QUOTE(*GREISI* @ 2011 03 04, 13:57)
Daigus ar medelius apdėti plonu sluoksniu mėšlo,o ant viršaus šieno ar šiaudų.
Visokie serbentai ar avietės,tai nebijo padidinto mėšlo kiekio,jiems labai patinka.Jeigu žemė nenupūdyta natūraliu ,tai tiks ir tradiciniu .Pasodinus daigus mulčiuokite,o jeigu mėšlo turite,tai plonu sluoksniu dėkite jį prieš tai.
Apie šiltnamį buvo kalbėta.Jeigu nesukasta,tai daryti duobutes daigams,o paskui visą plotą užmulčiuoti.Būtinai pasodinti visokių prieskoninių augalų,gėlių.Kad kuo didesnė įvairovė būtų.Nebijoti eksperimentuoti.Bet pradžiai bandykite nedaug,kad suprastumėte ir nenusiviltumėte.
Šiaip Gaudvilė,manau turi žymiai daugiau žinių už mane.Tikiuosi ir ji patars

.
Labai domiuosi tokiais dalykais, bet turiu klausimą - ar mulčiavimas nėra kažkaip susijęs su parazitais? Tiesiog pernai pabandžiau pamulčiuoti (šiaudais, žole) ir atsitiko taip, kad neturėjau pvz nei vieno kalafioro, ko niekada nėra buvę

suėdė juos kažkokios zarazos iki šaknų... Gal aišku čia sutapimas, nes praeitą vasarą labai daug buvo visokių ėdrūnų, bet ar nėra tas mulčas palanki terpė gyvent vabalam, kirminam ir kitokiem kenkėjam? Ar klystu? Kai žemę vis papureni aplink augalus - tai kažkaip atrodo kad tada mažiau galimybių visokiom lervom apsigyvent
Bet kas dėl braškių - tai esu labai patenkinta

Kur apdėtos šiaudais - puikiai peržiemojo pernai šaltą žiemą ir uogos buvo švarios, gražios

Kai dauguma sakė kad beveik neturėjo braškių dėl to kad supuvo - tai pas mane gal pirmi metai braškės beveik nepuvo
Serenčių buvau irgi prisodinus kad atbaidytų kenkėjus - tai juos dar nespėjusius užaugt suėdė kažkokie vikšrai, liko stiebeliai apkakoti tik

nesupratau nieko...