir susukti tarsi vyniotini. Susukta vyniotini aptepti kiausinio baltymu, pabadyti sakute ir kepti orkaiteje 20 minuciu 200 laipsniu temperaturoje. Skanu labai su ledais, tinka meta ir cukraus pudra pabarstyti
QUOTE(Raideles @ 2005 04 21, 17:54)
Turėjau kažkur receptą kaip pasidaryti "saldainiukus" iš džiovintų vaisių, bet neturėjau mėsmalės... O dabar turiu mėsmalę bet neberandu recepto
Kol dar nežinojau, kad recepto neturiu, išsimirkinau vaisių, sumaliau mėsmale. O tada bandžiau masę po mažą šaukštelį apvolioti kokoso drožlėse, bet vis tiek labai minkšti rutuliukai buvo... Galiausiai sutepėm ant sveikuolių riekelių ir į lietinius blynus sudėjom - labai skanu buvo
Bet to recepto tai gaila... Gal vaisių nereikėjo tiek mirkyti, kad būtų kietesni?
Be to man labai skanūs krišnaitų sezamo rutuliukai (kokosiniai tai per saldūs), gal kas žinot kaip juos pasigaminti?
Ir gal žinot kur sezamo sėklų galima nusipirkti?
Kol dar nežinojau, kad recepto neturiu, išsimirkinau vaisių, sumaliau mėsmale. O tada bandžiau masę po mažą šaukštelį apvolioti kokoso drožlėse, bet vis tiek labai minkšti rutuliukai buvo... Galiausiai sutepėm ant sveikuolių riekelių ir į lietinius blynus sudėjom - labai skanu buvo
Bet to recepto tai gaila... Gal vaisių nereikėjo tiek mirkyti, kad būtų kietesni?
Be to man labai skanūs krišnaitų sezamo rutuliukai (kokosiniai tai per saldūs), gal kas žinot kaip juos pasigaminti?
Ir gal žinot kur sezamo sėklų galima nusipirkti?
Ieškodama receptų su džiovintais vaisiais, radau džiovintų vaisių saldainių receptą štai jis:
Džiovintų vaisių saldainiai
113 g džiovintų slyvų be kauliukų
113 g datulių be kauliukų
113 g graikinių riešutų
113 g razinų
1 šaukštas medaus
56 g šokolado
miltinis cukrus
Visus vaisius stambiai sumalkite. Sudėkite medų ir gerai išmaišykite.
Rankomis padarykite nedidelius, vienodus kamuoliukus, kuriuos pavoliokite miltiniame cukruje.
Arba nedidelę skardą su kraštais išklokite vaškiniu popieriumi, kad dengtų kraštus. Sudėkite paruoštą masę į skardą 2 cm storumo, išlyginkite ir padenkite tirpintu šokoladu.
Atvėsus šokoladui supjaustykite keturkampiais gabaliukais.
Rašo jog vaisius reikia stambiai sumalt, o kadangi aš neturiu mėsmalės, tai supjaustysiu, tikiuosi šian pavyks juos pasidaryti, nes jau lb užsimaniau
Papildyta:
QUOTE(Aggnesse @ 2008 06 28, 18:03)
Sveikuciai visi
as gaminu toki deserta su figomis:
reikes:
uogienes (as naudoju vysniu arba melyniu)
sluoksniuotos bemieles teslos,
varskes,
figu arba datuliu,
3 kiausiniu
cukraus
mascarpones surio
cukraus pudros
Idaras: Atskirti kiausiniu trynius nuo baltymu, kiausinio trynius issukti su 2 saukstais cukraus ir sudeti i varske (man pakanka 250 - 300 g. varskes), ideti 2 saukstus maskarpones surio, jeigu turite, be jo irgi bus skanu . viska isplakti.
figas supjaustyti mazais gabaleliais, tesla patepti uogiene (geriau tirstesne), krastelius paliekant nepaliestus, deti sumaisyta varske ir uzberti supjaustytu figu, teslos krastelius pirstais aptepti vandeniu ir susukti tarsi vyniotini. Susukta vyniotini aptepti kiausinio baltymu, pabadyti sakute ir kepti orkaiteje 20 minuciu 200 laipsniu temperaturoje. Skanu labai su ledais, tinka meta ir cukraus pudra pabarstyti
as gaminu toki deserta su figomis:
reikes:
uogienes (as naudoju vysniu arba melyniu)
sluoksniuotos bemieles teslos,
varskes,
figu arba datuliu,
3 kiausiniu
cukraus
mascarpones surio
cukraus pudros
Idaras: Atskirti kiausiniu trynius nuo baltymu, kiausinio trynius issukti su 2 saukstais cukraus ir sudeti i varske (man pakanka 250 - 300 g. varskes), ideti 2 saukstus maskarpones surio, jeigu turite, be jo irgi bus skanu . viska isplakti.
figas supjaustyti mazais gabaleliais, tesla patepti uogiene (geriau tirstesne), krastelius paliekant nepaliestus, deti sumaisyta varske ir uzberti supjaustytu figu, teslos krastelius pirstais aptepti vandeniu ir susukti tarsi vyniotini. Susukta vyniotini aptepti kiausinio baltymu, pabadyti sakute ir kepti orkaiteje 20 minuciu 200 laipsniu temperaturoje. Skanu labai su ledais, tinka meta ir cukraus pudra pabarstyti
skaniai skamba, niammmm...
