Įkraunama...
Įkraunama...

želė, želė tortai ir desertai

QUOTE(diora @ 2008 04 04, 18:59)
baltas pagrindas: tai jogurtas (turejau su vysniom) + zelatina  mirksiukas.gif



Aš irgi su jogurtu visada darau 4u.gif
Atsakyti
o cia mano vakarykste daryta zele, tik nespejau bendro vaizdo nufotografuoti, tai cia likutis blush2.gif biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Laba diena skanestu gamintojos,

Ryt vaikino gimtadienis, darau jam zele torto nusiziurejusi kai kuriuos sluoksnius ... 4u.gif Bet iskilo toks "durnas" nemoksiskas klausimas: kiek reikia zele skysti atsaldyti, kad butu galima deti i saldytuva ir per kiek laiko mazdaug sustingsta, kad butu galima antra sluoksni pilti? Atsiprasau us nemoksiskus klausimus, bet taip norisi padaryti skanu ir grazu torta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Moniux @ 2008 04 07, 18:29)
Laba diena skanestu gamintojos,

Ryt vaikino gimtadienis, darau jam zele torto nusiziurejusi kai kuriuos sluoksnius ...  4u.gif    Bet iskilo toks "durnas" nemoksiskas klausimas: kiek reikia zele skysti atsaldyti, kad butu galima deti i saldytuva ir per kiek laiko mazdaug sustingsta, kad butu galima antra sluoksni pilti?  Atsiprasau us nemoksiskus klausimus, bet taip norisi padaryti skanu ir grazu torta  blush2.gif

na va per vėlai trubūt pamačiau smile.gif aš pilu pirmą sluoksnį šiltą, o antrą jau visai atvesusį. Stengsta apie valandą, nes į kamerą dažnaiusiai dedu, taip greičiau smile.gif Parašyk rytoj, ar skanus gavosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
Skaičiau skaičiau šitą temą ir prisipirkau žele rolleyes.gif
Klausimas jau aišku aptartas, bet man vis tiek nelabai aišku. Gal kuri galėtų mane paprotinti ir tiksliai paaiškinti, kaip apskaičiuoti želatiną jogurtiniam sluoksniui?
Tarkim turiu 600g jogurto ir dr. Oetker želatinos 1 litrui vandens ( grynasis kiekis 20g).
Labai ačiū blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kamija @ 2008 04 27, 11:50)
Sveikos,
Skaičiau skaičiau šitą temą ir prisipirkau žele  rolleyes.gif
Klausimas jau aišku aptartas, bet man vis tiek nelabai aišku. Gal kuri galėtų mane paprotinti ir tiksliai paaiškinti, kaip apskaičiuoti želatiną jogurtiniam sluoksniui?
Tarkim turiu 600g jogurto ir dr. Oetker želatinos 1 litrui vandens ( grynasis kiekis 20g).
Labai ačiū  blush2.gif  4u.gif

aš ant 1 litro jogurto dedu 20g želatino, tai ant 100 g jogurto reikėtų 2 gramų. tai taip išeina, kad ant 600g - 12 gramų želatino.na čia šiaip paskaičiavau, bet nebūtina jau taip tiksliai sverti gramas į gramą smile.gif
Atsakyti
MMMMMMMMM kaip užsinorėjau žėlės torčiuko,reikės pasigamint ,būtinai 4u.gif
Atsakyti
Dėkui Vixiuke 4u.gif
Nesulaukiau atsakymo, tai pati dėjau taip: 4 arbatiniai šaukšteliai želatinos
( Klingai, tokia stambi), ištirpinau 0,5l vandens ir praaušusį supyliau į 500g jogurto. Nežinau, ar čia gerai dariau, bet gavosi labai skaniai, viskas puikiai sustingo ir gerai išsiėmė iš formos. Tik tiek, kad jogurtas prasiskiedžia ir man saldesnio norėtųsi.
Atsakyti
QUOTE(kamija @ 2008 04 28, 14:34)
Dėkui Vixiuke  4u.gif
Nesulaukiau atsakymo, tai pati dėjau taip: 4 arbatiniai šaukšteliai želatinos
( Klingai, tokia stambi), ištirpinau 0,5l vandens ir praaušusį supyliau į 500g jogurto. Nežinau, ar čia gerai dariau, bet gavosi labai skaniai, viskas puikiai sustingo ir gerai išsiėmė iš formos. Tik tiek, kad jogurtas prasiskiedžia ir man saldesnio norėtųsi.

tai cukraus pudros reikia įdėt ir bus saldžiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2008 04 07, 21:35)
na va per vėlai trubūt pamačiau smile.gif aš pilu pirmą sluoksnį šiltą, o antrą jau visai atvesusį. Stengsta apie valandą, nes į kamerą dažnaiusiai dedu, taip greičiau smile.gif Parašyk rytoj, ar skanus gavosi  mirksiukas.gif




Na vixiuke, ziauriai veluoju su atsakymu, bet tik dabar uzejau i temele blush2.gif

dariau pirma zalia sluoksni, net nezinau kiek laiko laikiau saldytuve, bet vis pribegdama paziuredavau ir kai beveik sustinges buvo pyliau kita, antra sluoksni dariau grietineles, prideliojau bananu, trecia - vel zalia, virsutini sluoksni dariau is persikinio jogurto. ant virsaus papuosiau saldytom svieziom braskem ir konservuotais persikais. Dar turejo buti ir geltonas sluoksnis bet torto forma per maza buvo rolleyes.gif Ir uzmirsau cukraus ideti doh.gif

Isvaizda labai grazi buvo, net man patiko blush2.gif Tik kita karta deciau daugiau vaisiu ir aisku cukraus lotuliukas.gif

Dar turiu likusios geltonos spalvos zele ir berods baltos, reiketu sukurpti ka nors ...
Atsakyti
QUOTE(Moniux @ 2008 04 30, 16:00)
Na vixiuke, ziauriai veluoju su atsakymu, bet tik dabar uzejau i temele    blush2.gif

dariau pirma zalia sluoksni, net nezinau kiek laiko laikiau saldytuve, bet vis pribegdama paziuredavau ir kai beveik sustinges buvo pyliau kita, antra sluoksni dariau grietineles, prideliojau bananu,  trecia - vel zalia, virsutini sluoksni dariau is persikinio jogurto. ant virsaus papuosiau saldytom svieziom braskem ir konservuotais persikais. Dar turejo buti ir geltonas sluoksnis bet torto forma per maza buvo  rolleyes.gif  Ir uzmirsau cukraus ideti  doh.gif 

Isvaizda labai grazi buvo, net man patiko  blush2.gif  Tik kita karta deciau daugiau vaisiu ir aisku cukraus    lotuliukas.gif 

Dar turiu likusios geltonos spalvos zele ir berods baltos, reiketu sukurpti ka nors ...

aš ir mamos dienai planuoju daryti vėl tortą. O grietinėlės sluoksnį iš pokelio darei? Ar pati gaminai kaipnors, kaip jogurtinį?
Atsakyti
[attachmentid=147646]

Mano Joniniu torciukas.Balta sluoksni dariau su rabarbarais, jogurtu ir separuota varske. Labai gera naturali rugstele gavosi ax.gif
Atsakyti