Įkraunama...
Įkraunama...

Žmona neleidžia matytis su dukra

Patarkit ka daryti. Vyksta skyribu procesas. Iš pradžių bandėm susitart abipusiu sutikimu, numatem dukters lankymo grafika, jos atostogas ir t.t. sutarem kad žmona netrukdys bendraut su dukra. Už tai jai padovanojau buta o sau pasilikau busto paskolą. Vos pasirašius sutartį žmona pradejo slept vaiką nuo manes. Tada atsisakiau dovanot butą ir prasidejo.....Dukterį pradėjo slėpt nuo manes. kreipaius i VTAT. Sudarmėm sutartį kad dukrą pasisiimu kas antra penktadienį 19 val. Na ir čia padariau klaidą....19 val dukters darželyje jau nėra, o duru buto žmona neatidaro. Kreipiaus i teismą del laikinuju apsaugos priemoniu. Teismas nustatė kad paiimt vaiką galiu kas antra penktadieni, praleist su ja savo atostogas, laisvai lankyti darželyje, kad dukters buvimas su manimi jai tik i nauda ir t.t. Turejau ši penktadieni pasiimt jau. Ateinu i darželį..dukters po sprendimo žmona ten neveda...susipyko su auklėtojomis kad leido man jos bendrauti...aukletojos sako kad dukra žmonos bijo, kad dukrai net prie auletoju liepe begti mane pamacius,neziuret man i akys, nes užhipnotizuosiu dukra ir t.t. Aukletojos sako kad žmona emociskai nestabili. Nueinu 19 val pas zmoną, ji isveda dukra kieman, bandau žmonai parodyt nutarti kad turiu paiimti dukra. Žmona rėkdama ant viso kiemo ,,Dukrele bek nes tavo tetis išprotejes" sveria dukra ir bėga namo, dukra verkdama iš paskos. Joks antstolis nesutinka 19 valanda atvažiuoti!. Skaudu. Bijau ir dėl dukters sveikatos, ji bijo motinos, nuliudus, pervargus, sugniuždyta. Darželyje pataria žmonai skirti psichiatrine ekspertizę. Ar kas buvote susidure su panašia situacija?. Ar tai imanoma? Ar verta?. Parengiamasis teismo posedis tik rugsejo gale.
Atsakyti
uzuojauta jums ir stiprybes nelengvoje kovoje. As nesuprantu tokiu moteru, kurios zaidzia vaiku, noredamos iskaudinti sutuoktini. vaikas turi du tevus ir abu atsakingi uz auklejima. ir visai nesvarbu kokia buvo skirybu priezastis. Zinau, kaip sunku perlipti per save ir leisti vaikui bendrauti su tevu, t.y. su zmogumi, iskaudinusiu labai. Bet prima reikia galvoti ne apie save, o apie vaiko gerove.
patarima sunku duoti, jusu zmona turi suprasti, kad elgiasi neteisingai. bet kol jai tesis stresas del skirybu/ turto dalybu ir pan. gali buti sunku.

Atsakyti
Jooo, situacija nepavydėtina... Gražu, kad nenuleidžiate rankų, bet iš savo aplinkos patirties galiu pasakyti, kad reiks dar ir daaaug kantrybės ir atkaklumo, nes REALIAI nelabai ką galite padaryti... Net jei ir ateis antstolis užgiksuoti fakto... na, paskirs jai baudą - o ar kas pasikeis? Jei vaikelis gąsdinamas, jis pats ims vengti susitikti. Jis gi gyvena su motina, ji jį veikia emociškai. Jei nebijos jos supykdyti bendraudamas su jumis, gali imti bijoti nuliūdinti...
Pabandykit spręsti problemas su vaiko motina - gal kažkaip pavyks ją nuraminti, aišku, su laiku, nes be šito nei teismo sprendimais, nei VTAT, nei antstoliais ar baudomis nelabai ką pasieksite... na, iš esmės tai situacijos - t.y. jos nusistatymo, vistiek nepakeis... Nebent bandytumėte nustatyti dukters gyvenamąją vietą su jumis. Nors, su mūsų šalies teismų praktika, tai mažai tikėtina...
Atsakyti
Tesimo prasyti istirti psichine busena jus manau galite jei pridesite liudijimus ir rekomendacijas is darzelio ir t.t. Asmensiskai jei buciau teiseja tai abiems paskirciau psichologo konsultacijas kartu, kad issiskirtumete ne tik teisme, bet ir psichologiskai....
Bandykite daugiau bendrauti su vaiku teisem, tegu jie pasikalba su mama ir net galetu su vaiku atskirai g.gif
Atsakyti
o pas mane kitokia situacija, vis prašau tėvo kad bendrautų su dukra, o jam dzin doh.gif noriu kad mažė pažintu abu tėvus, o jam vel dzin doh.gif vat dar ir taip būna... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(martanux @ 2011 08 16, 19:57)
o pas mane kitokia situacija, vis prašau tėvo kad bendrautų su dukra, o jam dzin doh.gif  noriu kad mažė pažintu abu tėvus, o jam vel dzin doh.gif  vat dar ir taip būna... doh.gif

