taigi, pirmiausia visiems aktualus klausimas - nuvykau į salą, o kaip nuvažiuoti į viešbutį? Galima važiuoti taksi, galima važiuoti visuomeniniu transportu. Autobusai iš Koso oro uosto pradėjo važinėti tik šiemet, sako, taksistai pradėjo dėl to pykti... Bet kokiu atveju, taksistai rupūžės nesidera, tad taksi kainos pobrangės...
Bendras autobusų grafikas iš oro uosto

Važiuojantiems į Kardameną reikia atminti, kad Kardamenoje reikės keisti autobusus - tie, kurie važiuoja į Mitsis, vieni autobusai, tie kurie važiuoja i Lakitira - kiti autobusai. Grafikas:

Beje, Mitsis viešbučiai turi ir savo autobusą, kuris veža į Kardameną, tačiau atminkite kad jis yra nemokamas, tik bilietą reikia pasiimti iš anksto registratūroje. Grafiko neskanavau, bet manau vietoje rasite
taip pat grafikas -Kardamena - Kos - Kardamena.

Taigi, pradžiai apie įžymybes... Pirmiausia , važiuojant į Kos , turi apsiginkluoti arba geromis helenistikomis žiniomis, arba bizantikos žiniomis... Nes ir tų ir tų įžymybių pilna... Ir be abejo, reikia gautiv gerą salos žemėlapį - aš pats pirkausi kišeninį žemėlapį už 3,5 EUR, bet jis superinis. Labiausiai patiko kelio parašymas:"Secondary unsurfaced road in poor quality" ir "Unsurfaced but suitable for veliches". O kaip juos realiai atskirti žemėlapyje? velniai žino... Tiesa sakant, jame sužymėti ir takai, ir tokie objektai, kur vietiniai nelabai žino. Pvz , ar kas inojote, kad rya 3 mineralinės SPA versmės, nors realiai pasiekiama tik viena?
Taigi, vieną paskyriau kelionei mašina, pasiėmiau KIA picanto , ir sakyčiau geras velniukas ta mašinėlė... Visai patiko

Mano mašiniukas:

Ką gi, ir pirma mano kelionė buvo į pietinę salos pusę - na gerai sakau sau pasieksiu aš, Aspri Petra Cave ir suksiu atgal... Pakeliui užsukau į Agios Stefanos bazilikos vietą - nuo kelio matosi labai gerai ženklas - iš tiesų ši vieta nustebino... Pirmiausia teko pravažiuoti apleistą viešbučio kompleksą - tikrai įdomiai atrodo...

Užuolaidos plėvesuoja, žolės auga, gėlės bando augti... Bet...
O pačios bazilikos griuvesiai rodo, kad tai buvo kad įspudinga maža bažnytėlė - nežinia ar marmuro kolonos buvo perkeltos iš kitur ar ...

Ir kas įdomiausia prieš bazilikos liekanas - Kastri saloje yra pastatyta šiuolaikinė koplytėlė... Gan įdomus sprendimas

Maudaisi ir meldiesi

Tiesa sakant daug ten tų šiuolaikinių koplytėlių - bet gal apie viską iš eilės

Kaip ne keista būtų, čia kainos parduotuvėse mažesnės, o ir galima pamatyti tikrų graikišku kavinių - kur sėdi vieni senukai (vyrai ta prasme) ir bendrauja tarpusavyje. Na gal tik tas paminklas nei šioks nei toks, nežinia ką jis reiškia...