Įkraunama...
Įkraunama...

BergHOFF

Kaip prižiūrėti BergHOFF virtuvės reikmenis

Indai
Kadangi „BergHOFF“ indai pagaminti iš aukštos kokybės nerūdijančiojo plieno, juos paprasta prižiūrėti.

Prieš naudodami indus pirmą kartą, nuplėškite visus lipdukus, indus išplaukite karštame vandenyje su skystomis plovimo priemonėmis, tokiomis kaip „Pur“, „Fairy“ ar „Cif“, kad neliktų jokių nešvarumų ir klijų likučių. Minkšta kempinėle, suvilgyta plovikliu, įtrinkite indų paviršių ir palikite 5 min., tada nuplaukite vandeniu. Prireikus visą procedūrą pakartokite 2 ar 3 kartus. Vėliau indus rekomenduojama plauti minkšta kempinėle arba servetėle, tinka bet koks švelnus ploviklis. Kad indai išsaugotų blizgesį, iškart išplovę juos gerai iššluostykite.

Didesnius nešvarumus galite pašalinti milteliniais šveitikliais „Ajax“, „BA-MO Limon“ arba ATA.

Valant indus nerekomenduojama naudoti metalinių šepečių, peilių, gremžtukų ir panašių daiktų. Negalima naudoti priemonių, galinčių pažeisti paviršių (pavyzdžiui, grūdėtų priemonių), taip pat šarminių ploviklių, nes indai praranda blizgesį.

Indų paviršiuje gali atsirasti kalkių nuosėdų – vadinamųjų katilo nuovirų. Tokias nuosėdas, taip pat dėmes, atsiradusias dėl kai kuriuose produktuose esančių mineralinių druskų, lengvai pašalinsite kempinėle, suvilgyta actu, citrinų sultimis arba skiesta citrinų rūgštimi. Taip pat galima naudoti ploviklius, kurių sudėtyje yra citrinų rūgšties.

Stebėkite, kad indai neperkaistų! Jiems perkaitus, gali pasikeisti metalo paviršiaus spalva – iki auksinio arba šviesiai rusvo atspalvio, gali atsirasti vaivorykštinių dėmių. Tai nėra indų defektas ir jokiu būdu neturi įtakos nei indų patvarumui, nei gaminamo maisto ypatybėms. Norint, kad metalo spalva nepakistų, reikia griežčiau laikytis indų naudojimo taisyklių. Perkaitę indai turi atvėsti natūraliai. Tam nerekomenduojama naudoti šalto vandens. Jeigu spalva vis tiek pasikeitė, naudokite nerūdijančiojo plieno valiklį, valymo miltelius ATA, poliravimo pastą arba palaukite – po kiek laiko, tinkamai naudojant indus, jų spalva ir vėl taps tokia, kokia buvo.

Garantija negalioja, jeigu produkcija naudojama ne pagal paskirtį ar buvo pažeista per gaisrą, pavogta, nukritusi arba pažeistas jos vidus.
Smulkių dėmelių arba kitokių estetinių defektų (ant nerūdijančio plieno 18/10 T304/316 gali atsirasti mėlynų arba rudų dėmių) reguliariai atsiranda ant visų rūšių nerūdijančiojo plieno, bet tai neturi įtakos jo ypatybėms. Ant indų gali atsirasti nedidelių brėžių – įbrėžtiems indams garantija negalioja. Taip pat garantija negalioja esant indo ploviklių, kurių sudėtyje yra rūgščių, pažeidimų, nes rūgštys gali sukelti koroziją. Taip pat tais atvejais, kai puodo rankenų plastikinė (guminė) dalis nudeginta atviros liepsnos. Liepsna neturi būti didesnė už indo dugną ir sklisti per jo kraštus. (Tai gali įvykti tik naudojant netinkamo dydžio dujinės viryklės degiklį.)

Dėmesio! Dangčius su temperatūrą matuojančia rankena griežtai draudžiama laikyti šaldytuvuose, plauti indaplovėse ir po tiesiogine vandens srove.


