Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

QUOTE(londonas @ 2011 09 13, 21:00)
Surio pyrageliai,kepiau pagal si recepta 4u.gif
http://irri-style.bl...spasakytas.html

...


As kepiau pagal ta pati recepta tai nekokie gavosi g.gif Kol kepe graziai atrode, kai isemiau subliusko, labai nekokios isvaizdos doh.gif Atsalusiu skonis kaip omleto 4u.gif Nezinau ka ne taip dariau, bet man nepatiko unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 16 rugsėjo 2011 - 21:45
QUOTE(ViGaMa @ 2011 09 16, 19:44)
As kepiau pagal ta pati recepta tai nekokie gavosi  g.gif Kol kepe graziai atrode, kai isemiau subliusko, labai nekokios isvaizdos  doh.gif  Atsalusiu skonis kaip omleto  4u.gif Nezinau ka ne taip dariau, bet man nepatiko  unsure.gif


Įdomu kaip darėte smile.gif Nes pastebėjau dažniausiai nesigauna tada kai receptas dar pasikoreguojamas pagal save.
Aš dariau pyragėlius pagal šį receptą gavosi puikūs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ViGaMa @ 2011 09 16, 20:44)
As kepiau pagal ta pati recepta tai nekokie gavosi  g.gif Kol kepe graziai atrode, kai isemiau subliusko, labai nekokios isvaizdos  doh.gif  Atsalusiu skonis kaip omleto  4u.gif Nezinau ka ne taip dariau, bet man nepatiko  unsure.gif


bandžiau gougeres'us kepti su KAMA miltais, tai pyragėliai praktiškai neiškilo, bet suprantama kodėl mirksiukas.gif dėl pačių miltų mirksiukas.gif bet skonis iš ties labai įdomus, kaip plikytos tamsios duonelės thumbup.gif

dar vienas įdomus pastebėjimas : kepant su pjaustytu kumpiu ir dar kokiais priedais jie dailiau iš kyla nei vien tik su sūriu. Taip pat labai daug kas priklauso nuo to, koks sūris naudojamas mirksiukas.gif

O atvėsusių gougeres'ų skonis man visiškai neprimena omleto mirksiukas.gif tokie minkšti pyragėliai su sūrio prieskoniu ax.gif

Skaniausi šiltutėliai tą pačią dieną kepti essen.gif

ir pagrindas yra - geras tešlos išdžiovinimas mirksiukas.gif
Atsakyti
aš irgi kepiau pagal receptą, viskas puikiai gavosi, net pati nustebau, nes su plikyta tešla man kartais nepasiseka, bet gavosi tobuli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ViGaMa @ 2011 09 16, 17:44)
As kepiau pagal ta pati recepta tai nekokie gavosi  g.gif Kol kepe graziai atrode, kai isemiau subliusko, labai nekokios isvaizdos  doh.gif  Atsalusiu skonis kaip omleto  4u.gif Nezinau ka ne taip dariau, bet man nepatiko  unsure.gif

Man tai puikiai gavosi,as virsu dar susiausiau,akd tokie ragiukai gautusi,tai daug maz toekie ir buvo. Nes kai kilt pradejo siekt tiek susiliejo viskas smile.gif Bets skonis tai pasakiskas,siandien vel kepsiu thumbup.gif
Atsakyti
Sūrio užkandis

Reiks:
Įpakavimo plonai supjaustyto sūrio
Varškės 9% pok.
Pusė pok. sviesto kambario temperatūros
Druskos,pipirų pagal skonį

Ištriname sviestą su varške,paskaniname druska,pipirais, galima krapų ar petražolių įdėti, gerai išmaišome.
Imame gabaliuką sūrio,dedame ant maistinės plėveles, sutepame su varške, dedame kitą gabaliuką, vėl tepame ir taip kol nepasibaigs produktai.
Įsukame į plėvelę, dedame į šaldytuvą.Viskas.Ištraukiam ir pjaustome.