Buna,tikrai buna... mano VT irgi nuo kaledu dukros nemates,motyvuoja tuo,kad jis nenori lankytis mano tevu namuose,kur as su dukra siuo metu gyvename,neva jaucia,kad jo nemegsta mano tevai. doh.gif
Atsakyti
Bandysiu vel prasyti siandien VTAT, kad pakalbetu su zmona. Kita nuo pirmadienio vaikas turi praleist su manym 5 dienas pagal teismo nutarti. Jei vel neleis, kagi, teks prasyti skirti ekspertize, ir prasyt kad vaiko gyvenamoji vieta butu nustatoma su manimi.
Suprantu kad vaikui mama reikalinga, bet reikalingas ir tetis. Pats mielai sutikciau kad man ir butu espertize paskirta smile.gif , vien tam kad irodyt ad ir teciai gali savo vaikais pasirupinti ir juos dievina. Bet kazkaip zmogiskai nekyla ranka prasyt espertizes zmonai, juk mano dukters motina yra. Jau pries skiriantis daug kart jai siuliau kartu nueit pas seimos pcihologa. Atsisakydavo, visad budavo vienas paaiskinimas ,,Tu kaltas tu vienas ir eik"
Aciu uz patarymus. Kas geriau gali patart jei ne tos kurios per tai perejo, ar dabar pereina.
Bijau kad nuramint jos jau nepavyks, tai jau beveik metus tesiasi, telefonu nekalba, musu buto spynas pakeite ir t.t. smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulius30: 17 rugpjūčio 2011 - 10:35
Kreipkites i teisma su prasymu kad nustatytu bent laikinai jusu dukros gyvenamaja vieta su jumis. Kaip priezasti surinkite liudijimus is vaiku darzelio aukletoju apie mergaites bukle ir jos motinos nestabilia psichika...
Kitavertus ta moters busena galejo atsirasti todel kad jus ja gerokai iskaudinote...anyway nenoriu tskant "listi i dusia", nes siuo metu svarbiausia jusu dukra...
Papildyta:
QUOTE(Erendira @ 2011 08 16, 10:32)
Nebent bandytumėte nustatyti dukters gyvenamąją vietą su jumis. Nors, su mūsų šalies teismų praktika, tai mažai tikėtina...

Imanoma, jei jis surinks liudijimus, kad siuo metu vaiko motino psichine bukle neleidzia jai tinkamai rupintis vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 08 17, 14:05)
Kreipkites i teisma su prasymu kad nustatytu  bent laikinai jusu dukros gyvenamaja vieta su jumis. Kaip priezasti surinkite liudijimus is vaiku darzelio aukletoju apie mergaites bukle ir jos motinos nestabilia psichika...
Kitavertus ta moters busena galejo atsirasti todel kad jus ja gerokai iskaudinote...anyway nenoriu tskant "listi i dusia", nes siuo metu svarbiausia jusu dukra...
Papildyta:

Imanoma, jei jis surinks liudijimus, kad siuo metu vaiko motino psichine bukle neleidzia jai tinkamai rupintis vaiku.

