Žinau vieną. Čia iš kulinarinės laidos "Valgome namie". Kepiau - labai skanus buvo. Tik darbo nemažai buvo. Ir labai daug to pyrago gavosi. Ir tėvams pusę atidaviau, ir vistiek dar per akis liko.
1 kg miltų (aš ėmiau 'ekstra'), 21 g mielių, 600 g pieno, 100 g susmulkintų migdolų, 6-8 kardamono grūdeliai, 5 tryniai, 1 kiaušinis, 200 g sviesto, 200 g cukraus, 200 g razinų, 1 citrina, 2 a.š. druskos.
Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą vandenį (va kiek prisimenu, tai mielės šitam recepte sausos buvo). Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai valandai laiko.
Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti aptirpusį sviestą (aš buvau padėjus šiltai, kad sviestas taptų minkštas, bet neištirpęs), smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto-riešutų masę dėti į užminkytą tešlą. Užminkyti dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai.
Po valandos sudėti nuplautas razinas ir vėl atsargiai paminkyti.
Kepimo formą ištepti sviestu. Iš tešlos padaryti kelis apvalius blynus maždaug 2-3 cm storio. Nekočioti, o tiesiog rankom suformuoti. Tie blynai kad skirtingo dydžio būtų. Truputį pabarstyti miltais ir dėti kaip piramidę į formą - apačioj didžiausią, toliau mažesnį, viršuj mažiausią. Nors man gal tik du blynai ir gavosi
Tada palikti skardoj pakliti dar 30 min. Paskui aptepti išplaktu kiaušiniu, pabarstyti migdolais ir kepti 40-50 min 180 laipsnių temperatūroj. Realiai aš kepiau ilgiau. Tiesiog reik tikrint sausu mediniu pagaliuku.
Skanaus.