Įkraunama...
Įkraunama...

želė, želė tortai ir desertai

QUOTE(raselle @ 2006 07 11, 02:03)
Gal kas zinote kaip toki marga padaryti?
user posted image

labai paprasta,dvieju rusiu zele paruosk pvz.kivi ir braskiu.saldyk neaukstoj formoje.sustinguse supjaustyk ir sudek i balta mase.raselle gal tu gali ideti sio torto recepta labai neblogai jis atrodo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 07 11, 10:09)
Kaip misle  lotuliukas.gif Pabandysiu ta misle atspeti.
Itariu, kad turi galvoje Vokietijoje labai paplitusi "vaisiu torta" (Obsttorte), visos tingines seimininkes ji labai megsta - nusiperka iskepta pagrinda, toki su pakilusiu krasteliu (ju buna  is ivairios teslos, ivairios kokybes ir kainos), ant jo isdelioja uogas, (jei slapios, pries tai galima maltu migdolu sugerimui  pabarstyt), tada uzvirina stikline vandens su 2 saukstais cukraus bei pokeliu "Tortenguss", uzvirina maisydamos, minutele palaukia, ir  ta kose saukstu supylioja ant uogu. Palaukia, kol sustings - viskas. Kas megsta, uzsipurkscia plaktos grietineles (irgi gatavai paruostos). Tikra  choziaikos lentiajkos svajone. Vaikai per baliuka irgi daznai  sau pasidaro. Viso "torto" gamyba nevirsija 10 minuciu . Kai darau is kompoto, nuvarvinu  uogas per reti , ir imu skystima, ne vandeni - tada cukraus deti nebereikia. Tas "gusas" buna  pardavinejamas po 5 pokelius, jie didumo kaip vanilinis cukrus, kepimo milteliai ar  sausos mieles. Buna bespalvis ir raudonas, buna jau su cukrum paruostas, buna is modifikuoto krakmolo, buna is karagenino (is dumbliu) ar is abieju misinio .Tikri vegetarai ji ir tevartoja. Jei paprasta krakmola imsi, gal ne visai tas pats gausis - anas tortas graziai blizga, buna standokas, nors senose anytos virimo knygose radau ir su paprastu krakmolu gaminama, kaip Asta rase - labai tirstu kisieliumi.  Gal turetu buti  to guso ir Lietuvoje. Pas mus jo buna ivairiausiu firmu,  bet seniausia ir garsiausia doktor Oetker, paziurek kokioj Maximoj  prie jo produktu, gal ir rastum.

O dar vokiečiai mėgsta į tą pagilintą torto pagrindą pilti pvz.: vanilinį pudingą ir į jį susmaigstyti daug daug braškių. Labai greitas, gražus ir skanus torčiukas gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
O aš perskaičiau visus penkis puslapius ir gimė vakar mintis pagamintį tokį tortą:

user posted image

Reikės:
Kuršėnų vyniotinio
0,5 l Vyšnių kompoto su vyšniomis
0,5 l Kefyro
100 g cukraus pudros, vanilinio cukraus pakelis
Želatinos (Vyšnių kompotui naudojau Dr.Oetker želatiną, o kefyrui Saldvos 20 g pakelį)

