Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-15

QUOTE(keno @ 2011 08 07, 16:10)
merginos 4u.gif
Zozefinai butina rudasis cukrus? nes as jo neturiu ax.gif kavos turtinga,jau sukirtome,dabar reikia bandyti kitus lotuliukas.gif

Nezinau, ar butina, bet jis priduoda tortui skonio, tai manau su ruduoju tikrai skaniau.. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 08 07, 17:31)
ir as radau jau si receptuka, gaila kad aprasymo nera verysad.gif



As visada persijoju kartu pudra su krakmolu, pasiruosiu zelatina, kai ji istirpsta i ja pilu medu, kvapu (jei noriu) ir alieju, tada visa misini (drungnas toks gaunas) pilu i pudros ir krakmolo misini ir minkau...kitos zinau, kad alieju pila jau visai pabaigoj...cia kaip kuri ismasto 4u.gif
Atsakyti
rafaelo mano pats paciausias kol kas, grietinele plaku su ar be standiklio-vienodai gerai stovi, na kartais dedu jo del garanto smile.gif o jei sviestinis kremukas suskistejo tai gal padauginot kondensuoto, arba jo nedaplaket nes jis turi buti pakankamai tvirtas istraukus is saldytuvo. O pries maisant grietineles krema su sviestiniu reik kad abu butu pabuve saldytuve tuomet galima atsargiai sumaisyti saukstu (as letai su mikseriu sumaisau vos kelis apsukimus).
Esu viena kart perplakusi grietinele iki sviesto, nes plakiau ja kambario temp. ir indas buvo labai siauras tai labai greit issiplake, ko nesitikejau ir staigiai pavandenijo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 08 07, 16:03)
gal gali nuoroda imesti, kur ji radai mirksiukas.gif gal ten yra aprasymas ka su ko maisyti, tiksliau man domina kokios temperaturos reikia zelatina pilti, nes manau kad nuo jos daug kas priklauso unsure.gif
Anksciau buvau skaiciuosi bet kaip reikejo radau kita, ir dariau pagal ana doh.gif

Butu saunu, jej ir kitos mamytes atsilieptu del zelatinos, kokia naudojate silta, karsta, atvesusia ??? unsure.gif


as dengiu siuo http://www.supermama...?...&p=30611490
pastilazas pagal cipsiuka. ir baibokus lipdziau is jo tik pakietinau mase truputi.
mano eiga tokia:
1. vandeniu užpilti želatiną, palaikyti, paskui ištirpinti
2. supilti medu ir alieju
3. supilti į krakmolo bei cukraus pudros sumaisyta masę.
viska darau is kart nelaukiu kol ves ar pan.

man neslapiavo, gal tik kai istraukiau is saldytuvo i 30 laipsniu karscio virtuve smile.gif bet po keliu min. priprato ir nudziuvo-viskas liuks. Apacioje buvau dengus sviestini is sviesto+cikr.pudra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 07 rugpjūčio 2011 - 19:05
QUOTE(mylimaa @ 2011 08 07, 18:23)
as bandziau pagal Asseni Napaleonas pats skaniausias Napaleonas, koki esu kepus. arteja MB gimtadienis, jau uzsiprase sio Napaleono butent biggrin.gif


man jis irgi buvo skanus, kol neisbandziau sito, nieko skaniau ir nesu ragavus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 08 07, 16:03)
Butu saunu, jej ir kitos mamytes atsilieptu del zelatinos, kokia naudojate silta, karsta, atvesusia ??? unsure.gif

