1 diena.
7 val 00 min. kirtom LT-PL sieną. Galvojom išvažiuot anksčiau, bet nesigavo, nes dukra buvo varžybose Opolėj tai tik tokiu laiku grįžo į lietuvą. Iš autobuso merginukė persėdo į mūsų auto ir pajudėjom atostogaut.
Lenkiją pravažiavom su vėjeliu, kelias neblogas, nebuvo užkištas, tarpais pasivydavom fūrų virtinę, bet greitai ją ir palikdavom. Važiavom per Liubliną , kirtom sieną ties Barwinek.
Lenkijoj pasipildėm kuro, dyzelio kaina 4,95 zl už 1 litrą.
17 val 20 min. kirtom PL-SK sieną. Kelias vėl normalus, dalis per kalnus, bet nieko nei labai baisaus ,nei įspūdingo. Nusifotkinom prie tankų, mano mažiui tai buvo nerealu.

19 val.45 min. įvažiavom Į Vengriją. Tada prasidėjo pirmos dienos įspūdžiai. Slovakijoj buvau pasižymėjus kempingą nakvynei, bet mums pasirodė kad dar anksti, visi pasitarėm kad važiuojam toliau, juolabiau kad vaikai kelionėj buvo tikri didvyriai- kiek reikėjo tiek važiavo, jokių zyzimų, komentarų ir nesąmonių. Taigi mynėm toliau, buvau nužiūrėjus kempingą Hajduzobozlo miestelyje, pamatėm kad neprivažiuosim iki temstant tai ieškojom arčiau, dar prieš temstant radom, bet likęs tik sargas kuris nekalba jokia kalba ir sugebėjo pasakyt duokit pasus ir eikit miegot, nu nedrįsom nekalbančiam žmogui atiduot dokumentų, nes neaišku kur jis padėtų ir kaip jį susirast ryte. Išvažiavom toliau nuotykių ieškot, sutemo, lyg reiktų stot, kaiptik nei miestelių nei kempingų, susiradom laukus toliau nuo kelio, norėjom statyt palapinę, bet pastoviniavom ir nedrįsom, gal ir bereikalo, būtumėm be pinigų pamiegoję. Tada pasitarėm, kad mums vistik reikia pasiekt numatytą kempingą bet kuriuo paros laiku, vyras spaudė gazą iki dugno, o aš šturmanavau.
Pasiekėm kempingą 22 val. 50 min, pasistatėm palapinęs, dukra miegot iškart, nes kelionėl buvo praleidus 34 val, o mes su mažium vakarojom, mėgavomės šiltu vakaru ir dar lietuvišku alučiu.
Nuvažiuota 1018 km.
2 diena.
Leidom sau pamiegot, nes labai jau tingėjom keltis, išsivirėm košės , apžiūrėjom kempingą ir netekom žado kur čia papuolėm. Gaila kad buvo prastas oras ir negalėjom pasimaudyt, padarėm fotkių, nusprendėm grįžtant užsukt ilgesniam laikui.

kaina mūsų šeimai palapinėj, visa diena nemokamai naudojimasis vandens parku -30 eurų.
kempingo adresas:
Thermal Camping
Böszörményi u 35/A
4200 Hajdúszoboszló
Hungary
+36 (06)-52-558552
+36 (06)-52-558552
11 val išvažiuojam.
12 val 30 min. kertam RO sieną per Oradea, viskas aukštam lygį ir civilizuotai.
Atvažiavus nuo Vengrijos sienos prieš Rumunų sieną paskutiniam valiutos keitimo kioske dešinėj pusėj ( jis toj pusėj atrodo vienintelis išvis) dirba lietuvė moteris, buvo labai malonu ir daug juoko, kalbinom mes ją angliškai, laužėm liežuvį,jie ten išvis nekalba beveik kitom kalbom, o aš vyrui sakau einam išvis iš čia, nusibodo man jau nesusišnekėt, o ta sako tai gal tada geriau lietuviškai pasikalbam. Pasirodo ji jau 20 metų Vengrijoj gyvena, papasakojo praktiškų dalykų kur keistis pinigus, kur pirk vilnietę ir išsiskyrėm linksmai.
Rumunijoj pasieny keitėm truputį pinigų į lėjas, kitus pasilikom , nes norėjom geresniu kursu išsikeist banke. Taigi ant sienos 1 eu-4 lėjos, banke 1 eu-4,16 lėjos.
Degalinėj nusipirkom savaitei Rumunų vilnietę 13 lėjų.
Keliavom šią dieną ramiai, neskubėdami, apie 70 km už Oradėjos buvo apkrautas kelias, bet judesys vyko apie 70 km per valandą, o paskui išsiskirstė ir viskas normaliai, kelias labai geras, tik kad kalnai tai neprilėksi , tačiau niekur ir neskubėjom.
Rumunijoj išvis visi keliai pagrindiniai atnaujinti, išplatinti, paliko labai gerą įspūdį, beje kaip ir žmonės, su kuriais teko bendraut, daug kelevę bet draugiškesnės ir nuoširdesnės tautos nesutikę .
19 val 40 min. atvažiavom į Sighisoara. Nieko nelankėm, šiaip pasižiūrėjom pravažiuojant, ieškojom pensiono šiai nakčiai, nes kaupėsi lietutis, nenorėjom palatkės paskui šlapios lankstyt. Keliuose pensionuose pasiūlino mums 4 žm kambarius už 160-180 lėjų, ieškojom pigiau. Netoli policijos nuovados yra fainas kempingėlis pačiam mieste, dušai, toletai, baseinas mačiau yra, apartamentus pasiūlino už 150 lėjų, palapinę statyt 40 lėjų. Vyras užsuko pasikalbėt su policininkais, tai jie palydėjo iki pensiono GIA (jau čia kažkas iš forumiečių jame nakvoję), policinnkas sakė kad tai pigu ir tvarkinga , ir tikrai išsimiegojom už 120 lėjų.

Stogas virš galvos, rumuniškas vynas ir sūris, ko dar bereikia...

Nuvažiuota 400 km.