Nusipirkau Maximoje Kuršėnų vyniotinio (su varške). Padalinau į dvi dalis. Vieną dalį supjausčiau riekelėmis ir sudėjau į formos dugną. Pirmiausia 20 g Saldvos želatiną užpyliau vandeniu. Nematavau, bet kad apsemtų šiek tiek želatiną. Paskui per sietelį nuvarvinau vyšnias iš kompoto. Kompotą pašildžiau iki virimo, supyliau Dr.Oetker želatiną ir viską maišiau, kol ištirpo. Tada palikau vėsti, įdėjau į šaldytuvą. Kai jau pradėjo stingti, sudėjau vyšnias, išmaišiau ir sudėjau masę ant vyniotinio. Įdėjau į šaldytuvą. Dabar jau galima ruošti kefyro drebučius. Išbrinkusią Saldvos želatiną pakaitinau maišydama iki užvirimo ir palikau vėsti. Kefyrą išmaišiau su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Kai jau pradėjo želatina kiek stingti, supyliau į kefyrą ir išmaišiau. Įdėjau į šaldytyvą, kad stipriau apstingtų. Ant sustingusio vyšnių kompoto sudėjau antrą dalį pjaustyto vyniotinio. Kai pradėjo stingti kefyro drebučiai, sudėjau juos ant vyniotinio ir viskas. Belieka laukti, kol viskas sustings ir galima valgyti. Kai tortas tapo tinkamu valgti, apverčiau jį kiek pakaitinus karštoje vandens vonelėje ant lekštės. Tortas akimirksniu dingo nuo stalo.
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 07 11, 14:19)
labai paprasta,dvieju rusiu zele paruosk pvz.kivi ir braskiu.saldyk neaukstoj formoje.sustinguse supjaustyk ir sudek i balta mase.raselle gal tu gali ideti sio torto recepta labai neblogai jis atrodo. smile.gif

Gaila bet neturiu recepto. Todel jusu ir klausiu. O ta balta mese turetu buti grietinine zele?
Atsakyti
QUOTE(raselle @ 2006 07 14, 06:51)
Gaila bet neturiu recepto. Todel jusu ir klausiu. O ta balta mese turetu buti grietinine zele?



Manau, kad galima grietininę želę dėti kaip baltą sluoksnį arba ką nors su varške. Aš nesenei dariau tortą su braškėm pagal Sonatinos "Citrininio torto" receptą. Baltas sluoksnis ten iš grietinės, jogurto, grietinėlės... Labai skanu buvo, tai manau, kad gal ir čia toks tiktų pridėjus spalvotų žėlė gabaliukų... ax.gif
O sausainiukai, kur torto foto matosi, irgi skanūs "Damų piršteliai" lyg ir vadinasi. IKI būna pirkti, Maximoje irgi lygtais yra.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta: 14 liepos 2006 - 10:36
user posted imageŠiandien gaminau tokį desertą essen.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOVITA A.: 18 liepos 2006 - 21:39
unsure.gif nerodo nuotraukyciu
Atsakyti
user posted image
Papildyta:
user posted image


Dabar turėtų matytis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOVITA A.: 19 liepos 2006 - 08:57
kaip noreciau dabar prie kavos puodelio tooooki sukirst blush2.gif
is ko darei ta balta mase g.gif
skaaaaanu bigsmile.gif
Atsakyti
Kaip skaniai Jovitos A. tortukas atrodo bigsmile.gif

O čia maniškis
user posted image

user posted image
Atsakyti
Paštu galiu atsiųst biggrin.gif

Balta masė-varškė ( man labai skani ,,Laumės Juosta,, jos būna RIMI ir ji tokia stambiais grūdeliais) , želatinos 1 a.š , ir grietinės apie 2 šaukštus, cukrus ir citrinos rugštis . Viską dėjau ,,iš akies ,, , tai labai tikslių proporcijų nežinau ir kiekvieną kart vis kitas skonis gaunasi doh.gif
Sluoksniavau su biskvitiniais apvaliais sausainiukais.
Papildyta:
princiupesa , thumbup.gif tavo tortukas , biskvitą turbūt pati kepei , parašyk receptuką smile.gif
Atsakyti
Jou jou, pati kepiau (kreivas visas, tai iškart matyti, kad naminis tongue.gif - pamiršau orkaitės režimą perjungti). Receptukas tai paprastulis. 4 kiaušiniai, 200 gr. cukraus, 200 gr. miltų + aguonų (šį kartą). Kiaušinius išplakti su cukrum, tada dėti miltus ir aguonas. Kartais vietoj aguonų įtarkuoju citrinos žievelės arba įvarvinu kokių kvapų).
Sudėjus miltus svarbu nedelsti ir pašauti į įkaitintą orkaitę (180C). Kepa apie 30-45 min.
Tai fa. 4u.gif
Atsakyti