Kaip prižiūrėti BergHOFF virtuvės reikmenis
Indai
Kadangi BergHOFF indai pagaminti iš aukštos kokybės nerūdijančiojo plieno, juos paprasta prižiūrėti.
Prieš naudodami indus pirmą kartą, nuplėškite visus lipdukus, indus išplaukite karštame vandenyje su skystomis plovimo priemonėmis, tokiomis kaip Pur, Fairy ar Cif, kad neliktų jokių nešvarumų ir klijų likučių. Minkšta kempinėle, suvilgyta plovikliu, įtrinkite indų paviršių ir palikite 5 min., tada nuplaukite vandeniu. Prireikus visą procedūrą pakartokite 2 ar 3 kartus. Vėliau indus rekomenduojama plauti minkšta kempinėle arba servetėle, tinka bet koks švelnus ploviklis. Kad indai išsaugotų blizgesį, iškart išplovę juos gerai iššluostykite.
Didesnius nešvarumus galite pašalinti milteliniais šveitikliais Ajax, BA-MO Limon arba ATA.
Valant indus nerekomenduojama naudoti metalinių šepečių, peilių, gremžtukų ir panašių daiktų. Negalima naudoti priemonių, galinčių pažeisti paviršių (pavyzdžiui, grūdėtų priemonių), taip pat šarminių ploviklių, nes indai praranda blizgesį.
Indų paviršiuje gali atsirasti kalkių nuosėdų vadinamųjų katilo nuovirų. Tokias nuosėdas, taip pat dėmes, atsiradusias dėl kai kuriuose produktuose esančių mineralinių druskų, lengvai pašalinsite kempinėle, suvilgyta actu, citrinų sultimis arba skiesta citrinų rūgštimi. Taip pat galima naudoti ploviklius, kurių sudėtyje yra citrinų rūgšties.
Stebėkite, kad indai neperkaistų! Jiems perkaitus, gali pasikeisti metalo paviršiaus spalva iki auksinio arba šviesiai rusvo atspalvio, gali atsirasti vaivorykštinių dėmių. Tai nėra indų defektas ir jokiu būdu neturi įtakos nei indų patvarumui, nei gaminamo maisto ypatybėms. Norint, kad metalo spalva nepakistų, reikia griežčiau laikytis indų naudojimo taisyklių. Perkaitę indai turi atvėsti natūraliai. Tam nerekomenduojama naudoti šalto vandens. Jeigu spalva vis tiek pasikeitė, naudokite nerūdijančiojo plieno valiklį, valymo miltelius ATA, poliravimo pastą arba palaukite po kiek laiko, tinkamai naudojant indus, jų spalva ir vėl taps tokia, kokia buvo.
Garantija negalioja, jeigu produkcija naudojama ne pagal paskirtį ar buvo pažeista per gaisrą, pavogta, nukritusi arba pažeistas jos vidus.
Smulkių dėmelių arba kitokių estetinių defektų (ant nerūdijančio plieno 18/10 T304/316 gali atsirasti mėlynų arba rudų dėmių) reguliariai atsiranda ant visų rūšių nerūdijančiojo plieno, bet tai neturi įtakos jo ypatybėms. Ant indų gali atsirasti nedidelių brėžių įbrėžtiems indams garantija negalioja. Taip pat garantija negalioja esant indo ploviklių, kurių sudėtyje yra rūgščių, pažeidimų, nes rūgštys gali sukelti koroziją. Taip pat tais atvejais, kai puodo rankenų plastikinė (guminė) dalis nudeginta atviros liepsnos. Liepsna neturi būti didesnė už indo dugną ir sklisti per jo kraštus. (Tai gali įvykti tik naudojant netinkamo dydžio dujinės viryklės degiklį.)
Dėmesio! Dangčius su temperatūrą matuojančia rankena griežtai draudžiama laikyti šaldytuvuose, plauti indaplovėse ir po tiesiogine vandens srove.
Stalo įrankiai
Stalo įrankius plaunant indaplovėje, būtina laikytis nustatytų taisyklių. Reikia įdėmiai perskaityti indaplovės naudojimo instrukciją, ypač tą dalį, kurioje nurodomas miltelių ir skalavimo skysčio kiekis. Į indaplovės krepšelį, skirtą stalo įrankiams, nepridėkite per daug įrankių. Peilius, šakutes ir šaukštus dėkite rankenėlėmis žemyn, jų neskirstykite, nes tuomet vandens čiurkšlės juos geriau išplaus. Stalo įrankius iš indaplovės reikia išimti ne vėliau kaip po 1020 min. indaplovei baigus darbą. Jeigu ant įrankių atsirado dėmių ir apnašų, jas lengvai pašalinsite metalui skirtu valikliu.
Virtuviniai peiliai
Jei tinkamai prižiūrėsite, virtuvinius peilius naudosite ilgą laiką. Niekada nemerkite peilių į indams plauti skirtą skystį. Taip pat peilių negalima palikti mirkti vandenyje ilgesniam laikui. Geriausia panaudotą peilį iškart nuplauti po tekančio vandens srove ir sausai nušluostyti. Šluostyti derėtų nuo peilio rankenėlės ašmenų link. Plaunant peilius indaplovėje, būtina atsiminti, kad peilio ašmenis gali pažeisti kiti besiliečiantys metaliniai daiktai. Po kiek laiko peiliai atšimpa. Todėl peilius plauti indaplovėje nerekomenduojama. Tinkamai ir gerai pagaląsti peilį galima plieniniu galąstuvu (brūžikliu). Peilio ašmenis įstatykite į brūžiklio smaigalį maždaug 20º kampu. Braukite žemyn per brūžiklį, apibrėždami nedidelį lanką. Tokį pat veiksmą pakartokite iš kitos brūžiklio pusės, kad pagaląstumėte kitą ašmenų pusę. Pakartokite šį veiksmą 510 kartų, pakaitomis keisdami kairiąją ir dešiniąją ašmenų puses. Labai svarbu išlaikyti 20º kampą ir brėžti lanką nuo peilio rankenėlės iki pat peilio smaigalio. Šio veiksmo atlikimo greitis nesvarbus.
