Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis

QUOTE(Ulė @ 2011 02 19, 19:14)
Jorkšyro pudingai


Atsiprašau už kritiką, bet Jorkšyto pudingai tikrai ne tokie schmoll.gif Paprastai, tradiciškai jie valgomi su jautiena, kaip garnyras. O, tikrieji tradiciniai, išvis turi turėti jautienos skonį. Ir jokie priedai: saldumynai ar ne, į juos nesideda schmoll.gif

Bet, jūsų pagaminti krepšeliai, atrodo nuostabiai ir skaniai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 02 22, 15:41)
Atsiprašau už kritiką, bet Jorkšyto pudingai tikrai ne tokie  schmoll.gif Paprastai, tradiciškai jie valgomi su jautiena, kaip garnyras. O, tikrieji tradiciniai, išvis turi turėti jautienos skonį. Ir jokie priedai: saldumynai ar ne, į juos nesideda  schmoll.gif

Bet, jūsų pagaminti krepšeliai, atrodo nuostabiai ir skaniai  4u.gif

tai jei jau neigiat, tai parasykit, KOKIE jie turi but smile.gif
Va dabar 'pagaisau' savo brangaus laiko ir paskaiciau tiek blog'us, tiek info puslapius, visur raso ta pati- tesla tokia pati, kaipp mergaiciu ideta (ingridientai, konsistencija...), tik vieni kepa formelese, kiti gi didelej formoj... Taip, juos valgyti galima , o ir reiketu pagal 'prigimti' vienus, kaip prieda prie mesos.
Bet jei i ji idejo idaro- kas cia blogo? Is esmes pats pudingiukas toks ir liko, Jorksyro pudingas, niekas gi jo recepturos nepakete... Na, nebent jautienos tauku neturejo formelems patept 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 22 vasario 2011 - 16:17
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 22, 17:13)
tai jei jau neigiat, tai parasykit, KOKIE jie turi but  smile.gif
Va dabar 'pagaisau' savo brangaus laiko ir paskaiciau tiek blog'us, tiek info puslapius, visur raso ta pati- tesla tokia pati, kaipp mergaiciu ideta (ingridientai, konsistencija...), tik vieni kepa formelese, kiti gi didelej formoj... Taip, juos valgyti galima , o ir reiketu pagal 'prigimti' vienus, kaip prieda prie mesos.
Bet jei i ji idejo idaro- kas cia blogo? Is esmes pats pudingiukas toks ir liko, Jorksyro pudingas, niekas gi jo recepturos nepakete... Na, nebent jautienos tauku neturejo formelems patept  4u.gif


Nu, būč labai dėkinga, jei parašytumėt, kur rašiau, kad blogai, a? g.gif Ar, jau man akinius pirktis, nebeįžiūriu biggrin.gif Kad į vidų ten visko galima pridėti, nesiginčiju, žinoma, kad taip. Bet, aš kalbu apie labai seną receptą, o ne apie mėgėjišką biggrin.gif Palyginimui: galima paimti makaronus, sumaišyti grietinėlę su kiaušinio tryniu, užpilti ir sakyti, kad turi Carbonara. Bet, tai vistiek nebus TIKROJI, pasaulyje pripažinta Carbonara biggrin.gif
Papildyta:
Šiaip, įdomumo dėlei: tikrąjį Yorkshire Pudding'ą, - patiems anglams ir škotams ne visada pavyksta iškepti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 02 22, 14:41)
Atsiprašau už kritiką, bet Jorkšyto pudingai tikrai ne tokie  schmoll.gif Paprastai, tradiciškai jie valgomi su jautiena, kaip garnyras. O, tikrieji tradiciniai, išvis turi turėti jautienos skonį. Ir jokie priedai: saldumynai ar ne, į juos nesideda  schmoll.gif

Bet, jūsų pagaminti krepšeliai, atrodo nuostabiai ir skaniai  4u.gif

ne as sukuriau si recepta,net nesigilinau ar yra kazkokie originalieji jorksyro pudingai,as ismeginau ir pasidalinau ir tikrai nebegsiu i rusu foruma ajskintis,kad tai nera jorksyro pudingai biggrin.gif

idekite savuosius originaliuosius, man apsisvietimui ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 02 22, 18:34)
Nu, būč labai dėkinga, jei parašytumėt, kur rašiau, kad blogai, a?  g.gif Ar, jau man akinius pirktis, nebeįžiūriu  biggrin.gif Kad į vidų ten visko galima pridėti, nesiginčiju, žinoma, kad taip. Bet, aš kalbu apie labai seną receptą, o ne apie mėgėjišką  biggrin.gif Palyginimui: galima paimti makaronus, sumaišyti grietinėlę su kiaušinio tryniu, užpilti ir sakyti, kad turi Carbonara. Bet, tai vistiek nebus TIKROJI, pasaulyje pripažinta Carbonara  biggrin.gif
Papildyta:
Šiaip, įdomumo dėlei: tikrąjį Yorkshire Pudding'ą, - patiems anglams ir škotams ne visada pavyksta iškepti  biggrin.gif

