Įkraunama...
Įkraunama...

želė, želė tortai ir desertai

Ačiukas aciuks.gif už receptuką ,man niekada nesigauna biskvitai . O kad kreivas , tai nesvarbu , bet užtat naminis thumbup.gif Jaučiu skanus buvo.... essen.gif
Atsakyti
Grietinėlės ir sulčių želė
user posted image
user posted image

kitas variantas
user posted image
user posted image

recepto tikslaus nežinau kaip duoti...
Principai yra tokie - išmatuojamas formos turis, tada pasiimama norimų vaisių, tiek žele, kiek reikia pagal turį, ji paruošiama, kaip parašyta ant pakelio ir žaidžiama, dėliojant vaisius (negalima dėti šviežių kivių, ananasų, trintų juodųjų serbentų, nes jie savo sudėtyje turi fermentų, tirpdinančių gyvulinės kilmės želatiną), užpilinėjant ir šaldant sluoksnius. Į paskutinį sluoksnį reikia sudėti daugiau vaisių, kad gautųsi kažkas panašaus į pagalvėlę, nes išversta želė stovės būtent ant jos. Šiaip aš dažniausiai darau želę iš sulčių ir želatinos, nors naudoju ir želę pakeliuose (pvz. apelsinų, citrinų t.p.)
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 11, 17:56)
Grietinėlės ir sulčių želė
user posted image
user posted image

kitas variantas
user posted image
user posted image

recepto tikslaus nežinau kaip duoti...
Principai yra tokie - išmatuojamas formos turis, tada pasiimama norimų vaisių, tiek žele, kiek reikia pagal turį, ji paruošiama, kaip parašyta ant pakelio ir žaidžiama, dėliojant vaisius (negalima dėti šviežių kivių, ananasų, trintų juodųjų serbentų, nes jie savo sudėtyje turi fermentų, tirpdinančių gyvulinės kilmės želatiną), užpilinėjant ir šaldant sluoksnius. Į paskutinį sluoksnį reikia sudėti daugiau vaisių, kad gautųsi kažkas panašaus į pagalvėlę, nes išversta želė stovės būtent ant jos. Šiaip aš dažniausiai darau želę iš sulčių ir želatinos, nors naudoju ir želę pakeliuose (pvz. apelsinų, citrinų t.p.)

oho, nerealiai atrodo blink.gif thumbup.gif mano mama panasiai darydavo, reikes ir man kada pameginti g.gif
Atsakyti
dianute
labai-labai ačiū!!!! bigsmile.gif
Ir tikrai siūlau pameginti smile.gif ne toks velnias baisus, kaip atrodo smile.gif))
Atsakyti
Tai gal kas parašys grietinėlės žele receptą unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(raselle @ 2006 07 11, 11:03)
Gal kas zinote kaip toki marga padaryti?
user posted image

Nerealu doh.gif noriu tokio essen.gif: o jei tą baltą daryt su jogurtu kokiu pvz nūna toks citininis jogurtas man labai skanus manau sumaišius su žele ir įdėjus žele gabaliuku turėtų būt thumbup.gif ką manot g.gif
Atsakyti
Jei nori liesesnio (dietinio) tada tikrai tiks jogurtas, man irgi labiausiai patinka bananinis su citrina thumbup.gif , o jei nori geresnio skonio tai truputi ilgesnis procesas. Ištirpini želatiną, tada pili grietinėlę ir verdi kartu su želatina, kad gerai viskas ištirptų, dedi cukraus pagal skonį, tik jokiu būdu neužvirinti. Kai viskas gerai ištirpsta nuimi nuo ugnies ir padedi, kad atvėstų, bet kad dar nebūtų pradėjusi stingti. Dedi grietinės ir truputį citrinos rūgšties arba, manau, tiktų citrinos sultys. O dabar jau galima naudoti, t.y. supilti į tinkmą formą. thumbup.gif

Proporcijų nelabai atsimenu, nes jau seniai tokią ir dariau, dabar dažniausiai darau su jogurtu. thumbup.gif O į jo sluoksnį dedu Kuršėnų vyniotinio, man jis čia labai tinka. thumbup.gif
gaunasi gaivu, ne per riebu. Net vyrams patinka lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ir mano mėgstamiausia būtent su spalvotais kvadračiukais. Kitą kartą būtinai nufotografuosiu.
Atsakyti
''Roželės'' su mėlynėmis
1 pakelis aviečių arba vyšnių želė,
0,5 l mėlynių,
200 g grietinėlės,
4 šaukštai cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
mėtų lapelių papuošimui.

Želė pakelį ištirpiname 1 stiklinėje verdančio vandens, supilame į plokščią skardelę ir paliekame sustingti. Mėlynes nuplauname ir sumaišome su 2 šaukštais cukraus bei vaniliniu cukrumi. Į desertinius indelius dedame mėlynių.
Atsakyti
Želė putėsiai

Reikia 1 pokelio bet kokios želė ir 0,5 l vandens ir mikserio...
Pagal instrukciją ištirpinam želė vandenyje ir paliekam atvėsti, tada dedam į šaldymo kamerą keletui minučių (kokiom 3 - 4min.), neleidžiam sušalti ir visiškai sustingti. Išėmusios iš šaldiklio (želė turi būti apstingus, bet ne visiškai sustingus), imam mikserį ir plakam tą želė iki standžių putų. Tada viską supilam į formą ir dedam į šaldytuvą, kad iki galo sustingtų. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
kuom istepti forma, kad zele nepriliptu smarkiai.. nusipirkau meskiuko forma, noriu zele pasidaryti, nesigavo atlupti graziai, nors ir silikonine, gal zinot kuom patept kad lengviau atliptu? unsure.gif reikia man meskiuko labai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 02 14, 16:26)
kuom istepti forma, kad zele nepriliptu smarkiai.. nusipirkau meskiuko forma, noriu zele pasidaryti, nesigavo atlupti graziai, nors ir silikonine, gal zinot kuom patept kad lengviau atliptu?  unsure.gif  reikia man meskiuko labai  biggrin.gif


Aliejum, geriau, kad kuo mažiau kvapo būtų g.gif , arba padarius šiltam vandeny palaikyti, tada lengviau išsivers. thumbup.gif
Papildyta:
Valentinui wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 14 vasario 2007 - 19:22
Dar vienas su zele gabaleliais ax.gif
http://public.fotki....i/pb181007.html
http://public.fotki....i/pb181006.html mirksiukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif Man šitie patinka, nes labai greitai pasidaro, aš tik į apačią dedu kuršėnų vyniotinį, man jis gerą skonį duoda thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti