Įkraunama...
Įkraunama...

želė, želė tortai ir desertai

QUOTE(innguta @ 2007 03 02, 22:03)
o va mano sedevrai  thumbup.gif user posted image
user posted image

Nu labas doh.gif įdedi tokius grožius blink.gif seilės net tysta o receptukai kur blink.gif blink.gif negražu taip verysad.gif verysad.gif

Jau matau doh.gif pasimečiau kaip slyva terboj tokį skonį pamačius blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalbara: 21 balandžio 2007 - 21:41
Sveikos,

As irgi pasidalinsiu želė receptuku - laabai paprastas ir labai skanus.

Sluoksniuota vyšnių ir pieno želė

[attachmentid=96459]

Produktai:
[attachmentid=96438]

1 "Gerovės" vyšnių kompoto indelis (šitas geriausiai pagal skonį tinka)
Stikline virinto vandens
0,5 l pieno
1 didelis kiaušinis arba 2 maži
3 valgomi šaukštai cukraus (ragaut pagal skonį - kas mėgsta saldžiau galima ir daugiau)
2 Dr.Oetker želatinos pakeliai (galima ir kitą - kiekis 1l. skysčių)


Gaminimo eiga:

a) Vyšnių želė

1. Vyšnių kompota nusunkiame, kad liktu atskirai vyšnios - atskirai kompotas.
(atskirus bus lengviau sumaišyti su želatina)
[attachmentid=96444]

2. Kompotą (be vyšnių) atskiesti vandeniu ir pakaitinti puode (neužvirti, nors nėr didelio skirtumo).
3. Į karšta kompotą įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
4. Skystį su ištirpusia želatina sumaišyti su vyšniomis ir išpilstyti į indą/ indelius.
Vaikystėje turejome tokias neaukštas stiklinaites, tai mama visada ten sluoksniuodavo želė - labai gražiai atrodydavo. Galima supilti ir į vieną didelį indą.
Gaunasi tikrai nemažai - ~1l bendroje sumoje.
[attachmentid=96445]
5. Statome į šaldytuvą ir ruošiame pieno želė.

cool.gif Pieno želė

1. Išsukame kiaušinį su cukrumi.
2. Sumaišome su pienu.
3. Pieno ir kiaušinių mišinį kaitiname puode iki virimo. Neužvirti, nes gali kiaušinio baltymą sutraukti ir gausis atskiri gumuliukai. Šiaip skoniui nekenkia, bet vaizdelis nelabai koks smile.gif
4. Į karštą pieno-kiaušinių mišinį įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
5. Skystį su ištirpusia želatina atvėsinti.
6. Sustingus vyšnių kompoto želė sluoksniui, ant viršaus pilti pieno želė.
[attachmentid=96446]
7. Statome į šaldytuvą ir sustingus valgome smile.gif



SKAUNAUS!
Atsakyti
Atrodo labai skaniai ir graziai..tik as ta sluoksni su kiausiniu daryciau is jogurto...kazkaip zalias kiausas ne man..ir beje cia tik baltyma reikia deti ar ir tryni?

ir kur gauti tokia faina forma?
Atsakyti
Spėju čia Tupeware silikoninė forma ax.gif o pieno želė aš darau paprastai į užvirintą atvėsintą pasaldintą pieną įdedu ištirpintos želatinos. Arba į Oteker ištirpintą žele įdedu Žemaitijos seperuotos varškės ir gerai išmaišau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalbara: 02 gegužės 2007 - 17:03
Taip - cia Tupperware silikonine forma. Is jos gerai issiima zele thumbup.gif
Kiausini deti visa - ir baltyma ir tryni issuktus su cukrumi.

O balta sluoksni tai is tiesu galima ivairiai daryt - kaip sake ir su jogurtu ir varskini.. Esme ta, kad butu koks svelnus ir gautusi atsvara intensyviam vysniu zele skoniui.
Atsakyti
QUOTE(Askulia @ 2007 05 01, 14:09)
Sveikos,

As irgi pasidalinsiu želė receptuku - laabai paprastas ir labai skanus.

Sluoksniuota vyšnių ir pieno želė

[attachmentid=96459]

Produktai:
[attachmentid=96438]

1 "Gerovės" vyšnių kompoto indelis (šitas geriausiai pagal skonį tinka)
Stikline virinto vandens
0,5 l pieno
1 didelis kiaušinis arba 2 maži
3 valgomi šaukštai cukraus (ragaut pagal skonį - kas mėgsta saldžiau galima ir daugiau)
2 Dr.Oetker želatinos pakeliai (galima ir kitą - kiekis 1l. skysčių)
Gaminimo eiga:

a) Vyšnių želė

1. Vyšnių kompota nusunkiame, kad liktu atskirai vyšnios - atskirai kompotas.
(atskirus bus lengviau sumaišyti su želatina)
[attachmentid=96444]

