Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis

QUOTE(mamkaa @ 2011 06 16, 07:42)
jau duoneles groziai, svaitgaliui noreciau issikepti, iskilo toks klausimas, o jei nedeti kukuruzu miltu, na naudoti tik paprastus kvietinius miltus, gautusi ar ne? ka duoda tie kukuruzu miltai?

Aš viską dariau pagal originalų receptą bigsmile.gif Bet ten rašo, kad galima dėti tik kvietinius miltus 4u.gif Gali drąsiai kepti mirksiukas.gif



Atsakyti
Va mano spiralinė:

user posted image

Dėjau tik džiovintas žoleles (mišinį Itališkos žolelės) ir spausto česnako. Visa kita - pagal receptą. Labai liuks duonelė. Ačiū už receptą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2011 06 16, 14:00)
Va mano spiralinė:

Gražuolė duonytė bigsmile.gif Džiaugiuosi, kad patiko 4u.gif
Atsakyti
Kalakutienos salotos


user posted image

500 g virtos kalakutienos (galima ir vištienos) krūtinėlės
300 g pievagrybių
2 obuoliai
avokadas
150-200 g džiovintų slyvų
balto svogūno( ne toks aštrus)galima ir paprastą dėti mirksiukas.gif
gera sauja lukštentų saulėgrąžų
3 vidutinio dydžio agurkai
majonezo
truputis druskos
pipirų
mėgiamų prieskonių (pievagrybiams)

Virtą krūtinėlę,agurkus,obuolius,avokadą,numirkytas džiovintas slyvas supjaustyti šiaudeliais,svogūną- plonais pusžiedžiais. Pakepinti pievagrybius ir saulėgrąžas (kepant apibarsčiau juos kepinto česnako ir pipirų mišiniu iš malūnėlio). Viską susluoksniuoti,aptepant majonezu (aš labai jo gailėjau,nes nelabai mėgstu),mėsą dar barsčiau apelsininiais pipirais (man patinka jų kvapas) smile.gif Palaikyti šaldytuve truputį (mes buvom per alkani laukti ).
Serviravimo kaip ir jokio,nes labai norėjome valgyti rolleyes.gif Bet,kad skanu,tai jau tikrai buvo (net mano panelė,kuri nevalgo jokių mišrainių ir salotų,porciją sukirto mirksiukas.gif
Atsakyti
Čirviniai blynai
user posted image
Produktai:

1 XL kiaušinis (aš naudojau antinį)
200 g. miltų
300 ml pieno
40 ml aliejaus
žiupsnelis druskos
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. vanilinio cukraus

Eiga: kiaušinį suplakti su pienu, druska, aliejumi, vaniliniu cukrumi. Suberti miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišyti. Leisti tešlai pastovėti 5-10 min. Įkaitinti čirvinių blynų keptuvę ir jei to reikalauja jūsų keptuvė patepti šiek tiek aliejumi (aš patepu tik pirmam kartui). Dėti 4 v.š. tešlos ir gražiai paskleisti. Kepti apie 3-4 min., kol gražiai paruduos.
Skanaus
user posted image
P.s. blynai gaunasi tokie traškiai minkšti, panašūs į vaflius. Bet jei palaikysite juos uždengus, jie suminkštės. Aš valgiau ir tokius, ir tokius. Vienareikšmiškai abu variantai skanūs. Tikiuosi patiks ir Jums.
Atsakyti
Parodau ir as savo duonele wub.gif -isgaravo kaip dumas smile.gif .Visi labai isgyre wub.gif Aciuuuu uz puiku receptuka 4u.gif 4u.gif 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Aš irgi kepiau duonelę, patiko labai, ačiū už receptą smile.gif
Atsakyti
Mergaites, nepamenu, kuri gaminotes namini lydyta varskes sureli - kazi kiek laiko ji reikia kaitint (su 500 g. varskes), kad gsutusi tinkama konsistencija? Ar yra pavojus perkaitint? As gaminau, bet rezultate jis man gavosi toks pokietis ir nevisai lydyto surelio skonio blush2.gif Toks labiau varskiskas ax.gif
Sakau, gal per mazai pakaitinau g.gif (nors kaitinau visai netrumpai) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(indrius78 @ 2011 06 19, 20:47)
Parodau ir as savo duonele wub.gif -isgaravo kaip dumas smile.gif .Visi labai isgyre wub.gif Aciuuuu uz puiku receptuka 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Net dvi bigsmile.gif Labai gražios, džiaugiuosi, kad patiko 4u.gif
QUOTE(Spurgita @ 2011 06 20, 16:04)
Aš irgi kepiau duonelę, patiko labai, ačiū už receptą smile.gif

Visada prašom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 06 20, 23:31)
Mergaites, nepamenu, kuri gaminotes namini lydyta varskes sureli - kazi kiek laiko ji reikia kaitint (su 500 g. varskes), kad gsutusi tinkama konsistencija? Ar yra pavojus perkaitint? As gaminau, bet rezultate jis man gavosi toks pokietis ir nevisai lydyto surelio skonio blush2.gif  Toks labiau varskiskas ax.gif
Sakau, gal per mazai pakaitinau g.gif  (nors kaitinau visai netrumpai) rolleyes.gif

Dėl kietumo aš grietine reguliuoju. Reik daugaiu, bus minkštesnis. Iki užvirimo pakaitinu ir nuimu. Atvėsinu, valgau biggrin.gif Dar varškę prieš lydydama sutrinu mikseriu, kad būtų vientisa.
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2011 06 21, 00:15)
Dėl kietumo aš grietine reguliuoju. Reik daugaiu, bus minkštesnis. Iki užvirimo pakaitinu ir nuimu. Atvėsinu, valgau biggrin.gif Dar varškę prieš lydydama sutrinu mikseriu, kad būtų vientisa.

grietine?! ohmy.gif as jos nedejau doh.gif nes recepte nebuvo nurodyta ax.gif
ir dar tiek daug prisigaminau...kazi, gal galima ja perkaitint? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 06 21, 10:07)
grietine?! ohmy.gif as jos nedejau doh.gif  nes recepte nebuvo nurodyta ax.gif
ir dar tiek daug prisigaminau...kazi, gal galima ja perkaitint? blink.gif

Aš darau pagal forelės receptą. Visad pavyksta.
http://www.forellesr...=lydytas sūris
Atsakyti