Papildyta:
Dar keletas mano rastų saldžiųjų receptėlių iš džiovintų vaisių:
Plokštainis su džiovintais vaisiais
5 džiovintos slyvos
5 džiovintos kriaušės
5 džiovintos figos
5 džiovintos datulės
2 šaukštai razinų
2 šaukštai stambiai sumaltų riešutų
4 šaukštai uogienės
Tešla:
1/2 pakelio sviesto
1/2 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius ir kruopščiai, bet atsargiai užminkyti.
1/4 tešlos atidėti.
Tešlą į formą reikia sudėti taip, kad viduryje liktų vieta vaisiams.
Visus vaisius supjaustyti razinos dydžio gabalėliais, sudėti uogienę ir pakepinti keptuvėje. Vaisių masę sudėti į tešlą.
Paliktą tešlos dalį iškočioti, supjaustyti juostelėmis ir sudėti iš jų groteles ant vaisių masės.
Kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C.
Biskvitiniai pyragaičiai
250 g biskvito
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės pieno
150 g sviesto
10 džiovintų slyvų
1 kiaušinis
2 šaukštai konjako arba romo
2 pakeliai vanilės cukraus (20 g)
Papuošimui:
75-100 g susmulkintų riešutų
aguonų
džiovintų vaisių
Kiaušinį išsukame su cukrumi. Maišydami supilame verdantį pieną ir kaitiname vandens vonelėje, kol kremas sutirštės (neužverdame!). Išsukame sviestą ir į jį dalimis nuolat maišydami dedame atvėsusį kremą, vanilės cukrų, supilame konjaką arba romą. Viską sumaišome su susmulkintu biskvitu.
Iš šios masės formuojame rutuliukus, į kurių vidurį įdedame po 1/2 džiovintos slyvos. Juos apvoliojame susmulkintuose riešutuose, aguonose ir džiovintuose vaisiuose. Patiekiame popieriniuose padėkliukuose.
Džiovintų vaisių ir avižinių dribsnių pyragas
100 g džiovintų obuolių
100 g razinų
100 g avižinių dribsnių
350 g cukraus
riešutų
Obuolius nuplikyti, smulkiai supjaustyti.
Cukrų ištirpinti truputyje karšto vandens, suberti obuolius, razinas, avižinius dribsnius ir riešutus.
Viską gerai išmaišyti, sudėti į formą ir palaikyti šaltai.
Triufeliukai su paslaptimi
200 g margarino arba sviesto,
2 šaukštai grietinėlės
4 kietai virti tryniai
300-350 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
10 lazdynų riešutų
10 džiovintų slyvų
10 džiovintų abrikosų
Papuošimui:
200 g šokolado
1,5 stiklinės kokosų drožlių
Margariną arba sviestą ištriname su tryniais. Įmaišome grietinėlę ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Formuojame triufelius, į kiekvieno vidų įdėdami po riešutą, džiovintą slyvą arba džiovintą abrikosą.
Kepame orkaitėje 180°C temperatūroje, kol paruduoja.
Atvėsintus triufelius apvoliojame ištirpintame šokolade, o po to kokosų drožlėse.
Puikus keksas
250 g kvietinių miltų
250 g margarino
250 g cukraus pudros
5 kiaušiniai
1 šaukštas kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1 šaukštas spirito
500 g džiovintų vaisių (riešutų, migdolų, razinų, džiovintų slyvų be kauliuko, pakepinta žievelė)
Ištrinti margariną, įmušti trynius, po to cukraus pudrą ir alkoholį. Suberti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais ir standžiai išplaktais baltymais.
Sukapotus džiovintus vaisius, išmaišytus su šaukštu miltų, suberti į tešlą ir atsargiai išmaišyti.
Tešlą sudėti į siauras formeles. Kepti 50 min. 170°C temperatūroje.
Keksą galima apipilti šokoladiniu glajumi.
Pyragas "Mįslė"
Mielinės tešlos pyragas su džiovintų vaisių įdarais
150 g sviesto
150 g cukraus
300 ml pieno
2 kiaušiniai
30 g mielių
500 g miltų
1 sutarkuota citrinos žievelė
aliejaus kepimo formai patepti
0,5 stiklinės abrikosų džemo arba medaus pyragui patepti
Įdarams:
300 g džiovintų abrikosų
300 g džiovintų slyvų
150 g lazdynų riešutų
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame du kartus kildintą mielinę tešlą.
Iš 1/3 dalies iškočiojame lakštą ir įklojame j aliejumi pateptą formą.
Įdarui abrikosus, slyvas ir lazdynų riešutus smulkiai supjaustome.
Iš dalies tešlos suformuojame vieną didelę bandelę, į kurios vidų sudedame susmulkintus riešutus.
Šią bandelę dedame į kepimo formos vidurį.
Iš likusios tešlos darome mažesnes bandeles, pakaitomis į vidų dėdami džiovintų abrikosų ir džiovintų slyvų.
Šias bandeles ratu sudedame į kepimo formą.
Kepame 200-220°C temperatūros orkaitėje.
Iškepusį karštą pyragą patepame abrikosų džemu arba medumi.
As tai verdu kompotuka, saldzia vaisiu sriuba, naudoju kai kepu vistiena idaryta...kartais tiesiog vienus valgau..
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Ąs tai kai tik turiu dziovintu vaisiu kepu pyraga "cigonas" , man labai jis skanus, toks truputi kaledinis.