as,regis,jau esu rasiusi,kad pilu karsta,iskart islydyta nuo virykles 4u.gif
Atsakyti
laba vakara, norejau paklaust, saldytuve stovi mano griliazinis tortas nelaime...ir noriu suzinot..kodel man taip nesigauna, na ta prasme kad graziai sluoksniai matytusi, biskvitas gavosi purus bet trupantis, kol as ji perpjoviau, kai kur net gabaliukais sudejau, sviestinio kremo na teikrai per pirsto stori neisejo uztept....ir siaip man visi kremai beveik susigeria i bisvita ir nesimato tu sluoksniu...ka as blogai darau? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(tinulia84 @ 2011 08 07, 21:03)
laba vakara, norejau paklaust, saldytuve stovi mano griliazinis tortas nelaime...ir noriu suzinot..kodel man taip nesigauna, na ta prasme kad graziai sluoksniai matytusi, biskvitas gavosi purus bet trupantis, kol as ji perpjoviau, kai kur net gabaliukais sudejau, sviestinio kremo na teikrai per pirsto stori neisejo uztept....ir siaip man visi kremai beveik susigeria i bisvita ir nesimato tu sluoksniu...ka as blogai darau? sad.gif

o pagal kuri recepta jus ji darete?
Atsakyti
QUOTE(MergickaN @ 2011 08 07, 14:39)


as radau sita recepta
PASTILAŽAS PAGAL CIPCIUKĄ skirtas tortu dengimui

1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .

Aliejus pilamas į jau užminkytą masę , puikiai , lygiai pasidengia tortai  .....nerekomenduoju dėti ant grietininių kremų , geriau aptepti sviestiniu .




QUOTE(erikiuxxx @ 2011 08 07, 15:03)
gal gali nuoroda imesti, kur ji radai mirksiukas.gif gal ten yra aprasymas ka su ko maisyti, tiksliau man domina kokios temperaturos reikia zelatina pilti, nes manau kad nuo jos daug kas priklauso unsure.gif
Anksciau buvau skaiciuosi bet kaip reikejo radau kita, ir dariau pagal ana doh.gif

Butu saunu, jej ir kitos mamytes atsilieptu del zelatinos, kokia naudojate silta, karsta, atvesusia ??? unsure.gif


aš darau šita pastilaža pastoviai.....ir dedu viska pagal receptuka,tik alieju pilu iškarto ,o ne minkau pabaigoj...tiesiog išbrinkinu žellatina,dedu ja šildyti..dedu citr rugštele,medu,alieju ir kvapus....maišau kol želatina ištirpsta visiškai...masė buna gewrokai šilta,net karštoka galima sakyti...nuimu nuo ugnies ir tada jau dedu krakmola ir cukraus pudra.maišau..minkau....
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 08 07, 16:31)
ir as radau jau si receptuka, gaila kad aprasymo nera verysad.gif

bet dar tokia mase, patiko man jos aprasymas, ir kad ji neslapioja, kaip buna nuo medaus smile.gif
http://www.supermama...?...&p=32422805

šita masė irgi gera ir patogi dengimui,bet ir nuo medaus tikrai nešlapiuoja masė.....

QUOTE(mylimaa @ 2011 08 07, 17:23)

kai as dariau, sviestini krema ir grietinele ispradziu atsargiai ismaisiau, buvo jo daug, toks purus atrode bigsmile.gif tada su mikseriu kokias 15sekundziu paplakiau ir sukrito, nors grietineles nesutrauke, jei darkarta darysiu, tikrai neplaksiu, tik maisysiu smile.gif

vat kita karta ir neplakit...permaišot,susijungia kremas ir viskas.....sėkmės
Atsakyti
[quote=ramune.v
Aciu, sikarta bandysiu pagal si recepta ax.gif

[quote=*saules_zuikutis*
Jo skaiciau 4u.gif bet pasirodo nepagal si recepta dariau unsure.gif


[quote=kirbe
Aciu labai, reiks greitu laiku isbandyti ir ja 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 07 rugpjūčio 2011 - 21:12
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 08 07, 22:18)
o pagal kuri recepta jus ji darete?

Griliažinis tortas .

Jums reikės ( 18 cm. formeliai )....