Nebent. Bet tai "slidu". Be to, tai tikras karas motinai ir jau ne vaiko gyvenamosios vietos nustatymas su tėvu, o vaiko atėmimas... Nes bandymas nustatyti tokią diagnozę gali turėti daug neigiamų pasekmių. aš čia ne dėl to, kad motiną ginčiau - ji tikrai neteisingai elgiasi, aš čia bandau atskirti emocijas nuo faktų. Be to, kaip vaikas paaugęs vertins tai, kad jo motina "psichiškai nestabili"?

Vėl gi, turiu pavyzdį iš savo aplinkos - motina neleidžia vaikui matytis su tėvu, nors iki skyrybų tėvas praktiškai vienas vaiku rūpinosi, nes mama turėjo "daug reikalų" . Ji staigaus būdo, kerštinga ir nesirenkanti priemonių tikslui pasiekti, bet psichiškai sveika, nors ne vienas ją išvadintų nenormalia. Greičiau - emociškai nenormalia, nes šiaip dirba atsakingą darbą, su juo susitvarko, ir apskritai yra "socialiai priimtina". Ir bet kokie bandymai kautis dėl galimybės matytis su vaiku ir net bandyti nustatyti gyv. vietą su tėvu baigėsi niekuo - teismas nerado kuo tėvas geriau nei motina, Atėjus pasiimti vaiko, vaikas visada "sirgdavo", išlaidos atstoliams kosminės, baudą 200 lt ji susimokėjo ir ką? Nieko.

Užtai ir sakau temos autoriui - bandyti ieškoti paliaubų. Nes net turint savo pusėje teismus ir kt. rezultatų gali ir nepasiekti. Geriausiai tikrai, gal būtų kreiptis į VTAT, kad šie paaiškintų jai draugiškai kokios jos elgesio pasekmės vaikui, kaip vertinamas toks jos elgesys įstatymų atžvilgiu, kokios jai gręsia sankcijos dėl teismo sprendimų nevykdymo... Nes jei jai tai aiškins pats tėvas, tikra nebus išgirstas.
Atsakyti
Va ir as sito bijau. Kaip po to vaikas vertins kad motina psichiskai nestabili ir tai buvo pripazintta jo tevo deka. Erendira praktiskai aprase mano situacija, net buvau pagalvojes ad mano zmona pazista smile.gif , bet ji dar baudu nemokejo, vadinas ne ji smile.gif .
Paskambinau vaiku teisems, jos paskambino zmonai. Zmona ir VTAT pasake kad vaiko neduos, nes ji zino kad vyras negali rupintis mergaite. Kaip inspektore sake visi jos aiskinimai kad tai netiesa, rezultatu nedave. Zmona liko prie savo nuomones.
Ir as nuostabiausia man pasirode VTAT pasake kad niekaip jos paveikt negali, ir niekuo man padet ir negali. Kam tada ju reikia, jei kada reikia pagalbos, ju rankos istatymais suristos?
Atsakyti
Man jusu labai gaila, situacija nepavydetina. Kad ir kaip Jus ja iskaudinote ji sitaip negali elgtis, buvau iskaudinta vyro, galvojau apie skyrybas, bet net tokios minties kad jei issiskirsime jam neleisiu matytis su vaiku nebuvo. Taip negalima elgtis, jei yra abu tevai gyvi, yra galimybes vaikui su vienu is ju matytis kad ir teismo nustayta tvarka niekas negali ir neturi teises uzdrausti biologiniam tevui ar motinai ( jei jisai nedaro blogos itakos vaikui) bendrauti su jo vaiku. O jusu zmonai manau dabar labai reikalinga yra psichologo pagalba, kol jinai visiskai jusu vaiko "nepasodino i gilia depersija" su tokiu savo elgesiu. Patarimo kaip elgtis ir ka daryti neturiu, bet sitaip nepalikite sios situacijos, manau jusu mergaitei jus dabar reikalingas net labai. Sekmes Jums 4u.gif
Atsakyti
Situacija tikrai įdomi. Tačiau, praktika rodo, kad vienos tiesos nėra... Turėtų būti išklausyta ir antroji pusė - motina. Bet ji, turbūt, čia nepasisakys...
Atsakyti