Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2010-2011 metai

sveiki Turkijos myletojai 4u.gif as susiruosiau kt men i sia sali pirmam kartui,isirinkom viesbutuka Limak de luxe hotel lara,kiek rada 4u.gif u info gan neblogas,bet nuvykus pati pamatysiu kas kaip ax.gif norejau paklausti del valiutos,kokiu pinigu ir kiek mazdaug turet siaip islaidom g.gif ar ten nera problemu atsiskaitant kreditinemis kortelemis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gintirija @ 2011 01 04, 23:43)
norejau paklausti del valiutos,kokiu pinigu ir kiek mazdaug turet siaip islaidom g.gif  ar ten nera problemu atsiskaitant kreditinemis kortelemis ax.gif

As asmeniskai vezuosi tik dolerius, jei buna poreikis smulkiom islaidom pasikeiciu truputi lyru. Kiek veztis tai sunku pasakyti, nes kiekvienas mes vaziuojam su tikslu. Vienas tik papludymi voliosis, kitas per ekskursijas duosis. O dar lauktuves, reik ziuret kiek ju planuojat. Ar eisit i miesta pavalgyti (kas tikrai patartina) ar valgysit tik viesbuty. O su kortelem atsiskaitymas no problem ir is bankomato pinigu nusiimt galima, tad jei pritruktu isidetu tikrai neprapulsit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gintirija @ 2011 01 05, 00:43)
sveiki Turkijos myletojai 4u.gif  as susiruosiau kt men i sia sali pirmam kartui,isirinkom viesbutuka Limak de luxe hotel lara,kiek rada 4u.gif u info gan neblogas,bet nuvykus pati pamatysiu kas kaip ax.gif norejau paklausti del valiutos,kokiu pinigu ir kiek mazdaug turet siaip islaidom g.gif  ar ten nera problemu atsiskaitant kreditinemis kortelemis ax.gif

Man minimaliai prireikdavo 300 USD. Bet aš į ekskursijas važiuodavau. Jei planuojat tik viešbutyje laiką leist, tai užtektų kažkiek smulkių arbatpinigiams, na, o lauktuvėms kiek pasiimt, priklauso nuo to, kiek tų lauktuvių pirksit. Iš savo patirties galiu pasakyt, kad būna žmonių, kurie ir 6000 eurų išleidžia, jei perka odos gaminius ir/ar auksą
Atsakyti
QUOTE(MEIGĖ @ 2011 01 05, 11:35)
Gegužės 31 d.  turbūt  pusė  lėktuvo  bus  iš  Supermamos  thumbup.gif

hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Shopaholic @ 2011 01 04, 10:29)
man rodos su tokiu maziau problemu nei su 1.5-2 metuku ax.gif maziukas pavalgo ir miega, o toks grybas nebelabai miegot nori, isvargsta greiciau ax.gif
Ir dar jus visos kaip suprantu arciau gyvenat orouosto, mums reikia 300km trenktis, tai jei vaika paguldai iki isvaziavimo kelioms valandoms tai paskui jis visa nakti nemiega, nes gi i Turkija vaziuoja bigsmile.gif tai reik isivaizduot kokiame stovyje jis buna paskui Turkijoje pirma diena doh.gif 7 men kudikiui dzin ta Turkija, jis parpia ir vargo sau nemato ax.gif Siemet jei anksti bus skrydis, sakiau neguldysiu isvis, tada bent jau masinoj nulus ir iki orouosto miegos doh.gif

aš jau pradedu galvoti, kaip maniškis 3m išvreks tokią kelionę, bijau, kad ausys neužgultu lektuve, kad nešauktų oi oi... doh.gif biggrin.gif nieko kaip nors biggrin.gif

QUOTE(MEIGĖ @ 2011 01 04, 11:10)
Na  su  mažais  vaikais  Kemero  kryptis  pats  tas,  kelionė  autobusu tikrai  netolima,  ir man  pasirodė, kad  pernai  mus  iš aerouosto  vežė  kitu  keliu,  nereikėjo  "maltis"
mieste  beveik....  ,o  ir  gamta  Kemero  pusėj oi oi oi ,  kalnai  vietoje,  manau  nėra  ko  lyginti  su  Alanijos  puse,  kur  puse  pliažų  per  kelia . bigsmile.gif

Aš buvau Alanijoje, trūksta žalumos ir labai, vaikams nelabai mačiau ką veikti, ypač mažyliams smile.gif tikiuosi Kemere bus kitaip... smile.gif

QUOTE(ingusiaa @ 2011 01 04, 11:26)
mes kalbam kad mums LIetuvoj dar 300km iki vilniaus oro uosto  4u.gif

nes jūs vieni biggrin.gif kur varot ir kada? smile.gif
Atsakyti
aciukas uz atsakymus, mirksiukas.gif reikes pasikeisti pradziai doleriu,o ten esant bus galima i lyras isiikeist,siaip kiek vaziuodavom visur eurus vezdavomes ax.gif bet jei su kortelem no problem dar geriau,nes buvo atveju kai negaledavom atisskaityt blush2.gif na aisku pinigu isleidimas kiekvienam pagal poreikius,as ir sau noresiu kazka pasipirkti ,ne tik lauktuviu ax.gif ziurint ka pamatysiu ir ka rasiu biggrin.gif biggrin.gif o ka jus perkates is Turkijos lauktuviu,ar sau kokiu dalykeliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aurezas @ 2011 01 05, 12:07)
hihihi.gif
Papildyta:

aš jau pradedu galvoti, kaip maniškis 3m išvreks tokią kelionę, bijau, kad ausys neužgultu lektuve, kad nešauktų oi oi... doh.gif  biggrin.gif nieko kaip nors  biggrin.gif
Aš buvau Alanijoje, trūksta žalumos ir labai, vaikams nelabai mačiau ką veikti, ypač mažyliams  smile.gif tikiuosi Kemere bus kitaip... smile.gif
nes jūs vieni  biggrin.gif  kur varot ir kada? smile.gif