Bet kokio biskvito ( jūsų mėgstamo )

Griliažui : 2 saujalės pakepintų arahis riešutų ( žemės )

1 stiklinės cukraus

Kremui : 200 g. cviesto ( "Saulutė" )

Saldaus kondencuoto pieno , mažo indelio 2/3 .


Aš kepiau tortukui "ANANASINIO" torto biskvitus , kadangi tortuką dariau ne didelį , tai baltam imiau viską pagal receptą , tik padalinus į tris dalis ( , 1 kiaušinis , 50 cukraus ....ir t.t....) ....rudam taip pat , tik kai pasvėriau miltus ir krakmolą , nuo jų nuėmiau po 1 didelį šaukštą , o vietoj jų dadėjau iki reikiamo svorio kakavos , iškepusį ir atvėsusį perpjoviau per puse siūlu .

Griliažui , riešutus pakepinau orkaitėje , kad atšoktų luobelė .
Juos kočėlu susmulkinau .
Stiklinę sukraus padeginau sausoje keptuvėje ( deginkite iki norimo tamsumo ) , tada į karštą supyliau riešutus , išmaišiau ir tuoj pat ištepiau ant aliejum pateptos skardelės ( plonai ) .
Sušalusį susmulkinau močėlu .

Kremui gerai išplakiau kambario temperatūros svietą , jo padvigubėjo .
Vis plakdama supyliau ( po truputi ) kambario temperatūros kondencuotą .

Pertepiau biskvitukus , ( truputi juos suliejau saldžiu vandenuku) , ir nedauk pabarsčiau griliažo .

Šonus ir viršų apibarsčiau griliažu , puošiau likusiu kremu .

Viskas ....sėkmės bandančioms


va pagal sita...
Atsakyti
Sveikutes darbstuolytes.
Turiu viena klausimuka ax.gif . Darant (sutepant) torta dedu ji i forma (tokia skardine, kur sonai nusiima). Kai sustingsta viskas, tada nuimu sonus. Bet viena problema - nesugalvoju kaip nuimti nuo skardinio pado. Ikloju popieriu (ta, kur rulonuose buna kepimui), bet jokios is to naudos. Kadangi biskvita sulaistau su kazkuo (kad nebutu kietas) tai permirksta ne tik biskvitas, bet ir popierius ir niekaip neiseina nukelti jo nuo skardos, nes plysta. O jei nesulaistysiu, tai apatinis biskvitas bus sausas ir neskanus. Gal yra kokie spec popieriai ar kokius kitus budus jus naudojate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2011 08 07, 18:23)
as bandziau pagal Asseni Napaleonas pats skaniausias Napaleonas, koki esu kepus. arteja MB gimtadienis, jau uzsiprase sio Napaleono butent biggrin.gif


bandysiu greit toki kepti, kaip tik kazko panasaus uzsiprase smile.gif
o recepte paminetos spanguoles... gal zinot kuo dar galima pakeist? bruknem, serbentais, avietem...? pagal uzgaida dar turetu buti sokoladas... ar nesugadinciau jei koki sluoksni pertepciau sokoladu smile.gif?
Atsakyti
QUOTE(tinulia84 @ 2011 08 07, 22:04)
Griliažinis tortas .

neisivaizduoju kodel jums nepavyko unsure.gif
QUOTE(Mingailiux @ 2011 08 07, 22:27)
Sveikutes darbstuolytes.
Turiu viena klausimuka  ax.gif .

ant sustingusio torto virsaus uzdek padekliuka ir apversk torta.tokiu atveju(apverstas aukstyn kojom smile.gif ) ir torto virsus bus susigulejes ir daug lygesnis.
jei biskvito nesuliesi,jis bus sausas ir neskanus. bet siaip,jei sulieji ji tiek,kad net popierius permirksta,tai gal kiek perdaug sulieji,kita karta bandyk maziau mirksiukas.gif
Atsakyti