2. Kompotą (be vyšnių) atskiesti vandeniu ir pakaitinti puode (neužvirti, nors nėr didelio skirtumo).
3. Į karšta kompotą įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
4. Skystį su ištirpusia želatina sumaišyti su vyšniomis ir išpilstyti į indą/ indelius.
Vaikystėje turejome tokias neaukštas stiklinaites, tai mama visada ten sluoksniuodavo želė - labai gražiai atrodydavo. Galima supilti ir į vieną didelį indą.
Gaunasi tikrai nemažai - ~1l bendroje sumoje.
[attachmentid=96445]
5. Statome į šaldytuvą ir ruošiame pieno želė.

cool.gif Pieno želė

1. Išsukame kiaušinį su cukrumi.
2. Sumaišome su pienu.
3. Pieno ir kiaušinių mišinį kaitiname puode iki virimo. Neužvirti, nes gali kiaušinio baltymą sutraukti ir gausis atskiri gumuliukai. Šiaip skoniui nekenkia, bet vaizdelis nelabai koks smile.gif
4. Į karštą pieno-kiaušinių mišinį įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
5. Skystį su ištirpusia želatina atvėsinti.
6. Sustingus vyšnių kompoto želė sluoksniui, ant viršaus pilti pieno želė.
[attachmentid=96446]
7. Statome į šaldytuvą ir sustingus valgome smile.gif
SKAUNAUS!

Atsakyti
QUOTE(Jumi @ 2006 07 10, 08:21)
taigi aisku aiskiausiai parasyta kad is vakaro zelatina sumaisoma su jogurtu....
ir foto to gerio ideta ar tu nematai  g.gif
As  zelatina tirpinau vandenyje  ir kiek maziau jogurto del to dejau(tiesiog uzmirsau is vakaro supilt i jogurta  blush2.gif ) Skonis nuo to ne kiek nenukentejo  thumbup.gif




nu pvz as ir is pirmo pagalvojau kad cia su forma blush2.gif ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vivjana @ 2007 02 15, 17:01)
aciu aciuks.gif
ainu istrauksiu zeliukus is saldytuvo ir paliksiu kambari smile.gif jei nepavyks tai nepavyks, kita karta su aliejum reiks bandyt  unsure.gif pirma mazais kiekiais. Bet tose nuotrarukose taip graziai atrodo  ax.gif pardei kazkada pirkau irgi grazus buvo  ax.gif



Aš jau daug dariau želinių tortukų, ir vis sunkiai išsiimdavo iš formos. Galų gale priėjau išvadą, kad reikia,kad būtų pakankamai želatinos įdėta (ne per daug), tada labai gerai išsiverčia, nereikia nei šildyt, nei tept.. Dabar labai puikiai gaunasi, išsiima gerai.O kai darau želiukus iš pakelių, tai visad vandens pilu mažiau, negu nurodyta ant pakelio..user posted image
Atsakyti
Radau štai tokį receptuką su visais komentarais, ryt parašysiu ar gavosi man kas nors ax.gif


1 litras grietines (perku 800 gr 30 proc riebumo ir pripilu vandens)
3 saukstai zelatinos
cukraus pagal skoni
3 pakeliai spalvotos ivairiu spalvu zele
0,5 citrinos
biskvitas (pirktas, o jei netingite- ir paciu keptas)
uogos -pagal sezona (ziema- apelsinai, mandarinai)

Is anksto paruosti spalvota zele, tortui jos reikes jau sustingusios;
saltu virintu vandeniu uzpilti zelatina (kad isbrinktu)
Grietine supilti i inda , plakant mikseriu iberti cukraus, ispausti citrinos.
Inda su zelatina istatyti i puoda su vandeniu, uzkaisti, kad si istirptu, bet
jokiu budu neuzvirtu. Vel plaklant mikseriu i grietine supilti istirpinta zelatina
ir dar siek tiek paplakti.
I kekso ar kitokia forma itiesti maiseli (bus maziau vargo torta is jos isimant).
Ipilti grietinines mases, primesti gabaleliais supjaustytos spalvotos zele ir biskvito,
uogu (skaniausia su braskemis ir avietemis) ir taip sluoksniuoti. Kai visi tie dalykai
atsiranda inde, deti i saldytuva. Reiketu, kad saldytuve tortelis pastovetu bent 12 val.
Tada isimti is formos ir mmmmmm. Viena vieninteli karta nesustingo, tai pridejau i ledaines ir vistiek suvaisinau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupse: 16 birželio 2007 - 19:02
Na va, jau valgau savo šedevra essen.gif šiaip tikrai labai skanu, net nesitikėjau kad taip gerai išeis blush2.gif tik va dariau be biskvito, tai man kažkaip jo trūksta. Štai nuotraukėlės ax.gif :

user posted image

user posted image



Atsakyti
pabandžiau ir aš šedevrus padaryti ir įdedu nuotraukėles jūsų teismui.
http://public.fotki....0070621007.html
http://public.fotki....0070621009.html
http://public.fotki....2007051409.html
Atsakyti
QUOTE(Pupse @ 2007 06 16, 20:01)
Ipilti grietinines mases, primesti gabaleliais supjaustytos spalvotos zele ir biskvito,

tai biskvita irgi gabaliukais supjaustyt ir primest, ane g.gif reiks pabandyt su braskem, kaip tik ju turim begale dabar
Atsakyti