o kur as sakiau, kad jus rasote, jog blogai? g.gif
as tik klausiu, kokie jie turi buti. Jei zinote, kad ne tokie, reiskia, turit zinoti kokie jie turi but. O nepavyko ne tik anglam- nepavyko kazkuriai ir musu forumieciu biggrin.gif
O receptus adaptuojam pagal save, pagal savus miltus ir kt produktus. Jei neturi jautienos tauku, nereiskia, kad negali pudingiuko iskepti, jei visa kita turi.
Aisku, autentikos cia nereikia ieskoti- va, pasedejau prie dar kitu straipsniu, tai ir toj pacioj Anglijoj jau ne visi kepa taip kaip kepe pries pora simtu metu biggrin.gif
Nesigincysiu daugiau, bet lieku prie savo nuomones, kad is esmes, pats pudingiukas, be idaro, maza kuo skiriasi nuo to tikrojo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 22, 17:59)
o kur as sakiau, kad jus rasote, jog blogai?  g.gif
as tik klausiu, kokie jie turi buti. Jei zinote, kad ne tokie, reiskia, turit zinoti kokie jie turi but. O nepavyko ne tik anglam- nepavyko kazkuriai ir musu forumieciu  biggrin.gif
O receptus adaptuojam pagal save, pagal savus miltus ir kt produktus. Jei neturi jautienos tauku, nereiskia, kad negali pudingiuko iskepti, jei visa kita turi.
Aisku, autentikos cia nereikia ieskoti- va, pasedejau prie dar kitu straipsniu, tai ir toj pacioj Anglijoj jau ne visi kepa taip kaip kepe pries pora simtu metu  biggrin.gif
Nesigincysiu daugiau, bet lieku prie savo nuomones, kad is esmes, pats pudingiukas, be idaro, maza kuo skiriasi nuo to tikrojo  4u.gif


Aišku, nebekepa taip, kaip anksčiau, nes nebėra tokių krosnių, ir žmonės nebe tokie vargingi. Mat, Jorkšyro pudingai ir buvo sukurti vargšų. Apie autentiškumą kalbant, tai jo, kaip kam jis nesvarbu, o tikras anglas pamatęs tokius Jorkšyro pudingus, aparpalį gautų, nes jiems, jų autentiškumas labai svarbu. Ar jūs esate ragavę tikrąjį pudingą?

ULE, deja, aš pati niekada nesu bandžiusi jų kepti. schmoll.gif
Atsakyti
Nu zinote kaip man atrodo? Koks skirtumas paciame pavadinime? Juk receptai yra paimti is kitu interneto puslapiu ir autoriaus jau nenustatysi schmoll.gif . O jei as iskepsiu pyraga ir pavadinsiu pvz. "Neringos kopos" ir netycia pasirodys, kad toks pavadinimas kepiniu pasaulyje egzistuoja, tai manes tada egzekucija laukia? ax.gif g.gif bash.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2011 02 22, 20:17)
Nu zinote kaip man atrodo? Koks skirtumas paciame pavadinime? Juk receptai yra paimti is kitu interneto puslapiu ir autoriaus jau nenustatysi schmoll.gif . O jei as iskepsiu pyraga ir pavadinsiu pvz. "Neringos kopos" ir netycia pasirodys, kad toks pavadinimas kepiniu pasaulyje egzistuoja, tai manes tada egzekucija laukia? ax.gif  g.gif  bash.gif

taaaiiipppp user posted image
o jei rimtai, tai ir wikipedijoj ziurejau, ir siaip pasaulio kulinarijos puslapiuose- receptas tas pats, vaizdas irgi, kaip ir musu merginos iskepe... Manyciau, nuo originalo nelabai atitolo, turint omeny matytas foto ax.gif

O as ju nei kepus, nei ragavus, bet kazkada reiks pabandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2011 02 22, 19:17)
Nu zinote kaip man atrodo? Koks skirtumas paciame pavadinime? Juk receptai yra paimti is kitu interneto puslapiu ir autoriaus jau nenustatysi schmoll.gif . O jei as iskepsiu pyraga ir pavadinsiu pvz. "Neringos kopos" ir netycia pasirodys, kad toks pavadinimas kepiniu pasaulyje egzistuoja, tai manes tada egzekucija laukia? ax.gif  g.gif  bash.gif


Egzekucija tai nelauks tikrai, bet, autorinės teisės, patentuoti pavadinimai ir t.t. ir pan. negali būti naudojami į kairę/dešinę ant bet ko. Visame pasaulyje taip yra. Niekas gi nesako, kad negalima sau paįvairinti ar pakeisti, bet tai jau nebebus originalus "kažkas" ... Neatlieku, aš čia, kažkokio teisių prižiūrėtojo vaidmens, tiesiog išsakiau savo nuomonę, o kaip jūs norit taip ir vadinkit biggrin.gif

A, ko jums čia taip pikta?

