Įkraunama...
Įkraunama...

želė, želė tortai ir desertai

galiu jums palyginti. lietuviska zelatina reikia brinkinti saltame vandenyje, o uzsienietiska reikia uzpilti karstu vandeniu. jeigu abejojate - juk yra aprasymas ant pakelio.

man lietuviska zelatina taip pat nepatinka del savo spalvos. i vaisiu zele ja galima deti , bet i baltus sluoksnius netinka, nes priduoda tamsios spalvos. galima siek tiek pasviesinti brinkinant zelatina piene.
Atsakyti
Mano tortas su zele 4u.gif
Atsakyti
Labai apetitnai atrodo thumbup.gif PAgal kokį receptą darei? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaja @ 2005 04 08, 09:00)
Labai apetitnai atrodo thumbup.gif PAgal kokį receptą darei? ax.gif

Aciu, Kaja 4u.gif
Darau pagal savo "nemirtinga" recepta, bet jis manes dar nekarto nepavede biggrin.gif
Perku gatavus papluocius tortui, grietinele, vaisius konservuotos ir zele pagal skoni.
Grietinele plaku su vaniliniu cukrumi, pertepu papluocius, ant kremo dedu konservuotu vaisiu(siuo atveju dejau ananasus ir kriauses), virsu puosiau vynuogem ir kriausem(tie geltoni ant nuotraukos smile.gif ), sonus barsciau su kokoso drozlem.Ant virsutiniu vaisiu pyliau beveik sustingusia zele, beje dejau citrinine smile.gif
Atsakyti
Madrid, tai koks gi tu likusiu 150 receptuku likimas? Butu saunu koki nors paprastuti pasidaryti, juolab, kad jau tuoj ir vasara, keptu pyragu visai nesinori o su zele essen.gif
Atsakyti
Parašysiu ir aš savo deserto receptą . Kadangi jis toks a'la želinis , tai manau , kad bus į temą .
~4 asmenims
1 pakelis aviečių želės
200 ml grietinelės (plakamos)
250ml raudono vyno (bet kokio, aš naudoju tokius tetrapakuose )
Cukraus gal ~100gr(pilu "iš akies" ir pagal skonį wink.gif )

Užvirinti vandenį (kad ir arbatinuke) , į dubenį supilti želė miltelius , užpilti verdančiu vandeniu puse normos (1-am pakeliui 250 ml) , išmaišyti .
Pakaitinti vyną , supilti į jį cukrų ir supilti į želę . Jei reikia (jei atvėso ir iki galo viskas neištirpo ) galima pakaitinti . Tada tą želę reikia atvėsinti . Po to dėti į šaldytuvą ir laukti kol pradės stingti . Kai jau ima stingti ir būna panašiai kisieliaus konsistensijos , tada išplakti grietinėlę (ne visai standžiai , bet ir ne skystai ) ir ją įmaišyti į želę (gerai išsimaišo su "šluotele" ) Tada jau pilti tą masę į formeles , ar kur tik norite ir šaldyti iki pilno sustingimo . Jei dėsite kokių vaisių , tai tiks vynuogės . Skanu ir be nieko . Aš kartą dariau dvigubą porciją , o grietinėlės turėjau tik vieną pakelį (200ml) ir dar tingėjau plakti , tai supyliau neplaktą ir vistiek gavosi skanu .
Atsakyti
a'la paukščių pienas
darau iš bet kokio mėgstamo skonio želė pokelio + grietinės indelis. Man labiausiai patinka aviečių skonio želė. Procedūra labai paprasta - želė ištirpinu mažame šilto vandens kiekyje ir supilu į prieš tai šiek tiek išsuktą grietinę. Ir viskas - atšaldyti ir valgyti smile.gif
Atsakyti
Kiek šaukštelių želatinos reikia 500g skysčio ar masės?
kažkur tikrai buvo parašyta bet neberandu.
Atsakyti
Mano vaikų labai mėgstamas želė tortukas:
2l jogurto; 1 indelis kondensuoto pieno; 4šaukštai stambios želatinos (ta prasme grūdeliai stambūs, o ne tokios tik dulkės).
Želatiną pamerkti į 0,5l jogurto ir palikti brinkti per naktį. ryte želatiną išmaišyti ir mikrobangėn įdėjus pašildyti kol ištirps (galima želatina ir vandeny ištirpinti ir iškart pilt). Jogurtą sumaišyti su kondensuotu pienu ir supilt ištirpintą želatiną (galima įdėti vanilinio cukraus). Galima dėti įvairių vaisių ir uogų (tik ne kivi). Dėti į šaldytuvą kol sustings. Na dėl želatinos, tai jei dedama ta smulkesnė tai jos daugiau ir reik.
Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
O kartais visai skanu ir pirktinė ax.gif O dar jei įdomiai pateiki, tai ir be jokių priedų greit susivalgo tongue.gif

Atsakyti
Mano vasarinis-braškinis "šedevras" 4u.gif
Atsakyti
Gal galite kas padėti ir pasakyti kaip pasidaryti pieno želė? 4u.gif
Atsakyti