4 tema.
Kepimas be riebalų:
Pakaitinkite tuščią keptuvę ant didesnio nei vidutinis viryklės galingumo ( apie 2/3 viryklės galingumo)
Kaip patikrinti ar keptuvė yra pakankamai įkaitusi? Reikia įlašinti į keptuvę keletą lašų vandens, kai vanduo ima riedėti dugnu, reiškia, kad yra pasiekta reikiama temperatūra.
Sudėjus nusausintą mėsą, prispauskite ją šakute, kad ji priliptų. Jei mėsa neprilipo prie keptuvės dugno, reiškias keptuvė buvo įkaitinta per silpnai.
Palaukite, kol mėsa apskrus, nebandydami jos atskirti nuo dugno. Po 2 -3 min. ji pati atšoks nuo dugno.
Tuomet apverskite ir apskrudinkite ją iš kitos pusės. Maistas kepamas be riebalų.
Be riebalų negalima gaminti: maisto, apvolioto džiūvėsėliuose, bulvinių ir miltinių patiekalų.
Šiuose induose galima gaminti maistą ir įprastiniu būdu: naudojant vandenį ar riebalus.
Troškinimas
Troškinimas tai produktų virimas nedideliame kiekyje skysčio (sultinio, vandens arba padažo) su įvairiais prieskoniais ir prieskoninėmis daržovėmis. Troškinama gilioje keptuvėje arba puode, sandariai uždengus dangčiu. Prieš troškinimą produktai apkepami ir sudedami į keptuvę. Įpilama skysčio tiek, kad apsemtų ne daugiau nei 1/3 produktų tūrio. Troškinama ant silpnos ugnies, kol produktai suminkštės. Norint išsaugoti vienodą temperatūrą, troškinimo metu nereikėtų dažnai kilnoti dangčio. Troškinti galima ir neapkeptus produktus, bet tokiu atveju į indą reikia dėti šiek tiek riebalų.
Troškinimas geriausias kulinarinio apdorojimo būdas, nes produkte esančios maistingosios medžiagos lieka skystyje, kuriame buvo troškinamos.
Kaip kepti bulves.
Bulvės supjaustomos griežinėliais, gabalėliais arba šiaudeliais. Norint, kad kepimo metu greitai susidarytų plutelė, prieš dedant bulves į keptuvę, jas reikia nusausinti servetėle. Plonu sluoksniu sudėti į įkaitintą, kaip nurodyta BergHOFF instrukcijoje, keptuvę su aliejumi ir kepti ant vidutinės ugnies, kol susidarys rausva plutelė (iš pradžių bulvės prilimpa prie dugno, bet kepant poros užsidaro, susidaro rausva plutelė ir bulvės lengvai atšoka). Apkepintas bulves apversti ir vėl kepti, kol susidarys rausva plutelė Apkepintos bulvės baigiamos kepti ant silpnos ugnies, uždengus dangčiu arba išjungus šilumos šaltinį.
Pakaitinkite tuščią keptuvę ant didesnio nei vidutinis viryklės galingumo ( apie 2/3 viryklės galingumo)
Kaip patikrinti ar keptuvė yra pakankamai įkaitusi? Reikia įlašinti į keptuvę keletą lašų vandens, kai vanduo ima riedėti dugnu, reiškia, kad yra pasiekta reikiama temperatūra.
Sudėjus nusausintą mėsą, prispauskite ją šakute, kad ji priliptų. Jei mėsa neprilipo prie keptuvės dugno, reiškias keptuvė buvo įkaitinta per silpnai.
Palaukite, kol mėsa apskrus, nebandydami jos atskirti nuo dugno. Po 2 -3 min. ji pati atšoks nuo dugno.
Tuomet apverskite ir apskrudinkite ją iš kitos pusės. Maistas kepamas be riebalų.
Be riebalų negalima gaminti: maisto, apvolioto džiūvėsėliuose, bulvinių ir miltinių patiekalų.
Šiuose induose galima gaminti maistą ir įprastiniu būdu: naudojant vandenį ar riebalus.
Troškinimas
Troškinimas tai produktų virimas nedideliame kiekyje skysčio (sultinio, vandens arba padažo) su įvairiais prieskoniais ir prieskoninėmis daržovėmis. Troškinama gilioje keptuvėje arba puode, sandariai uždengus dangčiu. Prieš troškinimą produktai apkepami ir sudedami į keptuvę. Įpilama skysčio tiek, kad apsemtų ne daugiau nei 1/3 produktų tūrio. Troškinama ant silpnos ugnies, kol produktai suminkštės. Norint išsaugoti vienodą temperatūrą, troškinimo metu nereikėtų dažnai kilnoti dangčio. Troškinti galima ir neapkeptus produktus, bet tokiu atveju į indą reikia dėti šiek tiek riebalų.
Troškinimas geriausias kulinarinio apdorojimo būdas, nes produkte esančios maistingosios medžiagos lieka skystyje, kuriame buvo troškinamos.
Kaip kepti bulves.
Bulvės supjaustomos griežinėliais, gabalėliais arba šiaudeliais. Norint, kad kepimo metu greitai susidarytų plutelė, prieš dedant bulves į keptuvę, jas reikia nusausinti servetėle. Plonu sluoksniu sudėti į įkaitintą, kaip nurodyta BergHOFF instrukcijoje, keptuvę su aliejumi ir kepti ant vidutinės ugnies, kol susidarys rausva plutelė (iš pradžių bulvės prilimpa prie dugno, bet kepant poros užsidaro, susidaro rausva plutelė ir bulvės lengvai atšoka). Apkepintas bulves apversti ir vėl kepti, kol susidarys rausva plutelė Apkepintos bulvės baigiamos kepti ant silpnos ugnies, uždengus dangčiu arba išjungus šilumos šaltinį.
Kas naudojat Berghoff keramines keptuves, kepant vidiniam pavirsiui atrirado rudu demiu kaip degesio
, kaip pasalinti, plovikliu neisiplauna