QUOTE(brashke77 @ 2011 02 22, 19:23)
taaaiiipppp user posted image
o jei rimtai, tai ir wikipedijoj ziurejau, ir siaip pasaulio kulinarijos puslapiuose- receptas tas pats, vaizdas irgi, kaip ir musu merginos iskepe... Manyciau, nuo originalo nelabai atitolo, turint omeny matytas foto  ax.gif

O as ju nei kepus, nei ragavus, bet kazkada reiks pabandyt  4u.gif


Taip, receptas beveik toks pat, kaip dauguma siūlo. Skirtumas, tik, kad pvz Jorkšyro pudingų tikrai nevalgysi desertui schmoll.gif , nes kepant jis turi gauti jautienos mėsos sulčių. Ir, patiekamas jis su padažu.

Pabaigai, tai iš tiesų yra taip: bet ką, galima pavadinti Jorkšyro pudingu. Taip, pat kaip ir įprasta, pvz. bet kokias sauskelnes vadinti pampersais, arba, bet kurį indų ploviklį vadinti Fairy. Bet, tai nereiškia, kad tai yra vienas ir tas pats, t.y autentiškas dalykas ax.gif

Vsio, baigiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 22, 19:23)
taaaiiipppp [url=http://smiles.lc-pasaulis.com/smile.120427.html][img]http:

O as ju nei kepus, nei ragavus, bet kazkada reiks pabandyt  4u.gif


As kepiau, man patiko, tik reikejo pakepti kokiu 10-15 min. daugiau. Gal reik Ulei morala paskaityt uz netiksliai nurodyta laika? box.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 02 15, 07:44)
thumbup.gif
[color=darkviolet]Rūkytos lašišos filė suktinukai

Šaltinis: http://receptai.iki....suktinukai/1717

Ismeginau ir LABAI SKANU thumbup.gif
Atsakyti
Plikyti lietiniai 4u.gif

Labai skanus gavosi blynai thumbup.gif

2 stiklinės kefyro
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 / 2 šaukštelio sodos
2-3 šaukštai aliejus
Druskos, cukraus pagal skonį

Kefyrą,kiaušinius,druską ir cukrų gerai išmaišome.Supilame persijotus miltus ir su šluotelė išplakame.
Imame virinto karšto vandens stiklinę,dedame sodą,labai greitai išmaišome ir supilame į tešlą.Dar kartą viską sumaišome ir paliekam 15 min.
Vėliau įpilame aliejų.
Blynus reikia kepti labai gerai įkaitintoje keptuvėje,bus daugiau skylučių 4u.gif
Keptuvę sutepame aliejumi.

Patiekiame su uogienę arba su grietinę.

Visi valgė ir labai gyrė...o dar iš likusių blynų padariau užkandį.

Blynus sutepiau varškės kremu,pabarsčiau smulkintais svogūnų laiškais,sudėjau lašišą sūdytą ir susukau.Po to supjausčiau gabaliukais.
Noriu pasakyti kad tokie suktinukai man skaniau su blynais nei su lavašu thumbup.gif

Dabar dėl varškės kremo...pasidariau pati,bet galima pirkti tepamą kokį...
O pasidariau paprastai:grietinės indelį sudėjau į marlę ir pakabinau nakčiai.Ryte turėjau švelnaus kremo thumbup.gif
O dar pasidariau sviesto iš grietinės: reikia geros grietinės,gerai būtų kaimiška...arba tinka Dvaro 40%...sudedam ją į kokį platų indą,rankas gerai išplauname, ir pradedame su rankomis maigyti grietinę...tiesiog suspausti/atleisti...grietinė ima tirštėti...po to atsiranda skystis,ji reikia nupilti...ir galu gale lieka sviestas...sudedame į į kokį indą ir apibarstome su druska...

Tai tiek žaidimų prie puodų ax.gif

Blynai

user posted image

user posted image

user posted image

Suktinukai

user posted image

Kremas

user posted image

Sviestas


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 23 vasario 2011 - 10:35