Mergaitės čia dar pasiūlė papuošti graikiškais riešutais arba vynuogėmis 4u.gif

Sūris va toks:

user posted image


user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 09 20, 13:20)
[color=darkviolet]Sūrio užkandis


Būtinai pabandysiu 4u.gif

Aš darau panašiai užkandėles su sūriu- sluoksniuoju sūrio riekeles su kumpio riekelėmis tokio pat dydžio, gerai paspaudžiu ir supjaustau norima forma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 09 20, 14:20)
[color=darkviolet]Sūrio užkandis


Elena, super atrodo... 4u.gif Kaip manote, ar tiktų į tą varškės masę įspausti skiltelę česnako? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2011 09 20, 15:38)
Elena, super atrodo... 4u.gif Kaip manote, ar tiktų į tą varškės masę įspausti skiltelę česnako?  ax.gif



Manau taip 4u.gif
Atsakyti
[quote=Finna,2011 09 20, 13:29]
Būtinai pabandysiu 4u.gif

Aš darau panašiai užkandėles su sūriu- sluoksniuoju sūrio riekeles su kumpio riekelėmis tokio pat dydžio,

Ar su kuo nors sutepate? ax.gif
Atsakyti
[quote=Mil@na,2011 09 20, 19:18]
[quote=Finna,2011 09 20, 13:29]
Būtinai pabandysiu 4u.gif

Aš darau panašiai užkandėles su sūriu- sluoksniuoju sūrio riekeles su kumpio riekelėmis tokio pat dydžio,

Ar su kuo nors sutepate? ax.gif
[/quote]

Netepu niekuo, labai gerai ir taip sulimpa (susluoksniavus ranka švelniai paspaudžiu šiek tiek). Ir sūrį, ir kumpį perku pakuotėse pjaustytą, taip gražiau atrodo, kai lygios riekelės 4u.gif Per MB gimtadienį padariau tokių pilną lėkštę, supjausčiau įdomiom formom, tai svečiai netikėjo, kad čia gali būti namie gaminta, nes atrodo nepaprastai, nors pagaminti tai nėra kas biggrin.gif
Atsakyti
Atnesu "Pikantiska duonele, pagal daivaP recepta wub.gif " truputi pagerinta pagal mane cool.gif

Reikia:
1 st. šilto vandens,
1 st. kukurūzų miltų, (as naudojau tik kvietinius, skoniui tai nepakenke)
2 st. kvietinių miltų,
1a.š. sausų mielių,
3v.š. alyvų aliejaus(galima ir saulėgrąžų),
1a.š. cukraus,
1a.š. druskos.

stiklinė-240ml

Užpilui:
5v.š. alyvų ar kito aliejaus,
1-2 sk. česnako, (as dejau 4)
3v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių. (dejau dziovinto baziliko, picos prieskoniu, ir Santa Maria Persillade prieskoniu).
Slaptas mano ingredientas buvo suris Dziugas wub.gif I prieskoniu ir aliejaus misini smulkiai sutarkavau ~50 g.

Eiga:

Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.

Pasiruošiame prieskonius užpilui, sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką ir sutarkuojame sūrį, viską paliekame dubenėlyje iki panaudojimo.

Dideliame inde suberiame sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius, įberiame druską, aliejų, supilame mielių mišinį, viską minkome kokias 5min., tešlą apdengiame rankšluostuku ir paliekame 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkome, verčiame ant lentos, pabarstytos miltais, kočiojame apvalų lakštą, nekočiokite per plonai, man gavosi per plonai ax.gif
Tešlos lakštą gausiai patepame pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustome juostelėmis ir po vieną juostelę susukame, ją dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, gaunasi toks tešlos ritinėlis viduryje, tada aplink jį sukame kitą tešlos juostelę, aplink ją vėl kitą juostelę, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi tokia susukta spiralė bigsmile.gif

Tą spiralę paliekame dar 30min., kad pakiltų. Po to jau dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min. kol viršus truputį paruduoja.

Skanumelis wub.gif

user posted image

Atsakyti