Stalo įrankiai
Stalo įrankius plaunant indaplovėje, būtina laikytis nustatytų taisyklių. Reikia įdėmiai perskaityti indaplovės naudojimo instrukciją, ypač tą dalį, kurioje nurodomas miltelių ir skalavimo skysčio kiekis. Į indaplovės krepšelį, skirtą stalo įrankiams, nepridėkite per daug įrankių. Peilius, šakutes ir šaukštus dėkite rankenėlėmis žemyn, jų neskirstykite, nes tuomet vandens čiurkšlės juos geriau išplaus. Stalo įrankius iš indaplovės reikia išimti ne vėliau kaip po 10–20 min. indaplovei baigus darbą. Jeigu ant įrankių atsirado dėmių ir apnašų, jas lengvai pašalinsite metalui skirtu valikliu.


Virtuviniai peiliai
Jei tinkamai prižiūrėsite, virtuvinius peilius naudosite ilgą laiką. Niekada nemerkite peilių į indams plauti skirtą skystį. Taip pat peilių negalima palikti mirkti vandenyje ilgesniam laikui. Geriausia panaudotą peilį iškart nuplauti po tekančio vandens srove ir sausai nušluostyti. Šluostyti derėtų nuo peilio rankenėlės ašmenų link. Plaunant peilius indaplovėje, būtina atsiminti, kad peilio ašmenis gali pažeisti kiti besiliečiantys metaliniai daiktai. Po kiek laiko peiliai atšimpa. Todėl peilius plauti indaplovėje nerekomenduojama. Tinkamai ir gerai pagaląsti peilį galima plieniniu galąstuvu (brūžikliu). Peilio ašmenis įstatykite į brūžiklio smaigalį maždaug 20º kampu. Braukite žemyn per brūžiklį, apibrėždami nedidelį lanką. Tokį pat veiksmą pakartokite iš kitos brūžiklio pusės, kad pagaląstumėte kitą ašmenų pusę. Pakartokite šį veiksmą 5–10 kartų, pakaitomis keisdami kairiąją ir dešiniąją ašmenų puses. Labai svarbu išlaikyti 20º kampą ir brėžti lanką nuo peilio rankenėlės iki pat peilio smaigalio. Šio veiksmo atlikimo greitis nesvarbus.


4 tema.
Atsakyti
gal kas galite pasidalinti instrukciją, kaip gaminti maistą berghoff puoduose, keptuvėje-troškintuve? 4u.gif gavau dovanų designo puodų rinkinį, bet prie jų instrukcijos nėra schmoll.gif g.gif doh.gif o taip norisi juos greičiau išbandyti smile.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rea258: 13 balandžio 2011 - 10:54
Kepimas be riebalų:
• Pakaitinkite tuščią keptuvę ant didesnio nei vidutinis viryklės galingumo ( apie 2/3 viryklės galingumo)
• Kaip patikrinti ar keptuvė yra pakankamai įkaitusi? Reikia įlašinti į keptuvę keletą lašų vandens, kai vanduo ima riedėti dugnu, reiškia, kad yra pasiekta reikiama temperatūra.
• Sudėjus nusausintą mėsą, prispauskite ją šakute, kad ji priliptų. Jei mėsa neprilipo prie keptuvės dugno, reiškias keptuvė buvo įkaitinta per silpnai.
• Palaukite, kol mėsa apskrus, nebandydami jos atskirti nuo dugno. Po 2 -3 min. ji pati atšoks nuo dugno.
• Tuomet apverskite ir apskrudinkite ją iš kitos pusės. Maistas kepamas be riebalų.
• Be riebalų negalima gaminti: maisto, apvolioto džiūvėsėliuose, bulvinių ir miltinių patiekalų.
Šiuose induose galima gaminti maistą ir įprastiniu būdu: naudojant vandenį ar riebalus.
Troškinimas
• Troškinimas – tai produktų virimas nedideliame kiekyje skysčio (sultinio, vandens arba padažo) su įvairiais prieskoniais ir prieskoninėmis daržovėmis. Troškinama gilioje keptuvėje arba puode, sandariai uždengus dangčiu. Prieš troškinimą produktai apkepami ir sudedami į keptuvę. Įpilama skysčio tiek, kad apsemtų ne daugiau nei 1/3 produktų tūrio. Troškinama ant silpnos ugnies, kol produktai suminkštės. Norint išsaugoti vienodą temperatūrą, troškinimo metu nereikėtų dažnai kilnoti dangčio. Troškinti galima ir neapkeptus produktus, bet tokiu atveju į indą reikia dėti šiek tiek riebalų.
• Troškinimas – geriausias kulinarinio apdorojimo būdas, nes produkte esančios maistingosios medžiagos lieka skystyje, kuriame buvo troškinamos.


