sveiki Turkijos myletojai
as susiruosiau kt men i sia sali pirmam kartui,isirinkom viesbutuka Limak de luxe hotel lara,kiek rada
u info gan neblogas,bet nuvykus pati pamatysiu kas kaip
norejau paklausti del valiutos,kokiu pinigu ir kiek mazdaug turet siaip islaidom
ar ten nera problemu atsiskaitant kreditinemis kortelemis
QUOTE(gintirija @ 2011 01 04, 23:43)
norejau paklausti del valiutos,kokiu pinigu ir kiek mazdaug turet siaip islaidom
As asmeniskai vezuosi tik dolerius, jei buna poreikis smulkiom islaidom pasikeiciu truputi lyru. Kiek veztis tai sunku pasakyti, nes kiekvienas mes vaziuojam su tikslu. Vienas tik papludymi voliosis, kitas per ekskursijas duosis. O dar lauktuves, reik ziuret kiek ju planuojat. Ar eisit i miesta pavalgyti (kas tikrai patartina) ar valgysit tik viesbuty. O su kortelem atsiskaitymas no problem ir is bankomato pinigu nusiimt galima, tad jei pritruktu isidetu tikrai neprapulsit
QUOTE(gintirija @ 2011 01 05, 00:43)
as susiruosiau kt men i sia sali pirmam kartui,isirinkom viesbutuka Limak de luxe hotel lara,kiek rada
Man minimaliai prireikdavo 300 USD. Bet aš į ekskursijas važiuodavau. Jei planuojat tik viešbutyje laiką leist, tai užtektų kažkiek smulkių arbatpinigiams, na, o lauktuvėms kiek pasiimt, priklauso nuo to, kiek tų lauktuvių pirksit. Iš savo patirties galiu pasakyt, kad būna žmonių, kurie ir 6000 eurų išleidžia, jei perka odos gaminius ir/ar auksą
QUOTE(MEIGĖ @ 2011 01 05, 11:35)
Papildyta:
QUOTE(Shopaholic @ 2011 01 04, 10:29)
man rodos su tokiu maziau problemu nei su 1.5-2 metuku
maziukas pavalgo ir miega, o toks grybas nebelabai miegot nori, isvargsta greiciau 
Ir dar jus visos kaip suprantu arciau gyvenat orouosto, mums reikia 300km trenktis, tai jei vaika paguldai iki isvaziavimo kelioms valandoms tai paskui jis visa nakti nemiega, nes gi i Turkija vaziuoja
tai reik isivaizduot kokiame stovyje jis buna paskui Turkijoje pirma diena
7 men kudikiui dzin ta Turkija, jis parpia ir vargo sau nemato
Siemet jei anksti bus skrydis, sakiau neguldysiu isvis, tada bent jau masinoj nulus ir iki orouosto miegos 
Ir dar jus visos kaip suprantu arciau gyvenat orouosto, mums reikia 300km trenktis, tai jei vaika paguldai iki isvaziavimo kelioms valandoms tai paskui jis visa nakti nemiega, nes gi i Turkija vaziuoja
aš jau pradedu galvoti, kaip maniškis 3m išvreks tokią kelionę, bijau, kad ausys neužgultu lektuve, kad nešauktų oi oi...
QUOTE(MEIGĖ @ 2011 01 04, 11:10)
Na su mažais vaikais Kemero kryptis pats tas, kelionė autobusu tikrai netolima, ir man pasirodė, kad pernai mus iš aerouosto vežė kitu keliu, nereikėjo "maltis"
mieste beveik.... ,o ir gamta Kemero pusėj oi oi oi , kalnai vietoje, manau nėra ko lyginti su Alanijos puse, kur puse pliažų per kelia .
mieste beveik.... ,o ir gamta Kemero pusėj oi oi oi , kalnai vietoje, manau nėra ko lyginti su Alanijos puse, kur puse pliažų per kelia .