Su trimeciu tai jokiu problemu nebus, tik jei rytinis skrydis, ir toli iki orouosto, tai pirma diena bus pavarges, nors kai pamato baseinus ir visa kita, visas nuovargis isgaruoja biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ingusiaa @ 2011 01 05, 12:20)
mes laukiam novaturo kainu  ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gintirija @ 2011 01 04, 23:43)
sveiki Turkijos myletojai 4u.gif  as susiruosiau kt men i sia sali pirmam kartui,isirinkom viesbutuka Limak de luxe hotel lara,kiek rada 4u.gif u info gan neblogas,bet nuvykus pati pamatysiu kas kaip ax.gif norejau paklausti del valiutos,kokiu pinigu ir kiek mazdaug turet siaip islaidom g.gif  ar ten nera problemu atsiskaitant kreditinemis kortelemis ax.gif

Važiuoji kitą mėnesį, tai yra vasario? Ar gerai supratau? Ką ten veiksi tokiu oru?
Dėl pinigų, tai žiūrint kokias išlaidas planuoji - šiaip smulkmę ar ir shopingą?
Paprastai vežuosi kokius 200 USD grynais, iš jų kokius 20 po vieną - bakšišui, kiek trūksta - išsigryninu.
Atsiskaitinėju tik grynais - turkams į rankas kortelės neduodu, manau nesaugu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamairute: 05 sausio 2011 - 11:50
QUOTE(aurezas @ 2011 01 05, 11:07)
aš jau pradedu galvoti, kaip maniškis 3m išvreks tokią kelionę, bijau, kad ausys neužgultu lektuve, kad nešauktų oi oi... doh.gif  biggrin.gif nieko kaip nors  biggrin.gif
Aš buvau Alanijoje, trūksta žalumos ir labai, vaikams nelabai mačiau ką veikti, ypač mažyliams  smile.gif tikiuosi Kemere bus kitaip... smile.gif

kad ausyciu neuzgultu galima duoti ka nors pakramsnot mirksiukas.gif
Kemere tikrai bus kitaip ,nei Alanijoj smile.gif o kad vaikams butu ka veikti-labai priklauso nuo pasirenkamo viesbucio ,aisku su visisku leliuku ,tai ner skirtumo beveik kur ilsetis,o jau su 3 meciu ir vyresniais -labai tiktu hoteliukai su mini klubais,vandens kalneliais ir kt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mulate*: 05 sausio 2011 - 11:51
QUOTE(aurezas @ 2011 01 05, 11:07)

Pats Kemero miestelis nerealiai gražus, be to, ten yra delfinariumas, netoli jo ant kalniuko yra uriukų parkas - muziejus po atviru dangumi su a la turkiška kavine tokia, kur galima pasėdėti ir pagerti turkiškos kavos ar airano. To paties kalniuko papėdėje yra labai fainas restoranas su visokiom supyklom ir žaislais vaikiukams, jame galima pavalgyti arba tiesiog alaus ar vyšnių sulčių pagerti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gintirija @ 2011 01 05, 11:16)
o ka jus perkates is Turkijos lauktuviu,ar sau kokiu dalykeliu ax.gif

Granatų vynas ir prieskoniai 4u.gif
Atsakyti
Laba.

O kiek maždaug kainuoja medicininis draudimas? Nes jis , kaip suprantu, neįeina į kelionės kainą.
Atsakyti
QUOTE(gintirija @ 2011 01 05, 11:16)
aciukas uz atsakymus, mirksiukas.gif reikes pasikeisti pradziai doleriu,o ten esant bus galima i lyras isiikeist,siaip kiek vaziuodavom visur eurus vezdavomes ax.gif bet jei su kortelem no problem dar geriau,nes buvo atveju kai negaledavom atisskaityt blush2.gif na aisku pinigu isleidimas kiekvienam pagal poreikius,as ir sau noresiu kazka pasipirkti ,ne tik lauktuviu ax.gif ziurint ka pamatysiu ir ka rasiu biggrin.gif  biggrin.gif  o ka jus perkates is Turkijos lauktuviu,ar sau kokiu dalykeliu ax.gif

Turkijoje galima palyginus nebrangiai nusipirkti kokybiškų odos gaminių. Veža į Antaliją ant shopingo.
Sau ir lauktuvėm perku alyvuogių muilą ir pilingines pirštines, pyšmanija (tokie saldumynai, kurių buvo tik vienoje parduotuvėje Kemero gale, jei Orange County viešbutį laikysim pradžia), prieskonius, turkiškas akis, turkiškus saldumynis. Beje, patarimas dėl turkiškų saldumynų - nepirkite parduotuvėje, nes prisipirksite pustuščių dėželių. Pirkti reikėtų turguje sveriamus, ten ir supokuoja į dėželes. Taip pat turguje perku ir muilą, ir pilingines pirštines (viena apie dolerį kainuoja) ir prieskonius, turkiškas akis dar visokių banaliukų bigsmile.gif Dabar dėmesio dėl turgaus - jis dirba vieną dieną per savaitę antradieniais, paklausinėkite dėl viso pikto, ar nepasikeitė turgaus diena. Bandžiau surasti žemėlapyje kur jis yra, bet nesigauna, grubiai būtų taip - einant Atatiurko bulvaru nuo miesto pradžios (iš Antalijos pusės) nedaėjus aikštės su fontanais yra gatvelė, atsišakojanti į dešinę pusę. Čia maždaug, o tiksliai viešbutyje pasiteiraukite kaip surasti bazar bigsmile.gif
Atsakyti