QUOTE(saules zuikis @ 2011 05 17, 12:42)
Kas naudojat Berghoff keramines keptuves, kepant vidiniam pavirsiui atrirado rudu demiu kaip degesio
, kaip pasalinti, plovikliu neisiplauna 


brokuota keptuvė, paskaitinėkit praeitos temos pabaigą

QUOTE(laurinux @ 2011 04 28, 17:38)
Gal kas žinote, ar galima ( jei taip, tai kur ) atskirai įsigyti Berghoff garintuvą ZENO 3,8L. Puodą turiu, todėl ieškau tik viršutinės dalies.
Gal yra jį turinčių ir nenaudojančių, gal parduotumėte?
Gal yra jį turinčių ir nenaudojančių, gal parduotumėte?

galima tikrai gariunu turgavietej,
na bet turetumet pasiteirauti ir ju firminese parduotuvese

QUOTE(dagli @ 2011 05 29, 20:27)
galima tikrai gariunu turgavietej,
na bet turetumet pasiteirauti ir ju firminese parduotuvese
na bet turetumet pasiteirauti ir ju firminese parduotuvese

Na Berghoff parduotuvėje atskirai šio dizaino neparduoda, tik kitos rūšies, na bet norisi vienodų..O gariūnai man per toli, esu iš pajūrio


kažin kaip baigėsi su keraminėmis keptuvėmis? Nes pas mane irgi brokuota, kimba viskas juodai
Norėjau gero daikto, bet žiauriai nusivyliau
Puodai iš praeitos akcijos nuostabūs, negaliu atsidžiaugt





sveikos,
turiu is iki puoda, bet nepatinka, jog reikia atidarineti dangti ir prie maziausios temperaturos kelia dangti, taskosi.
gal yra koks modelis, kad puodas verdant gali buti uzdengtas?
aciu
turiu is iki puoda, bet nepatinka, jog reikia atidarineti dangti ir prie maziausios temperaturos kelia dangti, taskosi.
gal yra koks modelis, kad puodas verdant gali buti uzdengtas?
aciu
QUOTE(simoselis @ 2011 06 22, 01:18)
Ieškau Berghoff stalo įrankių (maždaug prieš metus jie buvo dalinami už IKI lipdukus) 

Vilniuje "Madoj" yra išparduotuvė,kurioje daugelis IKI akcijų daiktų parduodami už tokią kainą,kiek kainavo su lipdukais

QUOTE(Ida66 @ 2011 07 04, 15:13)
Prieš savaitę pirkau ten peilių rinkinį už 139 Lt


Bet stalo įrankių toje parduotuvėje nėra. Gal užveš kada.