Aš buvau Alanijoje, trūksta žalumos ir labai, vaikams nelabai mačiau ką veikti, ypač mažyliams
QUOTE(ingusiaa @ 2011 01 04, 11:26)
nes jūs vieni
aciukas uz atsakymus,
reikes pasikeisti pradziai doleriu,o ten esant bus galima i lyras isiikeist,siaip kiek vaziuodavom visur eurus vezdavomes
bet jei su kortelem no problem dar geriau,nes buvo atveju kai negaledavom atisskaityt
na aisku pinigu isleidimas kiekvienam pagal poreikius,as ir sau noresiu kazka pasipirkti ,ne tik lauktuviu
ziurint ka pamatysiu ir ka rasiu
o ka jus perkates is Turkijos lauktuviu,ar sau kokiu dalykeliu
QUOTE(aurezas @ 2011 01 05, 12:07)
Papildyta:
aš jau pradedu galvoti, kaip maniškis 3m išvreks tokią kelionę, bijau, kad ausys neužgultu lektuve, kad nešauktų oi oi...
Aš buvau Alanijoje, trūksta žalumos ir labai, vaikams nelabai mačiau ką veikti, ypač mažyliams
nes jūs vieni
Su trimeciu tai jokiu problemu nebus, tik jei rytinis skrydis, ir toli iki orouosto, tai pirma diena bus pavarges, nors kai pamato baseinus ir visa kita, visas nuovargis isgaruoja
Papildyta:
QUOTE(ingusiaa @ 2011 01 05, 12:20)
QUOTE(gintirija @ 2011 01 04, 23:43)
Važiuoji kitą mėnesį, tai yra vasario? Ar gerai supratau? Ką ten veiksi tokiu oru?
Dėl pinigų, tai žiūrint kokias išlaidas planuoji - šiaip smulkmę ar ir shopingą?
Paprastai vežuosi kokius 200 USD grynais, iš jų kokius 20 po vieną - bakšišui, kiek trūksta - išsigryninu.
Atsiskaitinėju tik grynais - turkams į rankas kortelės neduodu, manau nesaugu
QUOTE(aurezas @ 2011 01 05, 11:07)
nieko kaip nors
tikiuosi Kemere bus kitaip...
kad ausyciu neuzgultu galima duoti ka nors pakramsnot
Kemere tikrai bus kitaip ,nei Alanijoj
QUOTE(aurezas @ 2011 01 05, 11:07)
tikiuosi Kemere bus kitaip...
Pats Kemero miestelis nerealiai gražus, be to, ten yra delfinariumas, netoli jo ant kalniuko yra uriukų parkas - muziejus po atviru dangumi su a la turkiška kavine tokia, kur galima pasėdėti ir pagerti turkiškos kavos ar airano. To paties kalniuko papėdėje yra labai fainas restoranas su visokiom supyklom ir žaislais vaikiukams, jame galima pavalgyti arba tiesiog alaus ar vyšnių sulčių pagerti
QUOTE(gintirija @ 2011 01 05, 11:16)
Granatų vynas ir prieskoniai
Laba.
O kiek maždaug kainuoja medicininis draudimas? Nes jis , kaip suprantu, neįeina į kelionės kainą.
O kiek maždaug kainuoja medicininis draudimas? Nes jis , kaip suprantu, neįeina į kelionės kainą.
QUOTE(gintirija @ 2011 01 05, 11:16)
aciukas uz atsakymus,
reikes pasikeisti pradziai doleriu,o ten esant bus galima i lyras isiikeist,siaip kiek vaziuodavom visur eurus vezdavomes
bet jei su kortelem no problem dar geriau,nes buvo atveju kai negaledavom atisskaityt
na aisku pinigu isleidimas kiekvienam pagal poreikius,as ir sau noresiu kazka pasipirkti ,ne tik lauktuviu
ziurint ka pamatysiu ir ka rasiu
o ka jus perkates is Turkijos lauktuviu,ar sau kokiu dalykeliu 
Turkijoje galima palyginus nebrangiai nusipirkti kokybiškų odos gaminių. Veža į Antaliją ant shopingo.
Sau ir lauktuvėm perku alyvuogių muilą ir pilingines pirštines, pyšmanija (tokie saldumynai, kurių buvo tik vienoje parduotuvėje Kemero gale, jei Orange County viešbutį laikysim pradžia), prieskonius, turkiškas akis, turkiškus saldumynis. Beje, patarimas dėl turkiškų saldumynų - nepirkite parduotuvėje, nes prisipirksite pustuščių dėželių. Pirkti reikėtų turguje sveriamus, ten ir supokuoja į dėželes. Taip pat turguje perku ir muilą, ir pilingines pirštines (viena apie dolerį kainuoja) ir prieskonius, turkiškas akis dar visokių banaliukų