Kaip kepti bulves.
• Bulvės supjaustomos griežinėliais, gabalėliais arba šiaudeliais. Norint, kad kepimo metu greitai susidarytų plutelė, prieš dedant bulves į keptuvę, jas reikia nusausinti servetėle. Plonu sluoksniu sudėti į įkaitintą, kaip nurodyta “BergHOFF” instrukcijoje, keptuvę su aliejumi ir kepti ant vidutinės ugnies, kol susidarys rausva plutelė (iš pradžių bulvės prilimpa prie dugno, bet kepant poros užsidaro, susidaro rausva plutelė ir bulvės lengvai atšoka). Apkepintas bulves apversti ir vėl kepti, kol susidarys rausva plutelė… Apkepintos bulvės baigiamos kepti ant silpnos ugnies, uždengus dangčiu arba išjungus šilumos šaltinį.
Atsakyti
Kas naudojat Berghoff keramines keptuves, kepant vidiniam pavirsiui atrirado rudu demiu kaip degesio ax.gif , kaip pasalinti, plovikliu neisiplauna blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saules zuikis @ 2011 05 17, 12:42)
Kas naudojat Berghoff keramines keptuves, kepant vidiniam pavirsiui atrirado rudu demiu kaip degesio  ax.gif , kaip pasalinti, plovikliu neisiplauna  blush2.gif

brokuota keptuvė, paskaitinėkit praeitos temos pabaigą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurinux @ 2011 04 28, 17:38)
Gal kas žinote, ar galima ( jei taip, tai kur ) atskirai įsigyti Berghoff garintuvą ZENO 3,8L. Puodą turiu, todėl ieškau tik viršutinės dalies.

Gal yra jį turinčių ir nenaudojančių, gal parduotumėte?  smile.gif

galima tikrai gariunu turgavietej,
na bet turetumet pasiteirauti ir ju firminese parduotuvese g.gif
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2011 05 29, 20:27)
galima tikrai gariunu turgavietej,
na bet turetumet pasiteirauti ir ju firminese parduotuvese  g.gif


Na Berghoff parduotuvėje atskirai šio dizaino neparduoda, tik kitos rūšies, na bet norisi vienodų..O gariūnai man per toli, esu iš pajūrio smile.gif Bet dėkoju už informaciją mirksiukas.gif
Atsakyti
kažin kaip baigėsi su keraminėmis keptuvėmis? Nes pas mane irgi brokuota, kimba viskas juodai doh.gif doh.gif Norėjau gero daikto, bet žiauriai nusivyliau doh.gif doh.gif Puodai iš praeitos akcijos nuostabūs, negaliu atsidžiaugt thumbup.gif
Atsakyti
sveikos,
turiu is iki puoda, bet nepatinka, jog reikia atidarineti dangti ir prie maziausios temperaturos kelia dangti, taskosi.
gal yra koks modelis, kad puodas verdant gali buti uzdengtas?
aciu
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2011 06 22, 01:18)
Ieškau Berghoff stalo įrankių (maždaug prieš metus jie buvo dalinami IKI lipdukus) 4u.gif


Vilniuje "Madoj" yra išparduotuvė,kurioje daugelis IKI akcijų daiktų parduodami už tokią kainą,kiek kainavo su lipdukais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ida66 @ 2011 07 04, 15:13)

Prieš savaitę pirkau ten peilių rinkinį už 139 Lt 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Bet stalo įrankių toje parduotuvėje nėra. Gal užveš kada.
Atsakyti